Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte cazare Bucuresti Romania

Bucuresti e capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar....

Citeste mai mult

Oferte cazare Bucuresti Romania

Prezentare generala


Relief
: campie;
Clima: temperat continentala;
Altitudine: 70-80 m;
Temperatura vara: 23° C;
Oras in apropiere: Ploiesti, la 59 km;
Aeroport apropiat: Bucuresti - Henri Coanda (fost Otopeni), Bucuresti - Baneasa;
Alti factori: Bucuresti este capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural din Romania. Situat in S-SE tarii, la o altitudiine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°2550" latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) si 26°06"50" longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg).
Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de 2.021.000 (la 1 ianuarie 1998), ceea ce inseamna cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana.
Din punct de vedere al numarului de locuitori Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul. Orasul a crescut rapid, suprafata dublandu-se dupa al doilea razboi mondial.
A aparut de timpuriu pe malul stang al raului Dambovita. In anul 1860 acest satulet a fost inlocuit de o capitala eleganta cu arhitectura de inspiratie franceza, din acest motiv fiind cunoscut drept Parisul din Balcani. Comunistii planuiau extinderea marilor bulevarde incepute in secolul al 19-lea.
De asemenea, au proiectat parcuri si au inaltat constructii masive -- multe dintre ele cu pronuntat stil sovietic -- ca de exemplu sediile partidului comunist si cladirile gigantice care gazduiau lucrarile guvernului.
Dupa al doilea razboi mondial s-au construit blocuri mari cu apartamente de tip utilitar fara nici un aspect distinctiv. Un numar de biserici istorice si sinagogi au fost daramate, din ordinul presedintelui dictator al Romaniei Nicolae Ceausescu, pentru a-si putea pune in aplicare planurile lui de constructie. Orasul a fost pentru prima data mentionat in 1495 ca resedinta a domnitorului Tarii Românesti, Vlad Tepes. Dar asezarea are o istorie mult mai veche, mergând pâna in secolul al XIV-lea. Denumirea orasului Bucuresti a fost data de un taran numit Bucur, dar nu exista nici o atestare documentara pana la sfarsitul Evului Mediu.
Atacurile turcilor si tatarilor, inaintea secolului al 17-lea, au oprit dezvoltarea orasului.
Orasul a devenit capitala Valahiei in anul 1698 si s-a dezvoltat in perioada de pace din secolul al 18-lea. Populatia orasului in anul 1800 se ridica la 50.000. De la 122,000 (1859) de locuitori s-a ajuns la 639,000 (1930) si 1,452,000 (1966). In anul 1862, Bucuresti devine capitala Romaniei. Continua sa se dezvolte ajutat de apropierea lui de rafinariile de petrol, si este unul din primele orase luminate cu gaz.
Luptele grele date in Piata Palatului, in timpul Revolutiei din 1989, pentru inlaturarea regimului Ceausescu, au provocat pagube materiale, deteriorand Palatul Regal.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 10 hoteluri

HOTEL AMBASADOR - HOTELUL DIN CENTRUL BUCURESTIULUI Cu o bogata istorie ce se intinde de-a lungul a peste 75 de ani Hotelul AMBASADOR poate fi considerat o emblema a Bucurestiului si un punct de reper din punct de vedere al calitatii si varietatii se . . .

ORASE IN ROMANIA

Clasificat la 3 stele Hotelul CITADELLA ofera turistilor liniste si deconectare discretie si servicii de cea mai buna calitate Renovat complet Hotel CITADELLA se reinventeaza in oferirea de servicii de cazare in BucurestiDescriere camere Dotari cam . . .

ORASE IN ROMANIA

Gratie pozitiei sale si minunatului cadru natural Hotel CLASS este destinatia ideala pentru turismul de afaceri si agrement Atmosfera business eleganta a acestui hotel din Baneasa este data de designul clasic menit sa va cucereasca prin simplitate s . . .

ORASE IN ROMANIA

EURO HOTELS AVERESCU este gazda ideala datorita situarii sale foarte aproape de centrul BucurestiuluiDescriere camere Dotari camere aer conditionat TV minibar baie cu dus internet uscator de par telefon Numar total camere 60 Duble 52 - cu 2 paturi . . .

Inaugurat in toamna anului 2004 Hotelul RIN CENTRAL ofera servicii de o calitate ireprosabila si personal de inalta calificare Pentru cei care doresc sa viziteze centrul istoric turistic si comercial al orasului Bucuresti Hotelul RIN CENTRAL este al . . .

Hotel RIN GRAND este un hotel modern construit in 2007 cu o gama de servicii adaptata perfect celor care sunt in calatorii de afaceri sau de placere Cand sunt rugati sa spuna cele mai importante 3 motive pentru care apreciaza hotelul oaspetii menti . . .

Hotelul UNIQUE este unic nu numai prin locatie arhitectura si design dar si prin serviciile de calitate pe care le ofera Hotel UNIQUE construit in 2006 dar renovat si imbunatatit dupa numai 5 ani in vara anului 2011 reprezinta o noua aparitie pe pi . . .

Situat in nordul Capitalei Baneasa PHOENICIA GRAND HOTEL este un hotel elegant impunator si totodata deosebit de primitor Hotelul dispune de un amplasament ideal permitand accesul rapid spre zonele de interes major ale Bucurestiului Aeroportul In . . .