Cere oferta Cere oferte
Vacante

Elvetia

Elveţia este un stat federal în Europa Centrală, fără ie-şire la mare. Are graniţă cu Germania, Franţa, Italia...

Vezi mai multe detalii

Hoteluri în țară și străinătate Elvetia

Elvetia

Prezentarea generala

\

Date generale

Elveţia este un stat federal în Europa Centrală, fără ieşire la mare. Are graniţă cu Germania, Franţa, Italia, Austria şi Liechtenstein. Ţara are o mare tradiţie în neutralitatea politică şi militară, motiv pentru care este sediul multor organizaţii internaţionale.  Peisajul elveţian caracteristic este legat de un lanţ muntos înalt situat în zona central-sudică a ţării. Între vârfurile înalte ale Alpilor Elveţieni, Vârful Dufour, care atinge 4.634 metri peste nivelul mării, este cel mai înalt. De aici izvorăsc câteva dintre fluviile principale ale Europei, precum Rin, Rhon, Inn, Aare sau Ticino, care se leagă de câteva lacuri alpine precum Lacul Geneva, Lacul Zürich, Lacul Neuchâtel şi Lacul Constanţa. Drumurile elvetiene ofera privelisti spectaculare ale Alpilor, unul dintre cele mai spectaculoase lanturi muntoase din lume. Trecatorile din Alpi sunt usor accesibile cu masina, dar trebuie sa fii foarte atent pe drumurile stramte si serpuitoare. Poti de asemenea sa calatoresti prin sate medievale, minunate gradini de flori si sa vizitezi una dintre numeroasele podgorii ale Elvetiei. Traficul devine extrem de aglomerat in special in lunile de vara si iarna ce corespund sezonului turistic. Elveţia a fost influenţată de câteva dintre cele mai importante culturi europene, de la practicile sale culturale până la limbile vorbite.
\

 
Clima:
temperata, dar variaza cu altitudinea.

\

Altitudini extreme: cel mai scazut punct: Lacul Maggiore 195 m mai înalt punct: 4.634 m Dufourspitze 

Resurse naturale:
cherestea, sare.

Sistemul medical: 
Se recomanda tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Elvetia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.

Conditii privind traficul auto: In Elvetia, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Accesul pe autostrazi se face in baza unor vignete, care se procura contra cost de la punctele de trecere a frontierei. Vigneta se lipeste in mod obligatoriu pe parbrizul masinii. Centura de siguranta este obligatorie. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta. Nivelul maxim de alcoolemie admis este de 0.5 g/l. Vitezele maxime admise sunt urmtoarele: 30 - 60 km/h in localitati; 80 km/h pe drumurile principale si 120 km/h pe autostrazi. Pe teritoriul Elvetiei utilizarea si detinerea aparatelor de detectare a radarelor, precum si a celor antiradar este total interzisa, constituind infractiune.

Benzina:
Majoritatea benzinariilor sunt deschise de la 8am la 10pm.

Permisul de conducere: Permisul de conducere romanesc este valabil o perioada de 90 de zile de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Cetatenii romani care isi stabilesc domiciliul in Elvetia pot sa solicite preschimbarea permisului romanesc si obtinerea unui permis elvetian.

Mitul ciocolatei elvetiene: Elvetienii nu au inventat ciocolata, dar au adus-o la perfectiune. De la deschiderea primei fabrici de profil, in 1819, ei au imbunatatit incontinuu reteta acesteia. Astfel, in 1875 ei au creat ciocolata cu lapte, iar in 1879 primul sortiment care se topeste in gura. In timp, producerea acestui desert a devenit o pasiune si o mandrie nationala pentru elvetieni. Ciocolata ideala, spun ei, trebuie sa aiba un aspect perfect neted, sa nu faca firimituri la rupere si sa aiba un miros aromat, diferit de cel al simplei pudre de cacao. Momentul adevarului se produce insa la degustare, cand ciocolata adevarata trebuie sa se topeasca pe limba precum untul, fara sa lase reziduuri in gura sau sa se lipeasca de palat.

\

Informatii utile

\

Adresa Ambasadei Romaniei:
Berna 78 Kirchenfeldstrasse Email: amb.roumanie@befree.ch Telefon: 0041-31-3525300; 0041-31-3523.

Suprafata:   41.285 km² .

Populatie:
7 508 700 loc.

Subdiviziuni: Confederaţia Elveţiană se împarte în 26 de cantoane Limba oficială este germana, deşi există o minoritate francofonă.

Alte orase importante: Zurich, Geneva, Basel, Lausanne.

Grupuri etnice: Germani de 65%, francezi 18%, italieni 10%, Romansch de 1%, alte 6%.

Religia: Religiile cele mai întâlnite în Elveţia sunt Romano-Catolicismul, confesiune de care aparţine 43% din populaţie, şi protestantismul (35%), însă datorită imigrărilor s-au mai stabilit şi Islamul cu 4% din populaţie şi Ortodoxismul cu 2%.

Independenta:
1 august 1291 (fondatorea Confederatiei Elvetiene).

Moneda: Franc elvetian.

Fus orar:
UTC +1.

Sistem politic:
republica federala.
\

Informatii vize

\
 
\

Începând cu data de 1 iunie 2009, conform Acordului de liberă circulaţie UE – Elveţia, cetăţenii români nu au nevoie de viză. Intrarea în Elveţia este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate valabile cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Elveţiei.

\

Clasificarea hotelurilor

\
Clasificarea unitatilor de cazare elvetiene este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.