Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

BĂILE FELIX

Informaţii utile


Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km de Oradea si este cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privinţa numărului locurilor de cazare din România (peste 7000). Facilităţile existente în această staţiune permit tratarea cu succes a reumatismului şi afecţiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalaţii pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină şi alte operaţiuni specifice tratamentelor balneare. Staţiunea Băile Felix permite şi efectuarea unui turism de relaxare, strandul Apollo dispune de bazine pentru inot, pentru copii, bazine cu apa termala si hidromasaj de relaxare, topogane cu apa, sezlonguri si numeroase terase. Piscinele hotelurilor International, Termal si President sunt la standarde internationale si ofera o oaza de relaxare pe tot parcursul anului.
 
Primele documente din jurul anului 1000 atesta tratarea diverselor afectiuni de catre izvoarele termale, descoperite de calugarul Felix parohul manastirii din San Martin. La inceputul sec XVIII apar primele bai amenajate sub numele de "Baia lui Felix".  Băile Felix se aflata la circa 8 km de oraş, a devenit sinonima cu noţiunea de staţiune balneară, fiind cea mai cunoscuta din România şi foarte căutata în afara graniţelor. Izvoarele cu apă geo-termală cu temperaturi de 43–49°C au proprietăţi curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice şi sodice, iar nămolurile au proprietăţi sapropelice.
 
Climatul cu ierni blânde şi veri moderate favorizează existenţa unei păduri de foioase întinse, care confera staţiunii o atmosferă ideală în orice anotimp, făcându-l propice pentru relaxare şi tratament, încât ploaia sau frigul iernii nu reprezintă nici un impediment pentru o baie cu apă geo-termală, în aer liber.
O alegere inspirata.
 


Staţiune turistică

Statiune turistica de interes international.
In partea dreapta vei gasi ofertele noastre de cazare la Baile Felix.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a
Profil: reumatologic.
Factori de cura: Ape minerale termale, cu o temperatură cuprinsă între 41- 49ºC şi o mineralizare totală în jur de 1 g/l. Din punct de vedere al compoziţiei chimice, ele sunt bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale; nămolul terapeutic este folosit sub formă de împachetări sau băi; bioclimat de cruţare, cu nuanţe excitante.
Indicatii terapeutice: Afecţiuni reumatismale inflamatorii (poliartrită reumatoidă, spondilită  anchilozantă, stări după reumatism articular acut); afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombara însoţită sau nu de cervicobrahialgii, lombsciatalgii, artroze, poliartroze); afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrită scapulohumerală etc.); afecţiuni postraumatice (redori articulare postraumatice, stări după operaţii pe articulaţii, muşchi şi oase, stări după fracturi, entorse, luxaţii); afecţiuni neurologice centrale şi periferice (hemipareze la minimum 6 luni de la data apariţiei, parapareze la minimum 3 luni după mielite, după operaţii pe măduvă, după traumatisme vertebrale, diverse pareze şi paralizii); afecţiuni ginecologice (metroanexite cronice, tulburări minore de pubertate sau de menopauză); afecţiuni asociate (boli metabolice şi de nutriţie, boli endocrine).
Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice. Instalatii de tratament: Instalaţii pentru băi cu apă minerală termală în căzi şi bazine, cu posibilităţi de kinetoterapie şi elongaţii subacvale; instalaţii pentru aplicaţii calde cu nămol; instalaţii pentru tratamente ginecologice cu ape minerale termale şi cu nămol cald; buvete pentru cură internă cu apă minerală; instalaţii complexe de electro- şi hidroterapie; instalaţii de aerosoli şi hidroterapie; instalaţii de aerosoli şi inhalaţii; bazine în aer liber cu apă minerală termală, unele cu funcţionare permanentă, indiferent de anotimp; săli de gimnastică medicală; masaj medical; saună.
b

Obiective turistice şi de agrementLacurile cu nuferi si lotusi termali, cu broste testoase si pesti exotici (Nymphaea Lotus Thermalis, Rosioara lui Racovita - un peste endemic denumit dupa  naturalistul Emil Racovita), strandul cu apa termala Apollo (1900), avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). Acesta are o adâncime de 86 de metri, puţul său având o cădere aproape verticală de 54 metri), plimbari prin padurea Felix, inchirieri biciclete si ATV, paintball. Strandul Felix dotat cu topogane cu apa, cascade masaj cervical, sezlonguri si mai multe bazine pentru toate varstele.
In Oradea se pot vizita Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Memorial Ady Endre si Muzeul Memorial Iosif Vulcan, Muzeul Militar National, Cetatea Oradea, Pasajul Vulturul Negru, Biserica cu Luna.

Geografie

Relief

 campieAltitudine

140 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 22°C
Temperatura iarna: 10°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Oradea 8 kmCel mai apropiat aeroport

 Oradea 12 kmAlte informaţii

 - rutier: Bucuresti - Oradea pe E 60 (Brasov - Targu Mures - Cluj Napoca - Oradea), E 79 Craiova - Deva - Oradea, E 671 Timisoara - Arad - Oradea si apoi Oradea - Baile Felixi pe E 66
- feroviar: in Baile Felix se poate ajunge pe calea ferata pana la Oradea din Bucuresti (650 km), Cluj Napoca, Baia Mare sau orice alta directie, iar din Oradea cu mijloace auto pana in statiune (din gara tramvaiul 3N 9 statii dupa care Autobus Galben - Oradea-Baile Felix.
- aerian: TAROM de la Bucuresti la Oradea; BLUEAIR de la Bucuresti, Iasi, Constanta si Torino la Oradea, RYANAIR de la Barcelona (Girona) si Milano la Oradea si apoi transfer cu autobusul pana in statiune.

 

Vacante in Rate 

Oferte BĂILE FELIX fără transport inclus

Oferte BĂILE FELIX

HOTEL LOTUS THERM

Hotel *****
BIHOR - BĂILE FELIX( Romania )

UN NOU CAPITOL IN ISTORIA BAILOR TERMALE DIN ROMANIA Filozofia noului hotel se bazeaza pe principii cheie ale ospitalitatii. Lotus Therm va impresiona prin valoarea si atentia oferita tuturor clientilor sai. 

de la 342.20 lei

HOTEL PRESIDENT SPA

Hotel ****
BIHOR - BĂILE FELIX( Romania )

Cea mai noua unitate din cadrul Complexului President va asteapta avand cele mai noi si moderne facilitati pentru un sejur perfect !

de la 176.81 lei

HOTEL INTERNATIONAL

Hotel ****
BIHOR - BĂILE FELIX( Romania )

Hotelul Internațional **** este conceput ca un centru modern de cură balneară, relaxare şi conferinţe. Renumit pentru programele de terapie, centrul de Wellness&SPA și tratament al hotelului utilizează în mod ideal proprietățile curative ale apelor, continuând astfel tradiția milenară a băilor cu apă termală.

de la 226.20 lei

HOTEL TERMAL

Hotel ***
BIHOR - BĂILE FELIX( Romania )

Situat la marginea padurii in imediata apropiere a strandului Apollo si a parcului central, Hotel Termal este varianta ideala pentru turistul in cautare de calitate in turism si ambianta placuta. Piscinele exterioare sunt locul ideal pentru o relaxare cum numai apele termale din Baile Felix va poate oferi.

de la 142.68 lei

HOTEL PRESIDENT

Hotel ****
BIHOR - BĂILE FELIX( Romania )

Un adevarat complex balnear Hotel President dispune de piscine interioare deschise pana tarziu in noapte, piscine exterioare, terasa de vara, terenuri de sport si baza moderna de tratament. Pentru un sejur activ si sanatos alegeti Hotel President.

de la 171.45 lei