Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte cazare Brasov Romania

Citeste mai mult

Oferte cazare Brasov Romania

1. INFORMATII GENERALE

Asezare: este situat in partea centrala a tarii, pe cursul mijlociu al Oltului, in interiorul arcului Carpatic.
Vecini: se invecineaza cu opt judete: la est – jud. Covasna; la sud-est – jud. Buzau; la sud – jud. Prahova, jud. Dambovita si jud. Arges; la vest – jud. Sibiu; la nord – jud. Mures si jud. Harghita.
Suprafata: 5363  km², ceea ce reprezinta 2,2 % din suprafata Romaniei.
Populatie: peste 636.400 de locuitori, iar densitatea de 120 locuitori/ km² situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania.
Orase: judetul Brasov detine unul din cele mai ridicate grade de urbanism din Romania (76,2 % din populatie traind in orase si municipii).
Municipii: Brasov (resedinta administrativa, peste 320 000 locuitori)
Orase importante: Fagaras (45 mii locuitori), Sacele (30 mii locuitori), Zarnesti (26,6 mii locuitori), Codlea ( 24,4 mii locuitori), Rasnov (16,4 mii locuitori), Victoria ( 10,7 mii locuitori), Predeal (6,9 mii locuitori) si Rupea (6,2 mii locuitori).
Relief: accidentat ce creste in altitudine de la nord spre sud. La nord se afla Depresiunea Fagarasului si Depresiunea Brasov, despartite de catre culmile scunde ale Muntilor Persani, iar la nord-vest se intinde o parte din Podisul Tarnavelor. Spre sud se inalta versantul nordic al Fagarasului, care depaseste in unele locuri 2000m altitudine, Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Muntii Ciucas si o parte din Muntii Intorsura Buzaului
Spre nord muntii descresc in inaltime, cele mai inalte varfuri fiind Cristianul Mare – 1802 m, Ciuma – 1618 m si Magura Codlei din Muntii Codlei, Varna – 1272 m si Cetatuia – 1105 m.
Clima: are un specific temperat-continental. Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6° C, temperatura maxima absoluta fiind de 37° C in luna august.
Cursuri de apa: cel mai important rau este Oltul, care strabate judetul pe o distanta de 210 km. Pe parcurs primeste: Baraoltul, Varghisul, Aita, Homorodul Vechi, Valea Mare, Raul Negru, Timisul, Barsa, Ghimbaselul, Sambata, Vulcanita, Sebesul. In categoria apelor statatoare se inscriu lacurile glaciare din Muntii Fagaras (Urlea, Podragul) si cele antropice pentru alimentarea cu apa potabila a localitatilor.
 
2. ATRACTII TURISTICE

Munti:
Muntii Bucegi
(Vf. Omu de 2505 m): cel mai batut munte din Carpatii Romaniei, dispune de o buna amenajare pentru excursiile si drumetiile montane fiind abordabil in orice anotimp de aproape toate categoriile de turisti.
Muntii Ciucas: un parc de recreatie prin varietatea si frumusetea peisajului ce ofera conditii prielnice turismului montan. Stancile de calcar si conglomerate iau forme ciudate "Tigaile Ciucasului","Babele la Sfat"," Mana Dracului".
Muntii Fagaras (Vf. Moldoveanu 2544 m, cea mai mare altitudine din Romania): ofera calatorului un spectacol de neuitat. Renumele lor turistic se explica prin existenta circurilor glaciare, pasunilor alpinecu flora bogata si caprele negre.
Muntii Piatra Craiului: atrag  tot mai numerosi turisti, rasplatiti de privelisti impresionante prin haurile ce se deschid la picioarele lor unde peretii abrupti se prabusesc vertical. Aici creste Garofita Pietrei Craiului, planta declarata monument al naturii, care nu se mai intalneste in alta parte pe glob.
Chei si defilee:
Prapastiile Zarnestiului: lungimea defileului este de 3-4 km, iar peretii ce marginesc valea au o inaltime ce variaza intre 100 si 200 m. Traseul prin Prapastii impresioneaza prin salbaticia peisajului si spectaculozitatea peretilor de stanca.
Alte atractii turistice ale defileului sunt pesterile: Pestera Mare din Prapastii, Pestera Mica din Prapastii.
Cheile Rasnoavei:
reprezinta un traseu ce nu solicita un efort fizic deosebit dar care ofera peisaje cu zone stancoase extrem de spectaculoase.
Lacuri:
Lacul Podragu: 
lac galciar, situat la o altitudine 2112 m, avand adancimea maxima de 15,5 m.
Lacul Urlea: lacul se afla intr-un circ lateral, la nord de Bandea (vf. Triponului-2450 m), la o altitudine de 2192 m.
Alte lacuri: Iezerul Triunghiular, Lacul Arpasu, Lacul Bratila, Lacul Poiana Brasov, Lacul Dumbravita, Lacul Porcului.
Rezervatii si monumente ale naturii:
Parcul National Bucegi
s-a infiintat in anul 1943, pe o suprafata de 35.700 ha. In cadrul lui avem: Rezervatia Abruptul - Bucsoiu, Rezervatia Abruptul Prahovean, Rezervatia Ialomitei, Rezervatia Zanoaga, Rezervatia Babele, Rezervatia Omu.
Parcul National Piatra Craiului a luat fiinta in anul 1938, are o suprafata de 14.800 ha. Se cunosc in acest parc 1000 de specii si 123 subspecii de plante superioare (32% din totalul tarii):Garofita Pietrei Craiului remarcandu-se prin gingasie si frumusete. La fel de bogata si diversificata este si fauna, in cadrul careia amintim: Cocosul de Munte, Capra Neagra.
Muntele Tampa se inalta la circa 400 m deasupra orasului Brasov. Rezervatie naturala ce se intinde pe o suprafata de 150 ha, Tampa este si singura rezervatie peisagistica din judetul Brasov.
Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului (394,9 ha) se gaseste in apropierea satului Vad, comuna Șercaia, intr-o padure de stejari cu arbori rariti, printre care se asterne un covor de iarba, caruia miile de flori de narcise rare ii alcatuiesc o perdea alb-stravezie.
Statiuni turistice:
Poiana Brasov:
situata la poalele muntelui Postavaru (12 km de Brasov), este o statiune pentru practicarea sporturilor de iarna (zapada rezista 4 - 5 luni pe an)
Predeal : situata la 1100 m altitudine, statiunea are partii de schi cu transport pe cablu (telescaun, babylift).
Alte statiuni: Paraul Rece (960 m), Timisu de Sus (820 m)
Vestigii istorice:
Cetatea Brasov
- construita in 1395 de Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Cetatea Brasovului a avut 28-32 turnuri de veghe. In afara centurii de fortificatii s-au construit inca 4 turnuri, iar pe dealul Tampa alte sapte turnuri care se pot vedea astazi doar in stare de ruine.
Cetatea Fagaras - ridicata in secolul al XV-lea, a fost resedinta domneasca (Mihai Viteazu a locuit aici in 1599 - 1600)
Cetatea Feldioara din Feldioara (la 21 km nord de Brasov pe DN 13), ridicata de cavalerii teutoni intre 1211 - 1225 (cetatea Merienburg) si apoi transformata in 1457 in cetate taraneasca (azi doar ruine).
Cetatea Prejmer (sec. XV), cu ziduri groase de 3- 4 m, in interior avand aproape 300 de camere dispuse in mai multe etaje.
Castelul Bran (la 22 km de Predeal), remarcabil monument de arhitectura construit intre 1377 - 1382, pe o stanca de 60 m, indeplinea functii militare si functiile unui punct de vama.
Alte vestigii istorice: Castelul de la Sambata de Sus, Castelul de la Sambata de Jos, Castrul roman Cumidava de la Rasnov, Cetatea Cohalului de la Rupea, Cetatea Breaza.
Edificii religioase:
Biserica Neagra din Brasov:
impozantul monument din centrul Brasovului a fost construit in secolele XIV-XV. Lucrarile incep in 1383 si au la baza un proiect in stil gotic, cu marimi impresionante: 89 m lungime, 38 m latime si 42 m inaltime. In planul initial erau prevazute doua turnuri, dar a fost realizat doar unul, cu o inaltime de 65 m. In 1421 cand lucrarile se apropiau de sfarsit, navalesc turcii producand pagube serioase constructiei.
Biserica Bartholomeus: este cel mai vechi monument de arhitectura al oraslui Brasov,
a carui constructie a inceput pe la 1223. Realizata simplu, fara ornamentatii, biserica urmeaza planul unei bazilici romane.
Biserica Harman: Istoria cetatii Harmanului se leaga de ordinul teutonilor, prezent in Tara Barsei in primele decenii ale secolului al XIII-lea la Feldioara, Prejmer, Rasnov sau Sanpetru. Prima atestare documentara a asezarii este, insa, la 15 ani dupa alungarea teutonilor.
Alte edificii religioase: Biserica „Sfantul Nicolae” din Brasov, Biserica ortodoxa „Sfantul Nicolae” din Fagaras, Biserica evanghelica din Rasnov, Biserica saseasca de la Codlea, Biserica luterana de la Feldioara, Biserica reformata din Fagaras, Biserica evanghelica de la Rupea, Manastirea Sambata din Sambata de Sus
Edificii culturale:
Casa Sfatului din Brasov
in plin centru al orasului o cladire monumentala mentionata in 1420. Turnul, inalt de 58 m, care domina piata, a fost construit intre 1525 - 1428. Astazi adaposteste Muzeul judetean: muzeul primei scoli romanesti din Brasov, adapostit in cladirea vechii scoli romanesti. La scoala din Scheii Brasovului s-a predat pentru prima data in limba romana (1559).
Monumente si statui:
Statuia lui Johannes Honterus
din Brasov, mare iluminist si umanist sas, originar din Brasov (1498 - 1549). In 1530 a publicat o descriere a lumii, unul dintre cele mai solicitate manuale se geografie si astronomie din acea vreme, iar in 1533 infiinteaza la Brasov prima tipografie din Transilvania.

3. ETNOGRAFIE

Etnografia judetului Brasov se incadreaza in etnografia regionala a Transilvaniei de sud-est.
La nivel de judet, numarul elementelor din patrimoniul etnografic depaseste 10000 de piese, piese ce constau in costume populare, pieptare, stergare(bineinteles, tesute la razboi) si diverse podoabe. Elementele  de patrimoniu sunt originare din Tara Barsei, Tara Oltului, zona Bran, zona Rupea.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 13 hoteluri

ORASE IN ROMANIA

Situat intr-o zona linistita in orasul Brasov hotelul de patru stele ofera oaspetilor o sedere placuta si relaxanta bucurandu-se de o panorama minunata Grand Hotel este locul ideal atat pentru calatoriile in interes de afaceri cat si pentru petrecere . . .

ORASE IN ROMANIA
 | 
WELLNESS & SPA
 | 
VACANTE IN ROMANIA PENTRU FAMILII CU COPII

Hotel ALINALEX se remarca prin dotari de exceptie imbinand eleganta si utilitatea Hotelul ofera clientilor sai servicii de calitate si conditii deosebite de cazare dimensiunea camerelor fiind de 45 de metri patratiDescriere camere Dotari camere TV mi . . .

ORASE IN ROMANIA

Va veti bucura din plin de eleganta si confort daca va opriti la Hotel AMBIENT din BrasovEleganta si confort va veti bucura din plin de ele daca vizitati Hotelul AMBIENT din Brasov deja un nume cu traditie numarand aproape un deceniu de excelenta si . . .

ORASE IN ROMANIA

ARMATTI inseamna confort si functionalitate Satisfactia oaspetilor este data de felul prin care Hotelul ARMATTI isi arata constant devotamentul serviciile fara cusurDescriere camere Dotari camere aer conditionat TV minibar baie cu dus internet - wir . . .

ORASE IN ROMANIA
 | 
WELLNESS & SPA

Hotel BELVEDERE are o traditie de peste 10 si este situat intr-o locație ce ii confera o imagine panoramica asupra Brașovului Vechi și Nou Hotelul este potrivit atat pentru calatoriile in interes de afaceri cat si pentru sejururi de place

ORASE IN ROMANIA

Hotel CUBIX este un hotel elegant de 4 stele cu o arhitectura contemporana Este locul ideal pentru calatoriile de afaceri pentru petrecerea concediului sau pentru organizarea diferitelor evenimenteDescriere camere Dotari camere TV minibar seif baie . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotel JASMINE este o constructie finalizata in august 2009 cu o locatie impresionanta in municipiul Brasov Hotelul aduce clientilor sai o gama variata de facilitati care vin in intampinarea nevoilor de acomodare atat pentru turistii in regim busines . . .

Moieciu de Sus Vezi locatia pe harta
STATIUNI TURISTICE
 | 
PET FRIENDLY IN ROMANIA
 | 
OFERTA PASTE IN ROMANIA
 | 
1 MAI IN ROMANIA

Situat in Moieciu de Sus imediat langa Rezervatia Parcul Natural Bucegi Hotelul Mistral Resort dispune de 64 de camere restaurant terasa si sali de conferinta pentru organizarea evenimentelor private si corporateDescriere camere Dotari camere Duble . . .

ORASE IN ROMANIA

CASA JASMINE este o pensiune de 4 stele ce ofera o ambianta calda si relaxanta prin serviciile si dotarile sale Construita in anul 2005 pensiunea aduce clientilor sai o gama variata de facilitati care vin in intampinarea nevoilor de acomodare atat p . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotelul Belfort se afla aproape de cele mai frumoase atracții și locații importante din orasul Brasov Biserica Neagra și Piața Sfatului din Brașov sunt doua atracții turistice deosebite la care turișii au acces la doar 10 minute de mers pe

ORASE IN ROMANIA

Hotel Bella Muzica este amplasat intr-o cladire veche de 400 de ani cu arhitectura de inspiratie neoclasica complet renovata si amenajata pentru noua sa destinatie totodata pastrand elementele arhitecturale care i-au asigurat farmecul de-a lungul sec . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotelul Long Street este situat in centrul orasului Brasov Majoritatea camerelor ofera vedere la Muntii Tampa si Postavaru In zona exista numeroase restaurante cu specific romanesc baruri cluburi si saloane de infrumusetareDescriere camere Dotari ca . . .

ORASE IN ROMANIA

Apartamentele Promenada Studios sunt ideale pentru cazare in regim hotelier acestea imbina luxul si confortul unui hotel de 4 stele cu linistea si intimitatea pe care o poti gasi doar acasa In studiourile Promenada ai parte de un spatiu de miscare 4 . . .