Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte cazare Baia Sprie Romania

Oferte cazare Baia Sprie Romania

Orasul Baia Sprie se afla in judetul Maramures la 10 km de Baia Mare fiind un oras cu o traditie miniera insemnata atestat documentar inca din 1329.

Citeste mai mult

Oferte cazare Baia Sprie RomaniaOraşul Baia Sprie, aşezat pe valea râului Săsar, la poalele munţilor Gutâi, are o suprafaţă de 91 km pătraţi. Înzestrat cu un peisaj natural deosebit, a fost în secolele XVIII, XIX şi staţiune turistică. Multă vreme minele din Baia Mare şi Baia Sprie au reprezentat proprietatea reginei. Dacă Baia înseamnă mină, Spria vine de la latinescul asper care înseamnă aspru, adică cu alte cuvinte în Baia Sprie existau mine cu condiţii aspre de exploatare. In apropierea cabanei se afla cea mai lunga partie de schi amenajata din zona, cu o lungime de 3,8 km si o diferenta de nivel de 600 m, partia dispune de un telescaun cu o capacitate de 600 de turisti/ora, ce face legatura intre cabana si varful Mogosa. Pe langa bazele turistice amenajate in jurul Baii Sprii gasim si arii naturale protejate de interes turistic. Un astfel de loc este si cel situat pe dealul Minei la 3 km de oras, unde in anul 1920, prin prabusirea unei vechi galerii de mina s-a format un frumos lac artificial.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri

STATIUNI TURISTICE

Complex Turistic Suior 3 este situat in judetul Maramures la 18 km de Baia Mare Accesul spre complex se face pe DN 18 pe traseul Baia Mare - Baia Sprie - Sighetu Marmatiei Locatia este semnalizata cu indicatoare la intersectia dintre DN 18 si soseaua . . .