Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte cazare Cluj Napoca Romania

Oferte cazare Cluj Napoca Romania

Clujul este un puternic centru universitar si medical, un pol al diversitatii si multiculturalismului ...

Citeste mai mult

Oferte cazare Cluj Napoca Romania


Clima: temperat continentală
Oras in apropiere: Turda, la 29 km
Aeroport apropiat: Cluj Napoca
Alti factori: BISERICA ŞI MĂNĂSTIREA FRANCISCANILOR Ansamblul se numără printre cele mai vechi construcţii din judeţul Cluj şi a fost ridicat între anii 1728-1745 pe locul unei vechi biserici datând din 1272. Mănăstirea a fost construită în stil gotic cu sprijinul lui Iancu de Hunedoara şi dispune de un patrimoniu care cuprinde diverse obiecte de cult, icoane, o serie de manuscrise vechi şi o bibliotecă.
BISERICA MINORITA Lacasul a fost ridicat cu sprijinul reginei Maria Tereza începând cu anul 1779, la cererea ordinului minoritilor care se stabilisera în Cluj din 1486. Dupa perioade de stagnare a lucrarilor de constructie, biserica este terminata cu ajutorul fondurilor donate de Maria Tereza. Constructia a fost realizata dupa planurilor arhitectului Johann E. Blaumann.
BISERICA BOB Lacasul de cult a fost ridicat datorita episcopului Ioan Bob, dar fara aprobarea autoritatilor, între anii 1800-1803. Biserica a fost construita în stil baroc dupa planurile arhitectului Joseph Leder, structura sa fiind asemanatoare cu cea a bisericii ortodoxe din deal.
BISERICA CALVARIA Monumentul este ctitoria calugarilor ordinului benedictin care au ridicat o biserica în stil romanic la sfârsitul secolului al XI-lea. Se pare ca pe locul acestei biserici a fost construit între anii 1470-1508 actualul monument de arhitectura gotica. În 1820 lacasul a fost reconstruit în forma actuala.
BISERICA SFÂNTUL MIHAIL Lacasul a fost ridicat pe locul capelei Sf. Iacob între anii 1350-1487 si este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura gotica din Transilvania. Altarul a fost executat în jurul anului1390 iar turnul a fost construit în 1860. Picturile murale au fost executate în secolul al XV-lea iar vitraliile si sculpturile sunt bine conservate.
BISERICA Sf. PETRU SI PAVEL Lacasul a fost ridicat în 1416 în stil negotic si poarta hramul sfintilor Petru si Pavel. Interiorul si exteriorul bisericii a fost zugravit dupa modelul bisericii de încoronare din Budapesta iar actuala ei înfatisare se datoreaza modificarilor efectuate între anii 1844-1848. În 1977 lacasul a fost restaurat în întregime.
BISERICA ORTODOXA SI FORTIFICATIA DIN CLUJ MANASTUR Deasupra Somesului Mic la Cluj-Manastur se observa urmele unei fortificatii din lemn si pamânt construita în secolul al IX-lea care a apartinut voievodatului lui Gelu si a fost distrusa în 1241 în urma invaziilor tataro-mongole. BISERICA REFORMATA Ridicat cu sprijinul regelui Matei Corvin în a doua jumatate a secolului al XV-lea pentru calugarii minoriti franciscani, lacasul se numara printre cele mai masive constructii gotice din Transilvania. Biserica adaposteste piese unice printre care se numara amvonul ce dateaza din 1646, mobilierul din lemn lucrat în secolul al XV-lea de mesteri bistriteni, orga construita în 1766 în stil rococo, diverse obiecte de cult, icoane s.a.
BISERICA ORTODOXA DIN DEAL Lacasul numit si Biserica Sf. Treime din Deal a fost ridicat între anii 1795-1796 cu sprijinul negustorilor români din Brasov. Patrimoniul bisericii cuprinde manuscrise si carti religioase, icoane si obiecte de cult, tiparituri de mare valoare - unul dintre acestea este "Liturghierul" tiparit în 1797 la Bucuresti. În perioada anilor 1919-1932 biserica a fost catedrala a Episcopiei reînfiintate a Vadului si Feleacului.
BISERICA ORTODOXA DIN VAD În comuna Vad a fost ridicata în secolul al XV-lea o biserica ortodoxa, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Petru Rares. Lacasul a fost construit de mesteri transilvaneni si moldoveni dupa modelul manastirilor din Bucovina. În incinta bisericii a functionat o scoala în limba slavona.
CASA MATEI CORVIN Este un alt monument istoric de marca al Clujului construit în secolul al XV-lea. Aici s-a nascut în 1443 Matei Corvin. Dupa renovari succesive, cladirii i s-a redat forma initiala.
UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI
În 1872 la Cluj exista o institutie de învatamânt superior cu facultatile de medicina, litere, stiinte si drept iar între anii 1893-1903 a fost construita actuala cladire care adaposteste 8 facultati.
ZIDURILE DE APARARE ALE CETATII CLUJULUI În secolul al XIII-lea au fost ridicate primele ziduri de aparare ale cetatii Clujului prevazute cu turnuri de observatie. Cetatea se afla pe malul drept al Somesului si ocupa 7 ha. Doua secole mai târziu au fost construite, cu sprijinul mestesugarilor, alte ziduri din piatra, având porti de intrare si bastioane menite sa protejeze vechea fortificatie. Fragmentele de fortificatie care s-au pastrat pâna azi sunt Turnul Pompierilor si Bastionul Croitorilor, care au rezistat în timp pastrându-si forma originala.

Filtre

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 11 hoteluri

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Aparthotel GUTINULUI este prima locatie din Cluj-Napoca dedicata prin constructie apartamentelor de inchiriat in regim hotelier Preluarea cardului de acces se va face la receptia Hotelului Capitolina City Chic situat la o distanta de 600 de metri St . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta

Aparthotel UBA ACCOMODATION reprezinta alternativa ideala a unui hotel oferind aceleasi facilitati receptie non-stop servire mic dejun serviciu cameriste dotari hoteliere combinate cu confortul modern si intimitatea unui caminDescriere camere Dotari . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Grand Hotel Italia apartine grupului Select Hotels Collection care are o recunoastere internationala Pe plajele din Rimini Milano Marittima Cesenatico și Cervia pe malul lacului Acquapartita în Bagno di Romagna sau în fascinantul Cluj Nap

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Situat chiar in inima orasului Grand Hotel Napoca este alegerea ideala atat pentru calatorii de afaceri cat si pentru calatorii de agrement La acest hotel va punem la dispozitie sejururi incepand de la minim 1 noapte cu mic dejun si masa in sistem f . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta

Deschis incepand cu 1 martie 2017 Hotel Briliant este un hotel nou in Cluj-Napoca situat intr-o zona rezidentiala si linistita la doar 5-10 minute distanta de centrul orasului Design-ul este unul de inspiratie clasica cu influente din epoca victorian . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Serviciile de calitate confortul amenajarea interioara și atmosfera relaxanta operativitatea si profesionalismul personalului bine instruit și amabil impreuna cu personalizarea ofertei fac din Hotel CAPITOLINA CITY CHIC alegerea perfectă pe

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Probabil ati visat mereu la hotelul in care sa beneficiati de cele mai bune servicii si unde sa aveti bucuria de a va simti ca acasa Hotel GOLDEN TULIP ANA DOME din Cluj-Napoca este alegerea perfectaDescriere camere Dotari camere aer conditionat - cu . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Hotel LOL ET LOLA situat intr-o curte linistita si plina de verdeata ofera servicii de cazare in centrul orasului Cluj Napoca la tarife avantajoase Hotelul are un design interior deosebit iesind din tiparele cu care suntem obisnuiti oferind camere . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Deschis in primavara anului 2012 Hotel RAMADA CLUJ este un hotel de 4 stele situat la 200 de metri de centrul cultural si de afaceri din Cluj-Napoca Oaspetii beneficiaza de acces gratuit la luxosul centru spa si de wellness care ofera vedere panoram . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta
ORASE IN ROMANIA

Pensiunea CLUJ ofera o atmosfera confortabila de liniste si intimitate pentru clientii aflati departe de casa la preturi mai mult decat accesibile Incepand cu data de 1 iulie 2020 oferta de cazare a Pensiunii Cluj a suferit cateva modificari legat . . .

Cluj Napoca Vezi locatia pe harta

Vila ROSA este deschisa din ianuarie 2001 cu servicii de cazare de 2 si 3 stele si de servire a mesei Activitatea de cazare se desfasoara in doua cladiri situate in aceeasi incinta iar restaurantul de categoria 3 stele este situat in cladirea princi . . .