Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Techirghiol Romania

Statiune turistica de interes national. Statiune balneara

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

1 hoteluri gasite

Techirghiol


Oferte cazare Techirghiol Romania

Profil: reumatologic
Relief: litoral
Clima: temperat-continentala cu influente maritime
Altitudine: 15-20 m
Temperatura vara: 25° C
Temperatura iarna: 5° C
Oras in apropiere: Constanta 22 km, Bucuresti 244 km, Cluj Napoca 644 km, Timisoara 774 km, Sibiu 531 km, Baia Mare 744 km, Oradea 780 km, Arad 786 km, Suceava 529 km.
Factori de cura: Apa sarata, concentrata a lacului Techirghiol; namol sapropelic extras din lacul Techirghiol; bioclimat excitant-solicitant de stepa, cu influente marine.
Aeroport apropiat: Mihail Kogălniceanu 39 km.
Alti factori: Peşterile de la Gura Dobrogei (rezervatie complexă speologică, paleontologică, geologică, faunistică).
Indicatii terapeutice: Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara); afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare dupa reumatism articular acut sau infectii de focar, spondilita anchilozanta, artropatia psoriazica, poliartrita reumatoida dupa interventii ortopedico-chirurgicale); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe muschi, tendoane, articulatii si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi); afectiuni neurologice periferice (paralizii si pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii dupa faza acuta, poliradiculonevrite, in faza sechelara, sechele dupa poliomielita); afectiuni ale sistemului nervos (parapareze sechelare dupa mielita la minimum 3 luni de la debut, parapareze posttraumatice la minimum 3 luni de la debut, parapareze dupa arahnoidite); afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite cronice, sterilitate secundara, sechele dupa T.B.C. genital la 2 – 3 ani de la stabilizare); afectiuni dermatologice; afectiuni asociate (otorinolaringologice, cardiovasculare, endocrine, metabolice si de nutritie, respiratorii, boli profesionale).
Instalatii de tratament: Instalatii pentru bai calde la vane sau bazine cu apa sarata concentrata din lacul Techirghiol, cu posibilitati de recuperare medicala; instalatii pentru aerosoli; instalatii pentru bai calde cu namol si pentru impachetari calde cu namol; instalatii pentru electro- si hidroterapie; sala de gimnastica medicala, masaj medical.
Legenda spune ca in locul unde exista lacul Techirghiol a fost marea stapanita de un duh bun, numita de colonistii greci Pontus Euxinus. Intr-o zi, pe malul marii, a poposit un ostas turc –Techir, insurat cu o romanca cu care a avut o fetita oloaga. Pentru a o vindeca, turcul a mers la toti vracii din lume, dar nu a gasit nici un leac pentru fetita. Intr-o zi, mergand pe malul marii, a ajuns pe locul unde se afla astazi lacul Techirghiol, unde s-a oprit sa se odihneasca, iar in vis i-a aparut duhul cel bun al marii, care l-a sfatuit sa-si aduca fetita pe acest loc si i se va infaptui o minune, dar cu o conditie: sa lase pe toti cei betegi sa se vindece, fara sa ceara vreun argint. Trezindu-se, si-a dat seama ca in acel loc era o apa pe care n-o mai vazuse pana atunci. Intorcandu-se cu fetita, a scaldat-o in apa lacului timp de mai multe zile si mare i-a fost mirarea cand a observat ca ea a inceput sa mearga, vindecandu-se complet. Pentru a fi cat mai aproape de lac, Techir si-a construit o casa pe malul apei pentru a-i gazdui pe toti cei ce vin sa se vindece. Inca de atunci, oamenii au numit apa cu puteri miraculoase «Lacul Techir», devenind cu trecerea anilor, Techirghiol. Localitate istorica, situata in nord-vestul lacului de la care ii provine numele, statiunea balneoclimaterica Techirghiol si-a sarbatorit in 1999 centenarul in activitatea balneologica. Beneficiind mai mult de briza de lac decat de cea a marii, statiunea Techirghiol s-a dezvoltat ca urmare a proprietatilor curative ale apei lacului (bogata in cloruri de sodiu si magneziu, iodura de sodiu si cu un grad de mineralizare ridicat) si ale namolului sapropelic. Tratamentele balneare sunt profilate pentru afectiuni reumatismale, ginecologice, dermatologice, precum si pentru unele boli asociate. Dispune de 1 370 de locuri de cazare, din care 1 040 de locuri in cadrul Sanatoriului Balnear si de Recuperare Medicala. Localitatea atrage anual mii de persoane si datorita Bisericii de lemn « Sfanta Maria » – construita de catre mesterii din Maramures in secolul al XVII –lea si pictata in stil simplu, traditional. In perioada interbelica, in anul 1934, biserica a fost mutata pe malul lacului Techirghiol. Este una dintre putinele biserici care si-au pastrat integral decorul interior: icoane de lemn, pictura, etc. (se pot inchiria camere).

Descopera si celelalte statiuni de la malul Marii Negre, accesand ofertele noastre de cazare de pe litoralul romanesc, si planifica-ti urmatoarea vacanta de neuitat!

Galerie foto