Cere oferta Cere oferte
Vacante

Brazilia

Brazilia este a cincea tara ca mărime de pe glob, ocu-pând aproape jumătate din suprafaţa Americii de Sud...

Vezi mai multe detalii

Circuite externe Brazilia

Hoteluri în țară și străinătate Brazilia

Brazilia

Prezentare generala

\

Brazilia este a cincea tara ca mărime de pe glob, ocupând aproape jumătate din suprafaţa Americii de Sud. Capitala, Brasilia, este unul din cele mal noi oraşe ale ţârii.

Geografie: din punct de vedere geografic fara poate fi impartita în patru pârti: o parte îngustâ spre Oceanul Atlantic, lunga de 7408 km; în inima tarii este zona muntoasâ Planalto Brasllelrp şi apoi, bazinele fluviilor Amazon şi Paraguay, între numeroasele minunaţii şi curiozităţi, aici se afla cel mai lung fluviu de pe glob: Amazon - cu o lungime de 6275 km. Cea mai mare şi mai deasa pădure de pe glob - pâdurea amazonianâ, care ocupâ 40% din suprafaţa ţârii. In partea de sud a ţârii se afla Rio de Janeiro, care nu mai este capitala ţârii din anul 1960 dar, care a râmas în ochii lumii simbolul ţârii, mai ales în luna februarie, in timpul carnavalului. Oraşul este înconjurat do o zona stâncoasa şl de marea albastra (plaja Copacabana are 4,5 km), care evidenţiazâ frumuseţile golfului.

Transport:
mijlocul de transport cel mai indicat în oraşe este autobuzul. De cele mai multe ori, mijloacele de transport în comun sunt foarte aglomerate.  Taxiul nu este scump şi în marile oraşe se poate gâsi la orice ora.

Mancare si bauturi: predomina orezul şi fasolea, ca şi garnituri pentru carnea de vitâ prâjitâ, pui şi peşte. Printre specialitâţi se gâseşte peştele de mare îmbunâtâţit cu lapte de cocos, moqueca, fasole prâjltâ precum şi legumele cararu, condimentate.
Din fructe se preparâ sucuri naturale proaspete (suco natural) şl bâutura servita pe gheaţâ - suc verde din nucâ de cocos - care se poate gâsi la vânzătorii de pe strada, este una dintre cele mai populare. Sucurile de fructe sunt baza aperitivelor. Comparativ cu vinurile slabe braziliene, berea locala este uşoarâ, foarte bunâ şi gustoasâ. Adevârata cafea brazilianâ nu se poate compara cu cea europeana: se serveşte în pahare de sticlâ înguste, umplute un sfert cu zahâr peste care se toarnâ cafeaua deja îndulcitâ.

Clima: 
iarna începe din iunie şi se termina în august (cca. 15 grade); din decembrie pâna în februarie se intregistreaza temperaturi ridicate. In partea de N-E clima este mai uscata.

Obiective turistice:
Fortaleta - capitala regiunii Ceara, situată în partea nord-estică a Braziliei.
Este al 5-lea oras din Brazilia ca mărime, având 2 milioane de locuitori. In centrul oraşului se găseşte fortăreaţa construită de olandezi în anui 1649, în partea nord-vestică a oraşului se găseşte cartierul Iracema, cartier devenit celebru datorită localurilor de noapte ca la Pirata sau Lupus.
In centrul oraşului se află şi parlamentul local, catedrala mare, centrul culturol Dragao de Mar şi teatrul Jose Alencara. Plajele din Iracema şi Mucuripe oferă diferite posibilităţi de distracţii: baruri, restaurante, magazine, cafenele.

Plaja din Praia do Futuro - cu o lungime de 16 kilometri, se află în prelungirea oraşului Fortaleza, către sud-est si este locul ideal pentru odihnă. Pentru cei care vor să se si distreze, centrul oraşului Fortalezo este uşor accesibil cu tansportul local - taxi sau autocare regulate.

Praia das Fontes - Morro Branco - Pe aceastâ piajâ minunata se gâsesc dune de nisip de diferite culori, printre care se aftâ satul pescaresc Morro Branco; în acest sat avem posibilitatea de a cunoaşte viaţa pescarilor şi putem sâ gustâm într-unun dintre restaurantele din sat varietatea speciilor de peşti.
\


Informatii utile

\
Suprafata: 8.514.877 kmp;
Populatie:  192.272.890 locuitori;
Capitala: Brasil;
Moneda: Real;
Fus orar: UTC-2 - UTC-4.
Ambasade: Ambasada României îh Brazilia Brasilia-D.F. SEN. Avenida das Nacoes, Lote 19, CEP 70413-900 Tel: 55-61-3443-08-22 Fax: 55-61-3443-34-34
Ambasada Braziliei îh România
Bucureşti Str. Praga nr.ll Tel: 021-230 1130 Fax:021-230 1599
\

Informatii vize

\
Pentru intrarea în ţara este nevoie de viza şi paşaport valabil minimum 6 luni din momentul intrării în ţara. Viza se poate obţine de la Ambasada Braziliei din Bucureşti, sau prin intermediul agenţiei.
\

Clasificarea hotelurilor

\
Clasificarea unitatilor de cazare este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pentru dotarile sau caracteristicile generale ale hotelului (piscina, sali de conferinte, amplasare, etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Incadrarea unei unitati de cazare intr-o anumita clasificare revine in mod exclusiv autoritatilor tarii respective.
\

 

\