Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Gura Portitei Romania

Pe toti cei care vor liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, ii invitam sa viziteze Gura Portitei.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

1 hoteluri gasite



Oferte cazare Gura Portitei Romania

Informaţii utile Situare de exceptie, intre Marea Neagra si cele 2 lacuri din Complexul Lagunar Razem Sinoie, pe o limba de nisip. Pe toti cei care vor liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, ii invitam sa viziteze Gura Portitei. Acest loc binecuvantat este tot ce le trebuie citadinilor satui de noxe si dornici de cateva zile de izolare si de inceput de lume.
Profil: odihna
Relief: de campie si lunca joasa
Clima: temperat continentala cu influente maritime
Altitudine: 1 m
Temperatura vara: 25°C
Temperatura iarna: 8°C
Oras in apropiere: Tulcea 52 km; Bucuresti 250 km; Cluj Napoca 710 km; Baia Mare 745 km; Timisoara 791 km; Oradea 833 km; Sibiu 550 km
Aeroport apropiat: Mihail Kogalniceanu 90 km (distanta este raportata la localitatea Jurilovca, de unde transportul se face cu vaporasul)
Alti factori: Pescuitul, vânatul, croaziere pe cele trei braţe, agrement. Rezervaţie Naturală. Un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de cc 100 de specii, din care amintim heringul de Dunăre şi sturionii, de la care se obţine preţiosul caviar).

Rezervatii naturale in Delta Dunarii ( zone strict protejate)

Dintre toate zonele protejate din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii , parca nici unele nu sunt atat de valoroase cum sunt coloniile de pasari. Unele permanente, altele temporare, coloniile reprezinta unele dintre cele mai cautate zone, de cei care fac observatii, de cercetatori.
Colonii de pasari inventariate sunt in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii peste 100. Cele mai multe din aceste colonii sunt mixte, cormoranii, lopatarii, tiganusii, starcii, egretele si alte specii vietuind si cuibarind impreuna, insa exista si colonii monospecifice. Dintre acestea din urma cea mai cunoscuta este cea de la Rosca –Buhaiova, unde se gaseste cea mai mare colonie de pelican comun din Europa. Putini stiu ca in Delta Dunarii ierneaza foarte multe dintre speciile de pasari care cuibaresc dincolo de Cercul Polar de Nord sau in Siberia. Pentru ca in zonele in care traiesc peste vara, temperaturile coboara foarte mult incepand cu lunile octombrie si noiembrie, aceste pasari aleg sa ierneze in Delta Dunarii, unde raman pana la jumatatea lui martie. Este vorba de lebada de iarna, care o inlocuieste pe cea de vara, dar si de specii variate de rate si gaste polare. Cele mai valoroase exemplare sunt cele de gasca cu gat rosu, aproximativ 95% din populatia mondiala acestei specii iernand in rezervatie, mai ales in zona lacurilor litorale. Pe fondul rezervatiilor principale si secundare existente – determinate de necesitatea conservarii procesului natural de evolutie, ocrotirii faunei si florei specifice – au fost precizate incinte strict protejate cu o suprafata de cca.50.000 ha. In total sunt nominalizate 18 zone strict protejate pentru care aprobarea oricarei deplasari este de competenta Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Aceste zone sunt:
- ROSCA – BUHAIOVA ( 9625 ha) – localizata in depresiunea Matita din nordul Marelui M ( bratul Sulina) , cuprinde Lacul Rosca, Merhei si o imbinare de ghioluri, mlastini stuficole si plauri. Fauna prezinta o mare diversitate fiind reprezentata de mamifere : vidra, nurca, hermelina, cainele enot, vulpea, mistretul si cele mai importante colonii mixte de starci, gaste, rate, lebede, tiganusi, lopatari, egrete , precum si cea mai mare colonie de pelican comun din Europa
- RADUCU (2500 ha) – zona cuprinde lacuri cu apa dulce alimentate de ultimul brat al marelui M , situate intr-o zona tipica de dezvoltare a grindurilor fluvio-marine dintre Chilia si Sulina. Zona este importanta mai ales datorita florei.
- VATAFU – LUNGULET ( 1625 ha) – complex de lacuri si grinduri fluvio-marine reprezinta un important loc de cuibarit pentru starcul pitic si cormoranul mic.
- SARATURI MURIGHIOL ( 87 ha) – apele lacului puternic salinizate gazduiesc colonii importante de sternidae( chira de balta, chirichita,pescarita razatoare etc) dar si piciorongul , cioc –intors, rata cu ciuf.
- INSULA POPINA ( 98 ha) – reprezinta un important loc de popas pentru pasarile migratoare si de cuibarit precum califarul alb. Primavara , in aceasta zona se pot intalni pasari de mlastina, pasari de padure : privighetoarea roscata, ciocarlia de Bargan, etc. Fauna de nevertebrate cuprinde raritati ca paianjenul veninos “ vaduva neagra” si miriapodul gigant.
- PERITEASCA –LEAHOVA ( 4125 ha) – zona de nisipuri si griduri scaldate de apele marii sau ale lacului Razim este predilecta pentru cuibaritul speciilor de mlastina, a califarilor, chirelor, pescarusilor argintii, constituind un important refugiu de popas si hranire pentru oaspetii de iarna. De asemenea este un refugiu preferat in timpul migratiei diurne pentru populatia de gasca cu gat rosu.
- GRINDUL LUPILOR ( 2075 ha) – zona reprezinta un important refugiu de cuibarit si hrana pentru pasari. Indeosebi in perioada migratiei de toamna , zona devine o impresionanta concentrare a oaspetilor de iarna – rate si gaste.
- GRINDUL CHITUC (2300ha) – zona reprezinta o succesiune de cordoane, dune , lacuri dispuse in evantai fata de linia tarmului. Vegetatia este caracteristica zonelor litorale cu sol nisipos saraturat si are importanta pentru migratia pasarilor si pentru iernatul acestora.
- POTCOAVA ( 625 ha) – zona se caracterizeaza prin existenta unei colonii mixte de starci, tiganusi, egrete, cormorani mici. Constituie un loc de cuibarit pentru stracul pitic , buhaiul de balta, rata pestrita, rata cu ciuf, corcodelul cu gat rosu , vulturul codalb , precum si loc de hranire pentru cufundaci , cormorani mici, starci, egrete, rate lingurar, soim dunarean, etc. Zona constituie loc de refugiu pentru vidre, nurci, hermeline, mistreti.
- PADUREA LETEA ( 2825 ha) – situata pe grindul cu acelasi nume la 7 km de localitatea Periprava este renumita prin diversitatea speciilor arboricole care ii dau un caracter unic – stejarul brumariu, plopul alb, frasinul de lunca, frasinul de balta, parul, teiul alb, ulmul, arinul negru ( o raritate). O caracteristica a zonei o constituie abundenta plantelor cataratoare care confera padurii un aspect subtropical. Fauna este reprezentata de vulturul codalb, soimuletul de seara, pupaza, dumbraveanca , precum si cateva specii de vipere.
- LACUL NEBUNU ( 115 ha) – zona lacustra de mica intindere, caracteristica deltei fluviale asigura conditii bune de cuibarit pentru lebede, gaste, rate si pentru hrana pasaretului de mlastina in lunile de vara.
- PADUREA CARAORMAN ( 2250ha) – pe un teren nisipos de origine marina s-a dezvoltat o padure de stejari al carei nume - Caraorman inseamna in etimologia turca Padurea Neagra. O mare curiozitate sunt lianele de origine mediteraneana cu o lungime de 25 m ( unica in Europa) Aceste liane impreuna cu alte plante agatatoare cum ar fi : vita – de – vie salbatica, iedera, hameiul si curpenul confera acestei paduri un aspect subtropical. Dintre arborii din Padurea Caraorman putem enumera : stejari seculari de peste 25 m inaltime, ulmi, salcii, plopi albi si negri, arini, frasini pufosi , acestia din urma o raritate botanica. Aici cuibareste vulturul codalb. Un alt punct de atractie in padurea Caraorman il reprezinta “Fantana vanatorilor” acolo unde se gaseste cel mai mare stejar din delta. Datorita crengilor care s-au intins si pe sol acesta se numeste “ Stejarul ingenuncheat”si are o varsta de 400 ani si o circumferinta de 4m.
Rezerva-ti acum vacanta in Gura Portitei si viziteaza Delta Dunării!