Cere oferta Cere oferte
Vacante

Circuite externe Australia

Hoteluri în țară și străinătate Australia

Australia

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este, de asemenea, cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos. Contine mai mult desert decat orice alt continent: doua treimi:intinderea sunt de aride sau semiaride. Are o linie de coasta de linire de coasta foarte scurta pentru o suprafata atat de mare: in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian, sunt foarte putine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coasta.
Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief : nu exista rauri mari, iar muntii sunt josi. Cel mai inalt varf australian, Varful Koscinsko din Alpii Australieni de la granita dintre South Wales si Victoria are o inaltime de numai 2.228 m, mai putin de jumatate din inaltimea Mont Blanc-ului.
Continentul poate fi impartit in trei regiuni principale : Scutul Australiei de Vest, Platoul Estic si Marele Bazin Artezian. Scutul este un podis care se suprapune in mare parte cu statul Australiei de Vest, format in principal de aflorimente de roci precambriene vechi de 5.703.000 milioane de ani. Cele mai remarcabile dintre aceste aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest. Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500 km, care formeaza Muntii Marii cumpene de Ape. Varfurile cele mai inalte au o inaltime de numai 1.500 m. Muntii New England si Muntii Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500.