Cere oferta Cere oferte
Vacante

Bulgaria

Bulgaria este o destinatie foarte indragita de romani, pentru ca se afla aproape de noi, pentru ca are plaje grozave la Marea Neagra, pentru ca hotelurile sunt elegante si primitoare, iar pachetele all inclusive sunt la preturi excelente. Daca vrei si tu sa te relxezi in statiunile cochete de pe litoralul bulgaresc, specialistii EXIMTUR iti propun cateva oferte pentru sejururi de nerefuzat.

Vezi mai multe detalii

Bulgaria

Prezentarea generala


Este situată în Peninsula Balcanică, se învecinează cu România la nord (în cea mai mare parte de-a lungul Dunării), Serbia şi Republica Macedonia la vest şi Grecia şi Turcia la sud. La est, teritoriul ţării este delimitat de Marea Neagră.

Geografie: Din punct de vedere geografic şi al climei, Bulgaria prezintă o diversitate notabilă, cu peisaje variind de la vârfurile alpine acoperite cu zăpadă, în Rila, Pirin şi Munţii Balcani, la vremea temperată şi însorită de pe coasta Mării Negre.

Relieful: Sudvestul muntos al ţării prezintă două lanţuri alpine - Rila şi Pirin - iar mai la est sunt munţii Rodopului, mai scunzi, dar mai extinşi. Muntele Rila include şi cel mai înalt vârf din Peninsula Balcanică, Musala, cu 2.925 m; întinsul lanţ al Munţilor Balcani este orientat pe direcţia vest-est de-a lungul ţării, la nord de faimoasa Vale a Rozelor. Dealuri şi coline se pot găsi în sud est, de-a lungul coastei Mării Negre în est, şi de-a lungul principalului râu al Bulgariei, Dunărea, în nord. Alte râuri importante sunt Struma şi Mariţa, în sud. Există aproximativ 260 de lacuri glaciare în Rila şi Pirin, mai multe lacuri mari pe coasta Mării Negre, şi mai mult de 2.200 de lacuri amenajate. Izvoarele minerale sunt abundente, localizate în special în sud vestul şi centrul ţării, la dintre munţi.

Clima: Din punct de vedere geografic şi al climei, Bulgaria prezintă o diversitate notabilă, cu peisaje variind de la vârfurile alpine acoperite cu zăpadă, în Rila, Pirin şi Munţii Balcani, la vremea temperată şi însorită de pe coasta Mării Negre, la Câmpia Danubiană tipic continentală (antica Moesie), în nord, până la puternica influenţă mediteraneană pe văile macedoniene şi zonele joase din sudul Traciei.

Obiective turistice: Sofia - Muzeul National de Istorie, Muzeul Arheologic, Muzeul Pamantul si Omul, Muzeul National de Istorie Naturala, Muzeul Etnologic, Cripta Alexander Nevsky, Galeria Nationala, Galeria Nationala de Arta Straina, Galeria de arta Sofia City, Catedrala Alexander Nevsky, Biserica
St. Nedelya, Biserica Sf. Sofia, Biserica Sf. Petka Samardzhiiska, Biserica Ruseasca Sf. Nicolae, Moscheea Banya Bashi, Sinagoga, Manastirea Dragalevtsi, Teatrul National Ivan Vazov, Mausoleu Alexander Battenberg, Opera Nationala, Cladirea Parlamentului, Baile Publice, Universitatea 'Kliment Ohridski', Casa Partidului, Palatul National al culturii.

Regiunea Varna - Situata pe malul bulgaresc al Marii Negre, Varna este cel mai important oras de coasta al Bulgariei. Dincolo de importanta administrativa si economica a acestuia, Varna este si unul din orasele care se bucura de vizite din partea turistilor care aleg litoralul Marii Negre pentru a-si petrece concediul.
Pe langa plaja generoasa si linistea conferita de un oras destul de mic si lipsit de agitatie, Varna mai are cateva “comori”. Pentru cei ce nu stiu, Varna a fost mult timp baza Marinei Bulgare; dovada este si Muzeul Naval, amenajat partial in aer liber, intr-un parc-gradina situat in apropierea plajei. 

Regiunea Burgas - Orasul Burgas s-a dezvoltat dupa inceputul secolului al XX-lea si majoritatea cladirilor din centrul orasului dateaza din aceasta perioada. Galeria de Arta a orasului este gazduita de o sinagoga construita in stil secesionist. Burgas are un parc foarte mare numit Gradina Marii (Morska gradina). Acest parc are o varietate mare de specii de plante si o priveliste fantastica spre Golful Burgas. Gradina incepe de la gara centrala si din loc in loc exista scari care coboara pe plaja. Pe perioada verii faleza este intesata de restaurante, cafenele si cluburi de noapte. Pe masura ce intri in gradina, aceasta devine tot mai lata. Aici exista si o salina unde sunt produse tone intregi de sare anual. Un mic tren traverseaza exploatarea de sare si daca doriti sa vedeti cum este produsa si rafinata sarea puteti cumpara un bilet pentru acest trenulet. Burgas are si doua univerisitati.
Cladirea Universitatii Burgas este localizata in centrul orasului si este unul dintre obiectivele turistice moderne ale orasului. Universitatea Asen Zlatarov are caldirea principala situata la intrarea dinspre vest a orasului. In vacanta in Burgas pe litorarul din Bulgaria puteti profita de proximitatea orasului Burgas pentru cateva plimbari care sa alunge posibila monotonie.

Nisipurile de aur - Numele statiunii provine dintr-o veche legenda a locului, care spune ca in urma cu foarte multi ani, niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre.
Principalele atractii: Palatul din Balchik (fosta resedinta a reginei Maria si gradina botanica), Muzeul Istoric, Biserica Sf Nikola, Muzeul Etnografic(surprinde atmosfera intima a satelor si a oraselor la sfarsitul sec XIX), Galeria de Arta din sudul orasului Dobrudza, Biserica Sf. Georgi, Biserica Sf. Petka, Biserica greceasca Sf. Elena (folosita de asemenea si pentru concerte, in special opera), Teketo (monument religios de cult).
Plaja are o lungime de 5 km, cu un nisip curat si foarte fin, iar marea este de obicei limpede asemeni cristalul, calda si calma si are o adancime care nu depaseste 1,6 m la o distanta de 100-150 m de plaja. Sezonul turistic dureaza din mai pana in octombrie. Pe langa plaja, mare si soare va puteti relaxa in una dintre centrele de infrumusetare spa, sau in centrele de binefacere, care sunt foarte cunoscute in intreaga lume.


Suprafata
110,987 km2;

Populatie
8.1 millioane locuitori;

Capitala
Sofia (pop. 1.114.759);

Religia
crestinism 89%; islamism 10%, catolicism, mozaism;

Cazare in Bulgaria - Informatii utile

Limba oficiala
bulgara

Moneda
leva

Ambasada României în Republica Bulgaria

Adresa: B-dul Mihai Eminescu nr.4, Sofia Telefoane: 00359-2-971.28.58; 00359-2-973.30.81; Fax: 00359-2-973.34.12 E-mail: ambsofro@vip.bg Ambasador: Dl. Mihail ROSIANU

Sectia Consularã

Adresa: Str. Shipchenski Prohod nr.1, Sofia Telefon: 00359-2-973.35.10; Fax: 00359-2-973.34.12 E-mail: ambsofro@vip.bg


Informatii vize

Este permis accesul in Bulgaria pe baza Cartii de identitate sau a Pasaportului.