Cere oferta Cere oferte
Vacante

Informatii Generale

INFORMATII GENERALE

 

Am luat cunostinta si accept conditiile generale de rezervare-emitere-vanzare a biletelor de avion, conditiile generale de efectuare a transportului auto, conditiile de utilizare a biletului CFR online, conditiile inscrise in polita de asigurare, conditiile generale de rezervare a serviciilor unice de calatorie si/sau Contractul privind pachetele de servicii de calatorie organizate de EXIMTUR, afisate in interiorul agentiei si pe pagina de internet www.eximtur.ro.

 

 

Informatii generale despre asigurari

Facultativ, calatorul are posibilitatea incheierii unui contract de asigurare sau a unui contract de asistenta care sa acopere taxele de repatriere in caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinatie ori a unei asigurari storno sau altor tipuri de asigurari de calatorie.

EXIMTUR recomanda incheierea unei asigurari storno pentru acoperirea eventualelor penalitati de anulare a pachetului de servicii de calatorie sau al biletului de avion din vina calatorului, cu mentiunea ca in cazul biletului de avion se acopera si riscul de faliment al companiei aeriene.

Calatorul se poate informa in agentiile EXIMTUR despre cazurile acoperite de asigurarea storno, cat si despre celelalte produse/polite de asigurare intermediate de EXIMTUR, toate acestea putand fi incheiate in agentia de turism EXIMTUR de unde Calatorul a achizitionat pachetul de servicii de calatorie/biletul de avion. 

EXIMTUR nu se face vinovata de eventuala nerespectare a obligatiilor stipulate in politele de asigurare contractate prin intermediul sau, deoarece EXIMTUR este doar un intermediar intre Calator si asigurator.

 

 

Informatii generale despre cerintele legate de pasaport si vize

Daca pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei, formalitati legate de pasaport si vize, formalitati legate de sanatate, cum ar fi: vaccinari, obligatia efectuarii unor teste pentru infectia cu COVID-19 si prezentarea rezultatelor acestor testari etc.), Calatorul are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, EXIMTUR recomanda cetatenilor romani consultarea site-ului Politiei de Frontiera: https://www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro/node/1422, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie/regimul vizelor si pasapoartelor, inclusiv termenele aproximative de obtinere a vizelor si informatii referitoare la formalitatile legate de sanatate in tara de destinatie.

In cazul in care Calatorul nu isi respecta obligatia de a se informa cu privire la formalitatile suplimentare necesare in vederea efectuarii calatoriei, care nu sunt in sarcina EXIMTUR (de exemplu, in cazul calatoriei cu minori, imputernicire din partea parintelui sau reprezentantului legal ce nu il insoteste, obligatia obtinerii vizei, obligatia de a avea pasaport sau/si carte de identitate sau orice alte documente suplimentare, obligatia vaccinarii, obligatia efectuarii unor teste pentru infectia cu COVID-19 si prezentarea rezultatelor acestor testari - enumerarea fiind exemplificativa), EXIMTUR este exonerata de orice raspundere in cazul imposibilitatii efectuarii calatoriei. 

 

 

Conditii prelucrare date cu caracter personal

EXIMTUR prelucreaza, in conformitate cu Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal, urmatoarele date cu caracter personal, furnizate de dvs., in scopul asigurarii serviciilor solicitate: nume si prenume, CNP, detalii de contact (nr. telefon personal, e-mail, adresa de domiciliu/resedinta), date din actul de identitate, pasaport, permis de conducere si/sau alte date necesare prestarii serviciilor solicitate. Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal doar in urmatorul scop: rezervarea, intermedierea, ofertarea si/sau comercializarea serviciilor si/sau pachetelor de servicii de calatorie, altor servicii turistice, asigurari, evenimente culturale, servicii de agrement sau calatorii de afaceri.

In situatia in care sunteti insotit de minori sub 16 ani, trebuie sa fiti titularul drepturilor parintesti si sa va exprimati acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale acestora.

In cazul in care comunicati date cu caracter personal ale altor persoane, va obligati sa transmiteti informatiile primite de la EXIMTUR privind protectia datelor cu caracter personal respectivelor persoane si declarati pe propria raspundere ca detineti acordurile necesare si sunteti imputernicit sa va exprimati in mod expres acordul in numele persoanelor pe care le reprezentati, ca EXIMTUR sa prelucreze datele cu caracter personal ale acestora, date necesare prestarii serviciilor solicitate.

Datele cu caracter personal vor fi stocate pentru o perioada de maximum 5 ani in bazele de date sau pentru perioade mai mari, doar in situatia in care acest lucru este obligatoriu potrivit unor dispozitii legale.

Conform legislatiei in vigoare, beneficiati de dreptul de informare, dreptul de acces, dreptul de rectificare, dreptul de stergere, dreptul de restrictionare a prelucrarii, dreptul la portabilitate (mutarea datelor), dreptul de opozitie la prelucrare si dreptul de a nu fi subiect al unei decizii individuale automate, inclusiv crearea de profiluri.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere la Responsabilul cu protectia datelor ale carui date de contact sunt afisate pe pagina noastra web sau la adresa dpo@eximtur.ro

Datele dvs. vor putea fi transferate in state membre UE sau din afara UE, in vederea asigurarii serviciilor de calatorie solicitate.

Daca unele din datele dvs. sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Prin efectuarea platii facturii emise de catre EXIMTUR, va exprimati in mod expres acordul, ca EXIMTUR sa prelucreze datele dvs. personale, date necesare prestarii serviciilor solicitate.

 

 

Informatii specifice despre serviciile de masa pe destinatii interne

Pretul fiecarui tip de serviciu, respectiv valoarea fiecarui tip de serviciu din factura cuprinde marja agentiei EXIMTUR, inclusiv TVA.

Valoarea serviciilor de masa acceptate la decontare care apare pe voucher / bilet de odihna si/sau tratament este valoarea serviciilor de masa care vor fi acordate clientului/calatorului de catre unitatea hoteliera prestatoare.

Diferenta intre valoarea serviciilor de masa din factura si valoarea serviciilor de masa acceptate la decontare este reprezentata de marja agentiei EXIMTUR, inclusiv TVA.

Marja agentiei reprezinta sursa principala de venit a agentiei EXIMTUR.