Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Bucuresti Romania

Bucuresti e capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

17 hoteluri gasite



Oferte cazare Bucuresti Romania

Prezentare generala


Relief
: campie;
Clima: temperat continentala;
Altitudine: 70-80 m;
Temperatura vara: 23° C;
Oras in apropiere: Ploiesti, la 59 km;
Aeroport apropiat: Bucuresti - Henri Coanda (fost Otopeni), Bucuresti - Baneasa;
Alti factori: Bucuresti este capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural din Romania. Situat in S-SE tarii, la o altitudiine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°2550" latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) si 26°06"50" longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg).
Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de 2.021.000 (la 1 ianuarie 1998), ceea ce inseamna cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana.
Din punct de vedere al numarului de locuitori Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul. Orasul a crescut rapid, suprafata dublandu-se dupa al doilea razboi mondial.
A aparut de timpuriu pe malul stang al raului Dambovita. In anul 1860 acest satulet a fost inlocuit de o capitala eleganta cu arhitectura de inspiratie franceza, din acest motiv fiind cunoscut drept Parisul din Balcani. Comunistii planuiau extinderea marilor bulevarde incepute in secolul al 19-lea.
De asemenea, au proiectat parcuri si au inaltat constructii masive -- multe dintre ele cu pronuntat stil sovietic -- ca de exemplu sediile partidului comunist si cladirile gigantice care gazduiau lucrarile guvernului.
Dupa al doilea razboi mondial s-au construit blocuri mari cu apartamente de tip utilitar fara nici un aspect distinctiv. Un numar de biserici istorice si sinagogi au fost daramate, din ordinul presedintelui dictator al Romaniei Nicolae Ceausescu, pentru a-si putea pune in aplicare planurile lui de constructie. Orasul a fost pentru prima data mentionat in 1495 ca resedinta a domnitorului Tarii Românesti, Vlad Tepes. Dar asezarea are o istorie mult mai veche, mergând pâna in secolul al XIV-lea. Denumirea orasului Bucuresti a fost data de un taran numit Bucur, dar nu exista nici o atestare documentara pana la sfarsitul Evului Mediu.
Atacurile turcilor si tatarilor, inaintea secolului al 17-lea, au oprit dezvoltarea orasului.
Orasul a devenit capitala Valahiei in anul 1698 si s-a dezvoltat in perioada de pace din secolul al 18-lea. Populatia orasului in anul 1800 se ridica la 50.000. De la 122,000 (1859) de locuitori s-a ajuns la 639,000 (1930) si 1,452,000 (1966). In anul 1862, Bucuresti devine capitala Romaniei. Continua sa se dezvolte ajutat de apropierea lui de rafinariile de petrol, si este unul din primele orase luminate cu gaz.
Luptele grele date in Piata Palatului, in timpul Revolutiei din 1989, pentru inlaturarea regimului Ceausescu, au provocat pagube materiale, deteriorand Palatul Regal.