Cere oferta Cere oferte
Vacante

Austria

Confort si relaxare la preturi mici. De la 48 euro / persoana / 7 zile

Vezi mai multe detalii

Austria

Mergi in vacanta in Austria! Ti-am pregatit oferte la unitati de cazare variate.

\

 

\

Localizare, suprafata si informatii generale:

\

 

\
Situata in centrul Europei, avand ca vecini opt tari, turistice la randul lor, Austria a devenit un loc de tranzit intre centrele culturale si economice ale continentului. Cea mai mare parte a Austriei este dominata de inaltimile Alpilor si Prealpilor, munti care poarta inca ghetari sau urme ale erei glaciare. Lacurile au ape curate, peisajele sunt impresionante, dovedind grija cu care austriecii inteleg sa protejeze natura.Dar nu numai natura este uimitoare in Austria, ci si rezultatul culturii acestui popor. O destinatie atragatoare in Europa, pe care nici un turist pasionat nu ar trebui sa o ocoleasca. O tara mica, usor de explorat, care vara ofera turistilor atractii incantatoare neasteptate. Austria este renumita si prin activitatea culturala variata: opera, concerte, teatre, festivaluri de muzica clasica, iar distractiile si viata de noapte isi gasesc aici un suport bogat: magazine, cafenele, berarii, restaurante traditionale.
\

Fiind situate în Alpi, vestul şi sudul Austriei sunt o destinaţie renumita a sporturilor de iarnă. Cel mai înalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul şi estul ţării sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Climatul este temperat, cu ierni reci şi veri răcoroase. Principalele oraşe sunt capitala Viena situată pe Dunăre, apoi Salzburg, Innsbruck, Graz şi Linz.

\

Acces:

\
 
Avion
: Viena este principalul aeroport al Austriei, dar exista aeroporturi internationale si la Linz, Graz, Salzburg, Innsbruck si Klagenfurt.
Tren: Austria are legaturi excelente cu majoritatea tarilor europene.
Auto: Autostrazile austriece sunt rapide, bine intretinute. Pentru a le putea utiliza, este necesara cumpararea unei vigniete. Vignietele se pot cumpara din oficiile postale, tutungerii si statii de benzina.
Altele Calatorii cu autobuzul: autobuzele sunt in general mai lente, mai ieftine si mai putin confortabile decat trenurile.
 
\

Ziua nationala si sarbatori oficiale:

\

Ziua Nationala: 26 octombrie (1955).
\
Sarbatori oficiale: Printre cele mai importante sarbatori din Austria se numara, ca si la noi, Craciunul si Pastele. Alte sarbatori sunt Ziua Muncii – 1 mai, Inaltarea Domnului, Corpus Christi – 30 mai, Adormirea Maicii Domnului – 15 august si Sarbatoarea Tuturor Sfintilor – 1 noiembrie. Pe 8 decembrie se sarbatoreste Neprihanita Zamislire. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale Austriei este Saptamana lui Mozart, desfasurata in ianuarie la Salzburg. In luna februarie, in intreaga tara au loc procesiunile de Lasata Secului. In mai se organizeaza binecunoscutele Sarbatori ale Narciselor in Ausserland. Vara este in Austria un anotimp al concertelor, acestea avand loc peste tot in localitatile mai mari: festivalul de muzica de la Viena, Primavara muzicala de la Millstadt, concertele de Rusalii de la Salzburg si Melk sau „Lumea la sat” – reprezentatii de muzica populara insotite de specialitati culinare traditionale din belsug, la Bad Kleinkirchheim. In iulie au loc Zilele culturii la Neuberg si tot vara se organizeaza si Jocurile din castelul de la Kobersdorf, Zilele Verii la Melk sau Jocurile in Curte, le Friesach. Pentru iubitorii muzicii din vechime are loc la Innsbruck un festival international al muzicii vechi. Printre evenimentele muzicale mai mari se numara Festivalul International de Muzica de Camera Austria-Horn. Un alt festival cu participare internationala – Festivalul International de Muzica Folk de la Mistelbach – se organizeaza in luna septembrie. In Postul Craciunului (numit Advent) in toata Austria se desfasoara diverse concerte si expozitii dedicate acestei mari sarbatori crestine. Viena este deosebit de frumoasa in zilele Craciunului. Plimbarile pe strazile ei luminate sunt in mod traditional insotite de pauze pentru degustarea cunoscutului punci vienez.
 
\

Geografie si natura. Flora si fauna:

\
 
Relieful
: Sub aspect morfologic, Austria este o tara Montana (alpina) deoarece 65% din teritoriu este situat la peste 600 m, iar 35% la peste 1000 m, altitudinea medie fiind de 1050 m. Relieful montan este dominat de lantul alpin format de Prealpi si Alpi a caror orientare este E-V. Cele mai joase areale corespund vaii Dunarii si o parte din Campia Panonica.
Altitudini extreme: cel mai jos punct - Neusiedler See 115 m; cel mai inalt punct: - Grossglockner 3798 m. 
Lacuri si rauri: Lacul Neusiedler este cel mai mare din Austria si apartine parcului national cu acelasi nume. Are lungimea de 36 Km, latimea de 12 Km iar adancimea doar de 1.5 m. Lacul este putin sarat iar vara apa poate ajunge pina la o temperatura de 30 de grade. Iarna, Marea Vienezilor (cum este denumit de catre localnici ''Neusiedlersee'') ingheata atragand o multime de patinatori, windsurfers etc. Regiunea din jurul lacului este cea mai calduroasa regiune a tarii. In partea de est a lacului sunt vinturi puternice. Lacul a luat nastere la sfarsitul ultimei ere glaciare acum 13000 ani. Intre 1865 si 1871 lacul a secat . Doar de 100 de ani incoace si-a revenit printr-o serie de devieri de raulete iar de curand autoritatile se gandesc la o solutie care ar implica Dunarea.
Resurse naturale: petrol, carbuni inferiori, lignit, cherestea, minereuri feroase, aurifere, cupru, zinc, magneziu, grafit, sare, hidroenergie.
Fauna: In Austria predomina fauna central-europeana: cerbul, caprioara, iepurele fazanul, vulpea, bursucul, jderul, potarnichea. In regiunile alpine se intalnesc capra neagra, marmota, vulturul si corbul. Caracteristic pentru fauna panonica este paradisul pasarilor din centura de stuf din jurul lacului Neusiedlersee (batlanul, lopatarul, ciocintorsul, gasca salbatica, s.a.m.d.). De cativa ani exista din nou o mica populatie de ursi, care se intalneste mai ales in regiunile muntoase impadurite din sud si centru.
Flora: Varietatea reliefului si climei favorizeaza o flora deosebit de bogata in specii. Austria se numara printre tarile cele mai bogate in paduri ale Europei. Caracteristice sunt padurile de foioase (stejar, fag), respectiv cele mixte (fag, molid), in regiunile inalte molidul, laricea si pinul. Flora alpina este variata si plina de culoare: floarea de colt, gentiana, garofita, arnica, azalee, erica si multe altele. In marginea de nord a Alpilor domina in special pasunile, in spatiul panonic subarboretul, padurile amestecate de foioase si vegetatia de stepa. La est de lacul Neusiedlersee se gaseste o flora specifica stepei sarate. Parcurile nationale ale Austriei, care se intind pe un procent de 3% din suprafata tarii, stau marturie varietatii peisajului, pe alocuri unic, asa cum sunt de exemplu padurile virgine si cele umede.
 
\

Locuitorii, obiceiurile, religia:

\

Populatie: 8.175.000 locuitori.
Grupuri etnice: austrieci 92%, la care se adauga 220.000 de turci, 170.000 de sarbi, 120.000 de croati, 50.000 de sloveni, 45.000 de unguri, 35.000 de bosniaci, 30.000 de polonezi, 16.000 de slovaci, 6.000 de romi, etc.
Obiceiuri (Sursa : Dictionar de popoare si obiceiuri ) In vestul Austriei predomina dragostea fata de natura si spatiile curate, bine ingrijite. Tirolezii tin la pastrarea unei distante confortabile specifice (peste un metru), iar sarutarile si imbratisarile in public sunt rareori intalnite. Strangerea mainii este absolut obligatorie. Vienezii sunt mult mai tactili. Influentele slave, iudaice si latine se fac simtite prin apropierea fizica considerabila si prin manifestarile de afectiune. In vestul Austriei oamenii sunt punctuali si nu le place sa piarda timpul. Viena reprezinta un caz aparte. Cultura cafenelelor, proprie capitalei, incurajeaza reuniunile tihnite, unde barfele si crearea de relatii sunt pe primul plan, iar notiunea timpului se pierde. Austriecii sunt comunicativi, folosindu-se de farmec si palavrageala, iar in aparenta sunt deschisi si prietenosi. Sinceritatea nordicilor sau a americanilor este deconcertanta pentru vienezi, care o considera necivilizata. Politetea austriecilor si caracterul lor agreabil fac din ei niste ascultatori atenti, in aparenta. Totusi, ei sunt intotdeauna nerabdatori sa ia cuvantul si atunci cand au ocazia continua povestirea de unde au lasat-o. E ceva obisnuit la ei sa reia fraza cu formula Da, dar. Spre deosebire de germani, vienezii fac planuri pe termen scurt, nu pe termen lung; e posibil ca dezmembrarea tarii sa aiba o legatura cu asta. Totusi, cand li se aminteste ce obligatii au, ei fac tot posibilul sa si le indeplineasca. Au un nivel de trai ridicat in comparatie cu majoritatea europenilor. Intotdeauna au manifestat admiratie fata de gratia si stilul francezilor; in limbajul cotidian ei folosesc multe cuvinte imprumutate din franceza. In Austria, subiectele tabu sunt: Al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler, anexarea si criticile la adresa austriecilor. In rest, austriecii sunt interlocutori interesanti, bine informati, pentru care conversatia reprezinta o adevarata arta. Sunt deosebit de ospitalieri cu vizitatorii din strainatate.
Confesiuni religiose: 73,6% romano-catolici, 4,7% protestanti-luterani, cca. 12% atei, 0,5% musulmani, 0,2% ortodocsi, 10.000 budisti, 7.300 mozaici.
\


Obiective turistice, capitala, orase importante:

\
 
Binecuvantata cu un peisaj montan dintre cele mai frumoase, Austria ofera turistilor posibilitati multiple si diverse de petrecere a vacantelor, a timpului liber, fie practicand sporturi in functie de sezon, fie profitand de peisaje ce-ti taie rasuflarea, fie ca faci plimbari, excursii, ascensiuni, te odihnesti, profiti de aerul curat si binefacator si vizitezi locuri pe care cu siguranta nu le vei uita. Principalele orase sunt capitala Viena situata pe Dunare, apoi Salzburg, Innsbruck, Graz și Linz.

Capitala:
 Viena, capitala Austriei si provincie federala, este situata in nord-estul tarii pe malurile Dunarii si este inconjurata de frumusetile naturale ale regiunii Wachau si de padurile vieneze (Wiener Wald), supranumite si "Plamanii Vienei". Avand numeroase spatii verzi si parcuri frumos amenajate, Viena este un oras foarte agreabil. Viena, numita si capitala culturala a Europei, este o metropola cu un farmec aparte, ce se bucura de o infrastructura deosebita, fiind in acelasi timp un oras sigur si foarte curat. Cu o populatie ce numara in jur de doua milioane de locuitori, Viena a devenit cea mai populara destinatie turistica urbana din Austria. Pentru persoanele romantice sau cu o inclinatie pentru istorie, Viena reprezinta un oras de vis. Obiective turistice si atractii pot fi gasite la tot pasul fie ca ratacesti pe stradute inguste sau prin piete medievale, fie ca vizitezi Palatul Schonbrunn sau Palatul Imperial Hofburg, pe urmele lui Sisi si ale imparatului Frantz Iosef, sau pur si simplu te plimbi pe impresionantul bulevard Ring. Viena imbina perfect infrastructura si confortul unui oras modern cu atmosfera rupta din istoria sa veche de secole ce poate inspira pe oricine viziteaza orasul. Pe langa monumente si latura sa plina de istorie, Viena ofera turistilor si o plenitudine de atractii culturale. Teatru clasic sau modern, opera sau opereta, film sau festivale de dans, expozitii si concerte - toate acestea se gasesc in Viena. Acest oras ce respira cultura este plin de evenimente si manifestari interesante ce asteapta sa fie descoperite, pe parcursul intregului an, de aceea nu prea conteaza cand alegi sa vizitezi Viena pentru ca sigur are ceva frumos de oferit. Pentru turistii care nu au inclinatii atat de puternice spre cultura, Viena are faimoasele sale cafenele sau restaurante pline de specilitati culinare. Viena a fost sinonima cu muzica secole la rand si a fost orasul in care au locuit mari compozitori, cum ar fi Mozart, Johann Strauss, Schubert si Beethoven. Aceasta mostenire muzicala deosebita s-a pastrat pana in zilele noastre, Filarmonica din Viena fiind una dintre cele mai bune orchestre din lume. De asemenea Corul Baietilor din Viena umple salile de concerte oriunde in lume sustine reprezentatii iar Conservatorul din Viena a produs de-a lungul timpului nenumarati laureati ai premiilor muzicale din orice disciplina. Scena muzicala vieneza ofera de asemenea atractii si pentru tineri. In concluzie: daca iubesti muzica, sigur ai sa iubesti si Viena.
Oras important: Salzburg este unul dintre cele mai mari centre culturale europene. Isi uimeste vizitatorii la tot pasul: alei pitoresti ce impanzesc centrul vechi, biserici, renumita cetate, peisajul inconjurator sunt doar o parte din bogatiile turistice si culturale ale orasului. Este un oras al muzicii, orasul natal al lui Mozart, al festivalurilor, al cladirilor in stil baroc si un important centru cultural.

Obiective turistice
:  
Academia de Arte Frumoase fondata in 1692 de Peter Strudl, este una din cele mai vechi institutii de acest fel din Europa Centrala. Strudl s-a nascut in Italia si a venit in Austria ca pictor la Curte in 1686. A format o scoala privata de arta la resedinta sa „Strudlhof”; aici s-au format artisti ca Egon Schiele si Ernst Fuchs. Academia cuprinde atat galerii de pictura cat si de gravura. Galeria de pictura se desfasoara in sali incluzand opere datand din sec.14. Astfel, aici se poate admira „Judecata de Apoi”, „Weltgerichtstriptychon” a pictorului olandez Hieronymus Bosch; de asemenea, se pot admira picturi de Botticelli, Rubens, Rembrandt, Guardi etc. Sala de gravura contine o colectie de desene, schite si acuarele.
Palatul Schonbrunn Palatul impreuna cu cladirile inconjuratoare si parcul imens este unul din monumentele culturale importante ale Austriei. A fost folosit ca resedinta de vara a conducatorilor Habsburgi. Castelul a fost construit pentru a rivaliza cu Versailles din Franta, Paris, intr-un stil baroc frumos insa din lipsa de fonduri nu a putut rivaliza cu cel francez. Imparatul Franz Joseph (a domnit intre anii 1848-1916) s-a nascut aici in 1830 si tot aici si-a petrecut ultimii ani din viata. Nu scapati ocazia de a admira apartamentele magnifice ale Mariei Tereza (camera de zi, dormitorul si salonul in care timp de 6 ani Mozart a cantat pentru imparateasa. Deasemenea, nu pierdeti saloanele si apartamentele cuplului imperial Franz si Sissi. Interiorul este o orgie de tavane impodobite cu fresca, candelabre de cristal, oglinzi uriase si ornamente aurite. Candelabrele de cristal de Bohemia si caminele cu faianta de portelan alb fac parte din designul armonios al palatului. Salile, camerele si birourile lui Franz Joseph sunt simple si putin pretentioase in contrast cu camerele oficiale si de oaspeti. In 1772 W. Amadeus Motzart, la varsta de 6 ani a dat un concert in Sala Oglinzilor. In Camera Rotunda Chinezeasca (Chinesische Kabinette) se tineau conferinte secrete.
\
 
\
Istorie: In 803, Carol cel Mare a pus bazele unei noi tari, pe care a denumit-o Ostmark. Dupa moartea sa, maghiarii au cucerit noua tara. In 995, Otto I i-a invins pe maghiari si a reinfiintat Ostmark. In 996, tara era deja denumita Ostarrichi, un predecesor al cuvantului german Osterreich. In 1282, incepe domnia uneia dintre cele mai puternice dinastii din istoria europeana, dinastia habsburgica. Guvernarea Mariei Tereza (1740-1780) si a fiului sau, imparatul Iosif al II-lea, este in general cunoscuta ca o epoca de aur in care Austria s-a dezvoltat ca si stat modern. Atunci a fost introdus controlul centralizat. Napoleon a atacat Austria de mai multe ori, in 1803, 1805 si 1809. Conflictul s-a perpetuat pana la Congresul de la Viena (1814-1815). Franz Iosif I a fost primul sef al monarhiei dualiste austro-ungare, instituita in 1867. Pacea a fost tulburata in 1914, cand Franz Ferdinand, mostenitorul tronului austriac, a fost asasinat in Sarajevo. Austro-Ungaria a declarat razboi Serbiei si asa a inceput Primul Razboi Mondial. In martie 1938, trupele germane au ocupat Austria si tara a fost, pe 13 martie, anexata Germaniei. Dupa al 2-lea Razboi Mondial, Austria si-a recapatat dimensiunile din 1937 si a fost ocupata de aliatii victoriosi (SUA, Marea Britanie, URSS, Franta). In 15 mai 1955 s-a semnat Tratatul de Stat Austriac. Austria si-a proclamat neutralitatea permanenta.
\


Economia:
Tara cu o economie dezvoltata si echilibrata, care a cunoscut o crestere spectaculoasa a PNB in ultima vreme (cu peste 70 mld $ numai in perioada 1987-1994). Industria prelucratoare (concentreaza cca 1/3 din populatia activa si contribuie cu pondere apropiata la PIB si peste ½ la export) este foarte diversificata (siderurgia, constructoare de masini, chimica, sticlarie si portelan, textila, instrumente muzicale) si de inalta productivitate, principalele centre industriale fiind: Viena, Linz, Graz, Klagenfurt, Steyr. Productia de energie electrica este dominata de hidroenergie, care asigura peste 2/3 din productivitate. Foarte dinamice sunt industriile: electronica (Villach, Viena), bunuri industriale de larg consum, autovehicule (Viena, Steyr, Graz), chimica si petrochimica, alimentara (bere, vin, zahar), industria usoara (pielarie- Viena, Graz), sticlarie (Linz, Viena, Bad Ische, Steyr), instrumente muzicale- Viena fiind un renumit centru pentru piane. Nu dispune de resurse minerale importante, cu exceptia sarii si mageneziului; agricultura este de mare randament si puternic mecanizata (detine doar 2% din populatia activa desi participa cu numai 1% la PIB, asigura mai mult de 4/5 din necesarul intern de produse alimentare). Se cresc indeseobi porcine si bovine si se cultiva cereale (grau, orz,porumb). Un rol important in economia Austriei il au comertul exterior (1/4 din PIB) si turismul (de regula intre 15 si 17 mld $ venituri anuale, respectiv 7-8% din PIB).

\
 Forma de organizare: Republică parlamentară de tip federal, formată din 9 landuri: Austria Inferioară, Austria Superioară, Burgenland, Carintia, Salzburg, Styria, Tirol, Viena, Vorarlberg. 
\

Informatii referitoare la siguranta calatoriei:

\

Pasaport/ vize:
Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Austriei in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil care atesta nationalitatea si pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de pana la 3 luni fara nici o conditionare sau formalitate, alta decat cea de a detine o carte de identitate/ pasaport valabil.
Servicii medicale: In caz ca aveti nevoie de un medic, adresati-va companiei de asigurari pentru care ati optat sau receptiei hotelului, care va asigura transportul medicului la hotel. Va puteti adresa si camerei de urgente a unui spital public. In caz de internare in spital, aceasta se va face tot intr-un spital public. Dati pasaportul si polita de asigurare administratiei spitalului, care va discuta cu compania de asigurari acoperirea cheltuielilor tratamentului.
Telefon de urgenta: 112
\
 
\

Informatii utile:

\

Moneda:
euro.
Schimb valutar : conf. BNR
\
Carti de credit: In Austria sunt in general acceptate toate tipurile de carti de credit recunoscute pe plan international. La intrarea intr-un restaurant sau la casele de marcat ale magazinelor de orice fel, sunt afisate vizibil genurile de carti de credit acceptate. Se recomanda ca, inainte de solicitarea unui serviciu, sa fie prezentata cartea de credit detinuta si sa se intrebe daca este primita ca mijloc de plata. (Sursa: MAE)
Este permisa introducerea de cecuri de calatorie, monede si bacnote straine, fara limita de suma.
\
Fus orar: Diferenta de fus orar este de -1 ora fata de ora Romaniei.
Limba oficiala: Germana

Alte informatii
:
\
Reteaua electrica: Tensiunea curentului electric pe tot teritoriul este de 220 V. In majoritatea hotelurilor puteti folosi prizele standard. La nevoie se pot procura si adaptoare.
\
Obiceiuri sociale: Majoritatea magazinelor sunt deschise de luni pana vineri intre orele 8-18/19.30, iar sambata de la 8-13/17. Unele magazine inchid pentru 2 ore la amiaza. Magazinele sunt deschise pana la ora 17 in prima sambata din luna. Farmaciile sunt deschise de luni pana vineri intre 8-12 si 14-18, iar sambata intre 8-12. In fiecare farmacie exista un anunt cu farmaciile de garda pe timpul noptii, in week-end si in zilele de sarbatoare.
\
Bacsis: Se obisnuieste a se da bacsis la hotel, pentru portari si menajere. In restaurante si cafenele, se rotunjeste suma pentru o nota de plata mai mica sau se adauga 5-10% pentru una mai mare. Nu se obisnuieste a se lasa suma pe masa, se spune doar cu voce tare suma totala care se lasa. Pentru taximetristi se adauga cam 10% bacsis.
\
Mancaruri si bauturi: Mancarea austriaca se aseamana cu cea germana, dar are si influente slave si maghiare. Intr-adevar, bucataria austriaca s-a inspirat foarte mult de la vecinii sai. Majoritatea mancarurilor includ carne si cartofi sau sunt mancaruri simple taranesti, dar pot fi usor condimentate cu gulas. Austriecii sunt de asemenea renumiti pentru produsele lor de patiserie. Cafeaua este o bautura populara. Bauturile nealcoolice, inclusiv cola, sunt produse local. Bauturile alcoolice traditionale sunt berea, vinul, lichiorul de cirese si schnapsul.
\
Cumparaturi: Austria ofera multe produse de inalta calitate. Printre acestea, cele mai renumite sunt: vinurile, in special cele dulci, berea, de o calitate ce rivalizeaza cu cea a oricarei tari, ciocolata (praline, trufe, ciocolata cu lichior), celebrele cristale Swarowski, echipament pentru schi, CD-uri cu muzica clasica.
\
Clasificarea unitatilor de cazare austriece este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.
\
 
\

Comunicatii:

\

Telefon fix si mobil
Prefixul Austriei este 0043. Pe intreg teritoriul Austriei functioneaza o retea de telefoane publice, cu cartela sau cu monede. Cartelele de telefon pot fi cumparate de la posta sau din reteaua de magazine Trafik, cele mai ieftine fiind de 7,50 Euro bucata. (Sursa MAE) Din aceleasi locatii se pot cumpara si cartele pentru telefoane mobile sau cartele reincarcabile. Se mai poate suna avantajos din locatiile numite call center.
\
Internet : Domeniu internet: .at Exista numeroase internet café-uri unde pretul unei ore de internet este rezonabil. De obicei aceste locatii ofera si servicii ca centre de apel de pe telefoane fixe catre tari din toata lumea, xerox, scanner, imprimanta, depanare computere si vanzari accesorii computere. Le recunoasteti prin faptul ca sunt de obicei mici afaceri particulare detinute de catre imigranti.
\


Clima:

\

Cea mai mare parte a Austriei este in zona temperata unde predomina vanturi umede de vest. Pentru ca mai mult de jumatate din tara este dominata de muntii Alpi, si clima este predominant alpina. In est clima are caracteristici continentale, mai putine ploi. Clima este de tip panonic-continental in est si sud-est, in vest de tip continental cu ierni si veri umede, iar in sud cu influente mediteraneene. Dimineata, vaile alpine sunt pline de ceata, in timp ce pe varfurile muntilor straluceste deja soarele. Este bine de stiut ca in regiunile de munte pot avea loc schimbari bruste si radicale ale vremii, iar vantul montan rece bate in directia vailor. In cele mai nordice zone ale Austriei temperaturile sunt in ianuarie intre -1 si - 4°C, vara atingand 16 si 19°C. In alte parti ale tarii pot fi de pana la - 20°C iarna, iar vara – calduri tropicale. Temperaturile medii iarna la Viena sunt in jur de -1°C, vara fiind de 20°C, iar la Zugspitze -11°C iarna si 2°C vara. Cele mai mari cantitati de precipitatii se inregistreaza in regiunile vestice de munte, mai ales vara. In imprejurimile Salzburgului cad anual pana la 2400 mm de precipitatii, iar la Viena numai jumatate din aceasta cantitate. Cel mai intens ploua in zonele deluroase de la poalele Alpilor si in regiunile joase ale Tirolului. Si toamna vremea este foarte variabila, zilele insorite alternand cu ploile si chiar cu ninsorile.
\


Contacte:

\

Adresa Ambasadei Romaniei la Viena Prinz Eugen Strasse 60, 1040 Viena
Tel: 0043-1-5053227, 0043-1-5051628 ; Fax: 0043-1-5041462