Cere oferta Cere oferte
Vacante

Mauritius

Mauritius este o combinatie perfecta de plaje superbe, de dealuri pitoresti, de locuri unde poti sa intalnesti exemplare ale faunei africane, dar si fenomene geologice rare...

Vezi mai multe detalii

Chartere externe Mauritius

Hoteluri în țară și străinătate Mauritius

Mauritius

Localizare si informatii generale:

\

Mauritius este o natiune insulara din largul coastelor continentului african in sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 km est de Madagascar. Mauritius face parte din insulele Mascarene impreuna cu insula franceza Réunion situata la 200 km sud-vest .
\


Acces:

\

Singurul mijloc de transport ce este pus la dispozitie de catre Mauritius este reprezentat de taxiuri si autobuze. Transportul pe arhipeleag este gratis pentru studenti, batrani si persoane cu handicap si a fost intotdeauna problematic in jurul capitalei Port Louis, din cauza ambuteiajelor.
\


Geografie si natura:

\

Insula se afla intr-o zona de campie de coasta ingusta, care urca abrupt catre un lant discontinuu de munti, inconjurand un platou central. Dat fiind faptul ca arhipeleagul a fost format in urma unor eruptii vulcanice, craterele inca se pot vedea de pe cateva varfuri muntoase.
Altitudine maxima: 828 m
Altitudine minima: 0 m
\


Obiective turistice, orase importante, capitala:

\

Aeroportul Mauritius este unul din cele mai aglomerate aeroporturi ale arhipeleagului, el fiind utilizat de pasagerii care calatoresc catre orasul Plaisance. Dat fiind faptul ca multi oameni decid sa-si petreaca vacanta de vara in Mauritius, aeroportul ofera zboruri interne, internationale si transcontinentale prin companii precum Condor, Corsairfly si Meridiana.
Orase: Port Louis, Curepipe, Vacoas, Phoenix, Quatre Bornes, Rose-Hill, Beau-Bassin si Quartier Millitaire.
Plajele arhipeleagului sunt printre cele mai faimoase plaje din intreaga lume, alaturi de peisajele montane incantatoare.
Intre obiective, se mai pot aminti: moschei, biserici, pagode budiste,  ruinele Balaclava, Triolet Shivala, livezile Labourdonnaise, Flacq Market, Ile aux Cerfs, ruinele olandeze, ce se afla pe cele mai vechi asezaminte mauritane.
\


Informatii referitoare la siguranta calatoriei:

\

Viza se poate obtine la sosirea pe aeroport. Se solicita dovada posesiei a min. 100 USD/ pers./ zi
\


Informatii utile:

\

Clasificarea hotelurilor: clasificarea unitatilor de cazare din Mauritius este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.
\


Comunicatii:

\

Prefix telefonic: +230
\


Clima:

\

Temperatura medie vara si iarna:
Vara: 23°C
Iarna: 19°C
Clima este in general tropical-oceanica, dar datorita pozitiei oarecum ciudate a insulei, este destul de dificil de definit in totalitate. Spre exemplu, in partea sudica a insulei, vremea poate fi total diferita de partea nordica. Mauritius vede doua anotimpuri anual, unul ploios si unul secetos. In general, anotimpul ploios dureaza din Ianuarie pana la sfarsitul lunii februarie. In perioada noiembrie - martie, coastele insulei pot fi maturate ocazional de cicloanele care se formeaza in Oceanul Indian.