Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Busteni Romania

Statiunea Busteni, situata in Valea Prahovei la o altitudine de 800-900m, la 135 km de Bucuresti si 27 km de Brasov, iti ofera in orice sezon cele mai bune conditii de a-ti petrece vacanta, weekendurile sau sarbatorile in mijlocul unui cadru muntos uimitor.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

8 hoteluri gasite

Busteni, Romania
Busteni, Romania
Busteni, Romania
Busteni, Romania
Busteni, Romania
Busteni, Romania
Busteni, Romania


Oferte cazare Busteni Romania

Statiunea Busteni se evidentiaza prin imprejurimile pitoresti si prin posibilitatea practicarii diferitelor forme de turism: excursii pe munte, alpinism, sporturi de iarna. In Busteni vei gasi o multitudine de hoteluri, pensiuni si cabane perfecte pentru cazare, in functie de preferintele tale.

Relieful statiunii Busteni

Busteni este o stațiune montană situată în Munții Bucegi, în partea centrală a României, protejata de Muntii Caraiman (2384m), de Muntii Costila (2489 m) si traversata de raul Prahova. Relieful său este definit de peisaje muntoase impresionante și de vegetație abundentă, oferind o atmosferă naturală spectaculoasă și o varietate de activități recreative în aer liber. Cu pârtii de schi și trasee de drumeții, Busteni atrage turiști pasionați de sporturi de iarnă și de explorarea naturii. De-a lungul văii, râul Prahova își croiește drumul printre stânci și păduri, creând peisaje pitorești. Un punct de atracție major în Busteni este cabana Babele, situată la o altitudine impresionantă, accesibilă prin intermediul telegondolei. Aici, vizitatorii pot admira formațiunile stâncoase cunoscute sub numele de Babele și Sfinxul, care au fost modelate de vânt și eroziunea naturală de-a lungul mileniilor.

Obiective de neratat in Busteni

Busteni este o destinație turistică populară, cu numeroase obiective deosebite. Iată câteva dintre ele:

- Babele și Sfinxul: aceste formațiuni stâncoase impresionante sunt una dintre cele mai mari atracții ale zonei. Ele pot fi accesate printr-o călătorie cu telegondola sau pe jos, pe trasee montane, iar vârfurile lor bizare oferă o priveliște spectaculoasă.

- Castelul Cantacuzino: aflat pe Dealul Zamora din apropiere, acest castel impunător este un exemplu de arhitectură neoromânească. Cu grădini frumoase și vedere panoramică asupra munților din jur, este o oprire obligatorie pentru vizitatorii care își doresc să exploreze istoria și cultura regiunii.

- Căile Ferate Montane: o excursie pe celebra cale ferată montană către stațiunea Predeal sau către Câmpina oferă oportunitatea de a admira peisajele montane spectaculoase din zonă și de a experimenta călătorii pline de farmec.

- Cabana Babele și zona turistică Piatra Arsă: această zonă oferă numeroase trasee de drumeții pentru toate nivelurile de experiență, precum și facilități de agrement și ospitalitate la cabanele și pensiunile din zonă.

- Muzeul Memorial "Cezar Petrescu": acest muzeu este dedicat scriitorului român Cezar Petrescu și găzduiește o colecție de obiecte personale ale autorului, precum și expoziții despre viața și opera sa.

Oferta de cazare in Busteni

Eximtur a selectat cele mai bune hoteluri si pensiuni pentru cazare in Busteni, hoteluri in care clientii nostri au avut experiente extrem de placute si pe care le recomandam cu drag. Printre acestea se numara: Hotel Iri, Hotel Alexandros, Hotel Silva, Yael Luxury Apartments. De asemenea, recomandam si oportunitatile de cazare Sinaia din apropiere, pentru o vacanta prelungita si reusita la munte.

Galerie foto