Cere oferta Cere oferte
Vacante

SUA

Statele Unite ale Americii este un stat din America de Nord, situată între Canada, Mexic, Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific, un stat dezvoltat din punct de vedere economic, militar, ca influenţă politică şi ca nivel de dezvoltare tehnologică. Este o republică federală, cu capitala la Washington, D.C..  

Vezi mai multe detalii

SUA

 
\

Prezentare generala

\

Statele Unite ale Americii este un stat din America de Nord, situată între Canada, Mexic, Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific, un stat dezvoltat din punct de vedere economic, militar, ca influenţă politică şi ca nivel de dezvoltare tehnologică. Este o republică federală, cu capitala la Washington, D.C..
Federaţia este alcătuită din 50 de state federale, dintre care 48 sunt state continentale învecinate (formează un teritoriu contiguu), iar două state, Alaska şi Hawaii, sunt exclave.

Geografie: Partea de vest este formata din platouri cu o inaltime de 2000 m , si strabatute de vai adanci , din canioane si lanturi muntoase. Cel mai important lant muntos este format din Muntii Stancosi, iar in apropierea coastei de vest se gasesc Cascadele si lantul muntos Sierra Nevada. Muntele Whitney este cel mai inalt varf din Statele Unite (4418 m) iar Valea Mortii, la 85 m sub nivelul marii este zona cea mai uscata si mai joasa de pe continent.
\

 

\

Obiective turistice:
New York
este cel mai populat oraş din Statele Unite, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Are statutul de cel mai mare oraş al Statelor Unite încă din 1790, fiind de asemenea şi primul oraş capitală al statului şi locul de numire a lui George Washington ca primul preşedinte al Statelor Unite. De mai bine de un secol este unul din centrele mondiale importante de comerţ şi finanţe. New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante oraşe din lume datorită influenţei sale globale din mass-media, educaţie, divertisment, artă şi modă. Oraşul este de asemenea şi un centru important al afacerilor externe, găzduind sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

San Francisco este cel de-al patrulea oraş ca mărime din California şi al patruspezecela ca mărime a populaţiei din Statele Unite ale Americii, având o populaţie estimată la 798,680 de locuitori si in continua crestere . San Francisco este situat in peninsula cu acelasi nume,si este locul central al zonei geografice numită San Francisco Bay Area. În 1776, emigranţii spanioli s-au stabilit în vârful peninsulei San Francisco, construind o fortareaţă si o parohie numita în cinstea Sfantului Francis din Assisi. Ca rezultat al goanei după aur in California în 1848, oraşul a intrat într-o perioadă de creştere rapidă. După ce a fost devastat de cutremurul şi incendiul din 1906, oraşul a fost reconstruit rapid, ajungand astazi o destinatie populara, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Central Park: este unul dintre cele mai frumoase si mai mari parcuri din lume.  Peste 843 de acri de verdeata reprezinta locul ideal pentru o plimbare, jogging, picnic sau joaca. Proiectul a fost realizat in 1858 de Frederick Law Olmsted si Calvert Vaux, si era unul dintre cele mai ambitioase proiecte de planificare urbana. Amenajarea parcului a durat 16 ani, in total fiind plantati peste 500.000 de arbori si arbusti .

Times Square: Cea mai cunoscuta piata a orasului New York, este cel mai vizitat obiectiv turistic din Statele Unite ale Americii, atragand anual 80% din vizitatorii orasului.  Luminile si culorile par mai insufletite in Times Square decat oriunde altundeva, si nu este o coincidenta, se spune, ca proprietarii concernurilor comerciale aflate in faimosul loc de intalnire, trebuie sa afiseze firme cat mai mari si mai luminate. Desi este acum renovata, si face parte din legenda, in timpul anilor 1960-70, aceasta era cea mai rau-famata zona a orasului.

Podul Golden Gate: Inaugurat pe 27 mai 1937, Podul Golden Gate, a devenit celebru, datorita faptului ca a fost prima constructie suspendata la peste 150 de metri deasupra nivelului apei. Este un simbol marcant al orasului San Francisco, fiind adesea identificat cu spiritul liberal al acestui oras de pe coasta Californiei.  În prima zi de funcţionare, podul a fost deschis numai pietonilor, în acea zi (numită Ziua Pietonilor) podul fiind traversat traversat de 200,000 de persoane. 

Insula Alcatraz este situată în centrul Golfului San Francisco. Micuta insula din Pacific, numita, din cauza apei reci si a curentilor puternici din golf, „The Rock”, a fost pe rand, far, fort militar, inchisoare militara si in ultimul rand, inchisoare federala. Incepand cu anul 1972, insula devine punct de atractie pentru miile de vizitatori.
\


Informatii utile

\
Suprafata: 9,826,675 kmp.
Populatie: 308,752,000 locuitori.
Moneda: dolarul (1 dolar = 100 centi).
Fus Orar: UTC-4 - UTC-10.
Capitala: Washington, D.C.
\


Informatii viza

\
Pentru cetatenii romani este necesara obtinerea vizei in prealabil.
\

Clasificarea hotelurilor

\
Clasificarea unitatilor de cazare este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pentru dotarile sau caracteristicile generale ale hotelului (piscina, sali de conferinte, amplasare, etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Incadrarea unei unitati de cazare intr-o anumita clasificare revine in mod exclusiv autoritatilor tarii respective.