Cere oferta Cere oferte
Vacante

Portugalia

Portugalia este o ţară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, având graniţă cu Oc. ...

Vezi mai multe detalii

Circuite Portugalia

Hoteluri în țară și străinătate Portugalia

Portugalia

Prezentare generala


Portugalia este o ţară situată in extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, avand graniţă cu Oceanul Atlantic în vest şi în sud, şi cu Spania în nord şi în est. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore şi Insulele Madeira.


Clima


In nord-est verile sunt fierbinti si iernile blande, cu ploi rare toamna. Majoritatea tinutului este insorit, ziua avand 11-12 ore. In Madeira clima este mediteraneeana, iar in Azore moderata, cu temperaturi de la 9 grade C iarna la 27 grade C vara.


Relieful


În nord, relieful este format din munţi. Cel mai înalt punct al Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico (2.351 m), în Azore. În sud, spre Algarve, relieful este format mai ales din câmpii, şi clima de aici este ceva mai călduroasă şi mai uscată decât în nordul răcoros şi ploios.


Informatii vize


Formalitati vamale Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Portugalia. Este permis accesul in Portugalia pe baza Cartii de identitate sau a Pasaportului.


Clasificarea hotelurilor


Clasificarea hotelurilor din Portugalia este similara cu cea din Romania si din majoritatea tarilor europene. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.


Informatii utile


Suprafata: 92.391 km² ;

Populatie: 10.605.870 locuitori;

Limba oficiala: portugheza;

Moneda oficiala este EURO. 1 EURO = 100 CENTI;

Fus orar: UTC/ UTC+1;

Religie: Romano-catolica 84,5%, si altele;

Banci: Deschise de luni pana joi, de la 08 a.m. la 03 p.m.


Imbracaminte


Se recomanda hainele subtiri, confortabile, in stil casual, cat si o jacheta pentru serile racoroase.


Carti de credit


Sunt acceptate pe scara larga in toate regiunile tarii pentru o gama larga de bunuri si servicii.


Gastronomie


Bucătăria portugheză este diversă. Portughezii mănâncă mult peşte, mai ales cod uscat (bacalhau – în portugheză). Alte feluri de mâncare, preparate din carne, sunt: feijoada, cozido a portugesa, frango de churrasco, carne de porco a alentejana. Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan internaţional încă din timpurile Imperiului Roman. Câteva dintre cele mai bune vinuri sunt: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dao, Vinho da Bairrada, iar dintre cele dulci: Vinul de Porto, Vinul Madeira şi Moscatel din Setubal şi Favaios.


Orase, statiuni, obiective turistice


Capitala si cel mai mare oras din Portugalia este LISABONA. Tara navigatorilor si a cuceritorilor, tara lui Vasco da Gama, tara miracolelor, tara combinatiilor fascinante de stiluri de arhitectura, tara vinului de Porto, Portugalia este o tara ce trebuie vazută. Este tărâmul unde ai infinite posibilităţi de a te relaxa într-una din multele staţiuni de odihnă sau de a hoinări prin cartierele medievale din oraşe precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Când vine vorba de vacanţe sportive, Portugalia este una dintre primele destinaţii pentru golf din Europa, dar şi pentru alte competiţii precum cele de pescuit, călărit şi surfing. Alte experienţe pe care nu trebuie să le ratezi sunt târgurile, unde tradiţia şi muzica populară s-a păstrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peşte, ce fac din Portugalia o ţară care te îmbie să o descoperi.