Cere oferta Cere oferte
Vacante

Conditii comerciale generale pentru rent – a – car / inchirieri de auto fara sofer, varianta rezervare cu voucher cu limita de suma


Deschiderea contractului de inchiriere:
• La biroul de inchiriere, clientul trebuie sa prezinte urmatoarele: act de identitate in original, permis de conducere valabil cu vechime de minim 1 an in original, confirmarea rezervarii, voucherul, cardul de credit embosat pe numele soferului pentru blocarea garantiei (in cazul in care rezervarea este efectuata cu voucher cu valoare limitata). Cardurile de credit acceptate sunt Visa, Mastercard, American Express, Diners Club. Nu se accepta cardurile de tip Visa Electron/Maestro. Pentru unele destinatii si grupe de masini, se solicita 2 carduri de credit embosate pentru garantie, ambele pe numele soferului titular;
• Inchirierea autovehiculului se face pe grupa, nu pe marca si model. Cu alte cuvinte masina va fi din marca si modelul specificat sau similar, masina facand parte din aceeasi grupa
• In cazul in care exista un al doilea sofer, acesta se declara si se poate percepe o taxa suplimentara.
• In cazul in care soferul are sub 21-27 ani (in functie de tara in care se inchiriaza auto), se achita taxa de sofer tanar;
• Prin rezervarea efectuata, autovehiculul are asigurari standard in caz de furt si accident, cu fransiza 0 EUR sau cu fransiza (in functie de optiunea clientului). Se poate opta pentru asigurari suplimentare, contra cost, la fata locului. Costul acestora se va adauga la costul final al contractului de inchiriere.
• Tariful confirmat prin rezervare (vizibil pe confirmare si pe voucher), este estimativ si se poate modifica daca se accepta servicii aditionale (asigurari suplimentare, echipament - ex. GPS, etc.) sau daca se modifica datele inchirierii rezervate (perioada, ore si/ sau locatie de preluare/ predare, grupa auto).
• Contractul de inchiriere trebuie citit inainte de semnare. Daca sunt mentionate alte costuri decat cele confirmate prin rezervare, clientul trebuie sa solicite detalii agentului de inchiriere, inainte de a semna contractul.
• Nu se va semna contractul in cazul in care nu se accepta tariful si termenii contractuali. Reclamatiile ulterioare nu se vor lua in considerare de catre compania de rent-a-car.

Preluarea autovehiculului:
• Trebuie verificate cu atentie autovehiculul si formularul de constatare a eventualelor daune existente.
• Daca se constata daune ce nu sunt mentionate pe formular, acestea trebuie semnalate agentului prezent la preluare sau agentului de la biroul de inchiriere. Reclamatiile ulterioare nu se vor lua in considerare de catre compania de rent-a-car.

Derularea contractului de inchiriere:
• In cazul unui incident (avarie, probleme tehnice, accident rutier, etc.), clientul va trebui sa contacteze biroul de inchiriere de la care a preluat autovehiculul, pentru a primi indicatii cu privire la procedura ce trebuie urmata.
• Daca este necesara prelungirea contractului de inchiriere, titularul contractului trebuie sa informeze agentia si biroul de inchiriere, in caz contrar compania de inchiriere va aplica o taxa suplimentara.
• Numarul biroului de inchiriere si numarul de asistenta rutiera sunt mentionate pe contract.
• In cazul in care se primesc amenzi de circulatie pe durata inchirierii, compania de rent-a-car aplica o taxa de administrare a dosarului pentru amenda.

Returnarea autovehiculului:
• Se va verifica din nou autovehiculul.
• Durata minima de taxare este de 24 de ore. In cazul in care autovehiculul va fi predat mai tarziu decat ora de preluare mentionata in contract, se va taxa o zi suplimentara de inchiriere.
• Daca returnarea se va face in afara orelor de program, clientul este in continuare raspunzator de autovehicul, pana la data si ora de deschidere a biroului de inchiriere.
Pagina 2 din 2

Informatii suplimentare:
• Autovehiculul se va prelua si se va returna cu rezervorul plin. In caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat la pretul companiei de rent-a-car.
• Este obligatorie pastrarea bonurilor de alimentare pentru a putea contesta eventualele incasari suplimentare (de ex. cele cauzate de o defectiune tehnica), cat si pastrarea tichetului de imbarcare daca masina va fi predata in afara programului.

Raspundere
Clientul serviciilor de rent-a-car rezervate prin intermediul EXIMTUR, isi asuma in totalitate si exclusiv responsabilitatea financiara deplina in legatura cu plata serviciilor rezervate/ contractate in baza Voucherelor, precum si a oricaror altor taxe, tarife, penalitati, amenzi, despagubiri sau oricaror altor sume datorate cu orice titlu Furnizorului de servicii de rent-a-car (denumite in continuare Cheltuieli datorate de Client sau Cheltuieli), ca efect al rezervarii sau contractarii serviciilor.
Clientul a fost informat de catre EXIMTUR, a inteles si este de acord ca in toate situatiile in care Furnizorul serviciilor de rent-a-car atrage raspunderea sau debiteaza conturile EXIMTUR, pentru a recupera/compensa Cheltuielile datorate de Client, Clientul va plati catre EXIMTUR integral toate aceste Cheltuieli.

Prezentele conditii comerciale se completeaza cu conditiile comerciale specifice, pentru fiecare rezervare in parte.