Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

POIANA BRAŞOV

Informaţii utile

Poiana Brașov (în germană Schulerau) este o stațiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracție turistică de renume internațional, și un cartier al municipiului Brașov.
Ea dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane.
Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov)
Stațiunea Poiana Brasov este recomandata in tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator (sechele ale pleureziei sau sechele virale sau ale pneumoniei bacteriene, pentru anumite forme de astm bronsic si de bronsita astmatiforma cronica).
Poiana a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a locației datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. Până în preajma lui 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic - Poiana-Postăvarul - pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea cu care o cunoaștem astăzi.


Staţiune turistică

Statiune turistica de interes national si international.

In partea dreapta vei gasi ofertele noastre de cazare in Poiana Brasov.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a

Profil: odihnă, sporturi de iarnă

b

Obiective turistice şi de agrement

Obiective turistice antropice si naturale:
In aceasta zona se pot face numeroase drumeţii pe trasee montane marcatesi se pot vizita numeroase obiective turistice, cum ar fi: vizitarea oraşului Braşov cu centrul vechi, Biserica Neagră, Biserica Sfântul Nicolae, Cerbul Carpatin, Cetatea Braşovului, Castelul Râşnov, Castelul Bran şi zona Moeciu.

Partii de schi:
Bradul: lungime 500 m (diferenta de nivel 85 m), nivel de dificultate - usor;
Kanzel: lungime 315 m (diferenta de nivel 138 m), nivel de dificultate ridicat;
Lupului: lungime 2860 m (diferenta de nivel 775 m), nivel de dificultate ridicat;
Sulinar: lungime 2441 m (diferenta de nivel 645 m), nivel de dificultate mediu;
Ruia: lungime 540 m (diferenta de nivel 198 m), nivel de dificultate ridicat;
Subteleferic: lungime 2200 m (diferenta de nivel 280 m), nivel de dificultate ridicat;
Drumul Rosu: lungime 4600 m (diferenta de nivel 630 m), nivel de dificultate - usor;
Slalom: lungime 575 m (diferenta de nivel 217 m), nivel de dificultate mediu;
Stadion: lungime 300 m (diferenta de nivel 32 m), nivel de dificultate - usor.

Instalatii de transport pe cablu:
teleschi (partiile Bradul, Kanzel si Ruia),
telecabina (partiile Kanzel, Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu)
telegondola (partiile Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu).

Geografie

Relief

Relief: montanAltitudine

Altitudine: 1030 m

Temperatura medie

Temperatura medie anuala de 5°C
Media temperaturii in iulie este de 14,5°C;
Media temperaturii in ianuarie este de -5°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Braşov 8 km,
Bucureşti 169 km,
Sibiu 149 km,Cel mai apropiat aeroport

Bucuresti - Otopeni 150 km.Alte informaţii

Transport:
Cu avionul: la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti de unde exista urmatoarele alternative pentru a ajunge la Poiana Brasov:
Cu trenul: din Gara de Nord Bucuresti pana la Gara Brasov – aproximativ 170 km.
Din Gara Brasov cu autobuzul nr. 4 pana la statia Parcul Central si apoi din Livada Postei cu autobuzul 20 pana in Poiana Brasov sau cu taxiul, aproximativ 15 km, iar pretul cursei cu taxiul variaza intre 10-15 euro direct de la Gara Brasov sau de la statia LivadaPostei.
Cu masina: pe DN1 intre Bucuresti si Brasov, iar din Brasov se urca pe Drumul Poienii, in aproximativ 20 de min – total aprox. 185 km.

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte POIANA BRAŞOV fără transport inclus

Oferte POIANA BRAŞOV

HOTEL ALPIN / APARTHOTEL ALPIN /ALPIN CASA

Hotel ****
BRASOV - POIANA BRAŞOV( Romania )

Aflati in trecere, pentru intalniri de afaceri sau calatorii de placere, Hotel Aprt ALPIN este gata sa va primeasca intr-o atmosfera confortabila si moderna, amplasat in cadrul celei mai renumite statiuni montane, Poiana Brasov.

HOTEL BRADUL

Hotel ****
BRASOV - POIANA BRAŞOV( Romania )

Renovată complet în 2017, Ana Hotels Bradul recreează atmosfera nobilă de conac de odinioară. Caracterul distins al designului este dat de esențe naturale prețioase precum stejarul masiv și marmura de Carrara, înnobilate de texturi catifelate, dar și de peisajul montan maiestuos ce completează cu succes experiența unei șederi la Ana Hotels Bradul.

HOTEL SPORT & SPA

Hotel ****
BRASOV - POIANA BRAŞOV( Romania )

Un nou stil, o noua atmosfera.

HOTEL SILVER MOUNTAIN RESORT

Hotel ****
BRASOV - POIANA BRAŞOV( Romania )

Silver Mountain Resort este un complex de apartamente din Poiana Brasov situat la o distanta 3 km de partiile de ski, in Poiana Mica. Complexul raspunde perfect nevoilor celor care doresc sa se bucure de relaxare si confort in mijlocul naturii.

de la 280.00 lei
/zi/persoana cazare cu mic dejun

HOTEL PIATRA MARE

Hotel ****
BRASOV - POIANA BRAŞOV( Romania )

Hotelul PIATRA MARE este o destinatie perfecta pentru d-voastra, oaspetii vor fi impresionati de frumusetile naturii, de confortul si stilul hotelului.

de la 148.40 lei
Loc in camera dubla cu mic dejun