Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Sighisoara Romania

Sighisoara, situata in inima Transilvaniei, este un oras medieval cu un farmec aparte, renumit pentru istoria sa bogata si arhitectura bine conservata. Orasul, fondat de colonistii sasi in secolul al XII-lea, este inclus in patrimoniul mondial UNESCO datorita cetatii sale impresionante, care pare sa fi ramas neatinsa de trecerea timpului. Vizitand Sighisoara, vei descoperi un colt de lume unde trecutul prinde viata, oferind o experienta autentica si memorabila.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

4 hoteluri gasite



Oferte cazare Sighisoara Romania

Sighisoara ofera diverse oportunitati de cazare pentru turisti, reflectand farmecul si istoria sa bogata. Vizitatorii pot alege intre pensiuni traditionale si hoteluri elegante, multe dintre acestea fiind amplasate in cladiri istorice restaurate, ce pastreaza arhitectura specifica si atmosfera de epoca. Exista, de asemenea, optiuni de cazare in case de oaspeti intime sau apartamente moderne, care ofera confort si facilitati moderne. Pentru o experienta deosebita, turistii pot opta pentru cazarea in vechi conace sau cetati transformate in hoteluri de lux, care combina eleganta istorica cu dotarile contemporane. Diversitatea optiunilor de cazare din Sighisoara permite fiecarui vizitator sa gaseasca ceva pe placul sau, contribuind astfel la o sedere memorabila in acest oras de poveste.

Date demografice si istorice despre Sighisoara

Sighisoara (in dialectul sasesc Schäsbrich, in germana Schäßburg, in maghiara Segesvár), supranumita inca din secolul trecut „Perla Transilvaniei", este al doilea municipiu ca marime din judetul Mures, cu o suprafata de 11.347 ha. si o populatie de 36.336 de locuitori (recensamant 2007). Municipiul Sighisoara este situat in Podisul Hartibaciului, pe valea Tarnavei Mari, la o altitudine de 320-420 m. Prima atestare documentara dateaza din anul 1280, sub denumirea de Castrum Sex, iar in 1298 sub numele dialectal de Schespurch. Forma romaneasca de Sighisoara apare, in scris, intr-un document emis de Vlad Dracul in anul 1431.

Clima din Sighisoara

Sighisoara se incadreaza in sectorul cu clima temperat-continentala moderata a Podisului Transilvaniei. Clima prezinta anumite particularitati in culoarul mai coborat al Tarnavei, unde se produc inversiuni de temperatura cu influenta asupra regimului termic si al precipitatiilor. Temperatura medie anuala este de 8,2°C, iar precipitatiile medii anuale se inscriu intre 650-700 mm/an.

Evenimente anuale din Sighisoara

In Sighisoara gasesti tot anul ceva de facut sau vizitat, astfel incat vom enumera cateva dintre cele mai reprezentative evenimente ale anului care se desfasoara in inima cetatii medievale: Zilele culturii Germane Sighisoara (mai-iunie), Transylvania Vintage Tour (iunie), Festivalul “Sighisoara Medievala” (iulie), Festivalul ProEtnica (august), Festivalul Fanfarelor (septembrie), Targul de Craciun Sighisoara (decembrie).

Obiective turistice Sighisoara

Sighisoara este considerata cea mai frumoasa cetate medievala locuita din Europa, centrul orasului fiind inclus din 1999 pe lista patrimoniul cultural mondial UNESCO. Printre obiectivele turistice se numara Casa Venetiana, Biserica Manastirii, Casa Vlad Dracul, Biserica din Deal, Liceul German Joseph Haltrich si nu in ultimul rand Cetatea Medievala si turnurile breslelor. In drumul spre Cetate, pe partea stanga, este Casa memoriala si bustul marelui savant Hermann Oberth (1894-1989). De aici se urca spre Poarta Principala de acces, aflata sub simbolul orasului. Spre stanga, de-a lungul centurii de fortificatii, constituite dintr-un zid lung de 930 metri, au fost edificate 14 turnuri, menite sa largeasca punctul de observatie si de tragere si sa intareasca sistemul defensiv. Centura de fortificatie se pastreaza aproape in intregime, impreuna cu 9 turnuri, care au rezistat timpului.

- Cetatea Medievala este una dintre cele mai frumoase cetati din Europa, care s-a pastrat aproape integral si printre putinele care sunt locuite si in prezent. Cetatea a fost construita in sec al XIII-lea si refacuta ulterior in sec XIV-lea, avand in prezent aspectul unei asezari cu strazi inguste, cladiri vechi si masive. In Evul mediu, Cetatea Sighisoara s-a impus ca una din cele mai puternice cetati din aceasta parte a Europei si era unul din centrele urbane prestigioase din Transilvania, avand importanta economica, comerciala, culturala si politica.

- Turnul cu Ceas este principalul punct de interes al cetatii si reprezinta simbolul orasului. Se numeste asa datorita ceasului cu figurine, unic in tara noastra, aflat la etajul al patrulea. Turnul prezinta cinci nivele care, impreuna cu balconul si acoperisul piramidal au o inaltime de 64 m. Astazi, acest turn adaposteste Muzeul de Istorie al orasului Sighisoara.

- Turnul Franghierilor, datand probabil din secolul al XIII-lea, a facut parte din fortificatia initiala de pe varful dealului. Reparat in anul 1630, el a fost ulterior transformat in locuinta pentru paznicul cimitirului.

- Turnul Macelarilor a fost construit in a doua jumatate a secolului al XV-lea. Turnul Macelarilor are aspect de Renastere, o prisma octogonala suprainaltata pe un plan hexagonal pentru a obtine camp de tragere peste micul bastion de artilerie din fata sa.

- Turnul Croitorilor a fost construit in secolul al XIV-lea. Celelalte turnuri sunt: Turnul Cojocarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tabacarilor, Turnul Cositorarilor si Turnul Fierarilor.

- Biserica Manastirii. Edificiul, construit in stil gotic, se afla in vecinatatea Turnului cu Ceas. In imediata apropiere a manastirii exista inca din secolul al XIV-lea un complex manastiresc al calugarilor dominicani si al calugaritelor franciscane.

- Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif construita in 1894, dupa demolarea manastirii maicilor franciscane.

- Casa Venetiana este situata in Piata Muzeului si este denumita astfel datorita usilor ogivale si ferestrelor duble, incheiate in arc trilobat.

- Casa Vlad Dracul este una dintre cele mai vechi constructii civile de piatra din cetate, judecand dupa bolta semicilindrica din piatra de rau de la parterul cladirii. Aici s-a stabilit intre anii 1431-1435 Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran.

- Casa cu Cerb denumita astfel dupa capul de cerb fixat pe coltul cladirii, este o constructie specifica renasterii transilvanene, datand probabil din secolul al XVIII-lea.

- Casa Memoriala ,,Petofi Sandor” (6 km de Sighisoara), inaugurata in 1904, inchinata vietii si activitatii poetului revolutionar, luptator impotriva tiraniei si exploatarii nobiliare. Muzeul cuprinde mai multe exponate, dintre care amintim exemplare ale diferitelor editii din opera poetului, inclusiv traduceri in limbi de mare circulatie internationala, portrete, desene, fotografii ale lui Petofi, ale membrilor familiei sale, ale conducatorilor revolutiei din 1948-1949, arme, harti si o serie de planuri ale bataliei.

- Castelul fostei familii nobiliare Bethlen (9 km sud de Sighisoara) este un edificiu care imbina stilul gotic cu elemente renascentiste.

- Cetatea Taraneasca si Biserica Fortificata din Saschiz (20 km de Sighisoara).

- Rezervatia Breite. Pe platoul Breite de langa Sighisoara se afla cel mai mare, reprezentativ, si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu goruni si stejari multiseculari din centrul si estul Europei.

- Rezervatia de Stejar Pufos din Danes (7 km de Sighisoara).