Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Campulung Moldovenesc Romania

Statiune turistica de interes national

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

6 hoteluri gasite

Campulung Moldovenesc, Romania
Campulung Moldovenesc, Romania
Campulung Moldovenesc, Romania
Campulung Moldovenesc, Romania
Campulung Moldovenesc, Romania
Campulung Moldovenesc, Romania


Oferte cazare Campulung Moldovenesc Romania

1. DE INTELES
Denumire: Campulung Moldovenesc
Numar locuitori:  conform ultimelor inregistrari populatia orasului este de 20.041 locuitori.
Localizare: este situat intr-o zona pitoreasca, pe valea raului Moldova, la poalele muntelui Rarau (621m altititudine), la 70 Km de Suceava.
Municipiul Campulung Moldovenesc se afla situat in nord-vestul judetului Suceava, cu 47031`51” latitudine nordica si 250 33` 05” longitudine estica, intinzandu-se de o parte si de alta a raului Moldova, pe o lungime de 12 km, in defileul ce desparte Obcinile Bucovinei de muntii Stanisoarei. Se invecineaza la nord cu Obcina Feredeului si Obcina Mestecanisului, la est cu comuna Vama, la sud cu Muntii Rarau si Giumalau, iar la vest cu Sadova si Pojorata.
Prima atestare documentara: prima atestare documentara are ca data anul 1411.
Info. despre populaţie: la recensamantul din 18 martie 2002, populatia orasului era de 20.041 locuitori. Din totalul populatiei, 9.582 sunt barbati (47,73%), iar 10.494 femei (52,27%).
Dupa nationalitate, situatia populatiei se prezinta astfel:
 - 98,31% ( 19.737) romani;
 - 0,59% (118) germani;
 - 0,49% (96) rromi;
 - 0,28% (56) ucraineni;
 - 0,17% (35) maghiari;
 - 0,16% alte nationalitati. 
 Dupa religie, situatia inregistrata se prezinta astfel:
   - 18.937 (94,33%) sunt de religie ortodoxa;
   - 449 (2,24%)penticostali (Biserica lui Dumnezeu Apostolica);
   - 315 (1,57%) de religie romano-catolica;
   - 110 (0,55%) adventisti de ziua a saptea;
   - 100 (0,50%) baptisti;
   - 51 (0,25%) greco-catolici;
   - 0,56% de alte religii.

Distanta pe sosea fata de:
Cel mai apropiat oras Gura Humorului, 31 km
Alte distante:  Bucuresti 478 km, Suceava – 72 km, Cluj Napoca – 238 km.
Cel mai apropiat aeroport Stefan Cel Mare Suceava, 84 km.

2. BINE DE STIUT

Clima: pe fondul climatului temperat-continental, caracteristic Romaniei, altitudinea medie la care este asezat municipiul Campulung Moldovenesc (630 m) si pozitia lui in cadrul unei depresiuni intramontane isi spun din plin cuvantul. Caracterul de continentalism imbraca o nuanta moderata: iernile sunt relativ lungi, bogate in zapada, dar nu excesiv de aspre, verile sunt racoroase si umede, temperaturile medii anuale scazute, iar precipitatiile bogate. Se resimte atat influenta maselor de aer rece de origine alpina, cat si a celor vestice, oceanice, mai frecvente vara. Influenta maselor continentale estice si polare este mai redusa, manifestandu-se indeosebi iarna. 
Temperatura medie anuala este de 6,80C, printre cele mai mici din Moldova. Mediile lunare cele mai coborate se inregistreaza in ianuarie (minus 3,50C), iar cele mai ridicate in iulie (16,40C). 
Extremele absolute sunt mult mai mari: de exemplu, in iulie 1957 s-au inregistrat 34,40C, iar in ianuarie 1963 minus 30,30C. Rolul altitudinii reliefului asupra temperaturii este deosebit de important: astfel, comparativ cu datele prezentate anterior pentru Statia meteo din oras (642 m altitudine), la statia din Rarau (1536 m) cei trei indici termici au valori mai coborate cu circa 4-50C; media anuala este de 2,30C, media lunii cele mai reci (ianuarie) este de - 7,70C, iar a celei mai calde (iulie) de + 11,80C. Temperaturi medii diurne sub zero grade se pot inregistra timp de peste 100 de zile. 
Ca in toate depresiunile intramontane, si in Campulung Moldovenesc au loc, indeosebi in perioadele reci ale anului, inversiuni termice: pentru cateva ore sau zile, in vatra depresiunii, este mai frig decat pe muntii din preajma. In aceste conditii, pe vai se produc fenomene meteorologice caracteristice: roua, bruma, „mari de nori”, in timp ce culmile inalte stralucesc in bataia soarelui. 
In privinta precipitatiilor, in medie se inregistreaza peste 130 zile ploioase pe an, totalizand o cantitate de circa 700 mm. Odata cu cresterea altitudinii, sporesc si precipitatiile: 850 mm pe culmile Obcinilor, iar la statia meteorologica Rarau aproape 1000 mm. In lunile august şi septembrie se inregistreaza putine precipitatii, iar faptul ca si nebulozitatea este minima, aceste luni sunt recomandate in mod deosebit pentru turism. 
Ninsorile cad in mod obisnuit din octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie; durata medie a covorului de zapada este de circa 90 de zile. In Obcini grosimea medie a stratului de zapada masoara 20-30 cm iar in Rarau si Giumalau, la altitudinea de peste 1400 m, grosimea stratului de zapada trece frecvent de 40-50 cm. 
Unul din factorii care explica puritatea remarcabila a atmosferei urbane îl constituie brizele - un urias ventilator natural. Spre seara o adiere abia simtita coboara si aduce in oras racoarea inaltimilor si ozonul padurilor: este briza de munte care disloca aerul „uzat” in timpul zilei si-l primeneste. In schimb dimineata, sub mangaierea razelor de soare, se porneste briza de vale, ce ridica ceata si o imprastie incet lasand ierburile grele de roua. 
 
Repere importante:

  • Monumentul statuar “Dragos Voda si Zimbrul din centrul orasului.
  • Muzeu Lemnului
  • Casa De Cultura a Sindicatelor.

Parcare: cea mai important parcare este cea din fata hotelului Zimbru din centrul orasului. In general parcarile publice sunt fara plata, iar in ceea ce priveste unitatile turistice/comerciale acestea isi administreaza singure propriile parcari.

Organizarea timpului: vizitarea propriu-zisa a orasului Campulung nu necesita o perioada de timp foarte mare. Obiectivele turistice antropice nu sunt foarte multe. Cu o importanta majora se remarca obiectivele turistice naturale mentionate si mai jos. Acestea sunt adevarate provocari pentru iubitorii muntelui, iar statiunea in sine, fiind asezata intr-o depresiune prezinta foarte multe beneficii recreeative si curative pentru turisti.

Numere de telefon uzuale:

  • Urgente - 112
  • Protectia civila: str. stefan cel Mare 36, jud. Suceava, 0230-212.723
  • Agentia de voiaj: C.F.R. str. Calea Transilvaniei nr.2, 0230-312131 
  • Gara CFR str. Garii nr.8 0230-312507


3. TRANSPORT

Cu avionul - aeroportul Stefan cel Mare din Suceava - 84 km distanta fata de oras.
Cu trenul - este strabatut de magistrala feroviara Iasi-Cluj-Timisoara (cu ramificatie spre Oradea). Accesul este inlesnit si prin magistrala feroviara nordica Suceava - Ilva Mica, electrificata si in curs de dublare.
Gara Campulung Moldovenesc - str. Garii nr.8, 0230-312507.

Cu masina: situat la 43 km de Vatra Dornei, pe drumul european E 576, la 211 km intre Iasi si Cluj Napoca (DN17), si aproape 113 km pana la Cernauti (Ucraina), Campulung Moldovenesc ocupa o pozitie centrala in arealul Obcinilor si pe axa de legatura intre Moldova si Transilvania, prin pasurile Mestecanis si Tihuta iar prin pasul Prislop catre Maramures.

Hai cu Eximtur intr-o vacanta in Bucovina si vei descoperi frumusetile regiunii, traditiile, bucatele alese si oamenii primitori. Vezi si ofertele de cazare Vatra Dornei de pe site.

Galerie foto