Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Portugalia

Scapa de grija planificarilor si pleaca intr-un circuit in Portugalia cu Eximtur! Circuite de 4-7 zile cu plecare din Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Denumire circuit


Destinatie


Pret


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

5 circuite gasite

de la 1760  per camera * 2 adulti | perioada 20.05.2024 - 27.05.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 2390  per camera * 2 adulti | perioada 30.04.2024 - 07.05.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 2390  per camera * 2 adulti | perioada 20.05.2024 - 27.05.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 2700  per camera * 2 adulti | perioada 01.10.2024 - 08.10.2024 | transport cu avionul | plecare din Cluj Napoca
de la 2780  per camera * 2 adulti | perioada 04.06.2024 - 12.06.2024 | transport cu avionul | plecare din Cluj Napoca


Prezentare Portugalia

Portugalia este o ţară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, având graniţă cu Oceanul Atlantic în vest şi în sud, şi cu Spania în nord şi în est. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore şi Insulele Madeira.

Clima

In nord-est verile sunt fierbinti si iernile blande, cu ploi rare toamna. Majoritatea tinutului este insorit, ziua avand 11-12 ore. In Madeira clima este mediteraneeana, iar in Azore moderata, cu temperaturi de la 9 grade C iarna la 27 grade C vara.

Relieful

În nord, relieful este format din munţi. Cel mai înalt punct al Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico (2.351 m), în Azore. În sud, spre Algarve, relieful este format mai ales din câmpii, şi clima de aici este ceva mai călduroasă şi mai uscată decât în nordul răcoros şi ploios.

Informatii vize

Formalitati vamale Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Portugalia. Este permis accesul in Portugalia pe baza Cartii de identitate sau a Pasaportului.

Clasificarea hotelurilor in Portugalia

Clasificarea hotelurilor din Portugalia este similara cu cea din Romania si din majoritatea tarilor europene. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.

Informatii utile

Suprafata: 92.391 km² ; Populatie: 10.605.870 locuitori; Limba oficiala: portugheza; Moneda oficiala este EURO. 1 EURO = 100 CENTI; Fus orar: UTC/ UTC+1; Religie: Romano-catolica 84,5%, si altele; Banci: Deschise de luni pana joi, de la 08 a.m. la 03 p.m.

Imbracaminte

Se recomanda hainele subtiri, confortabile, in stil casual, cat si o jacheta pentru serile racoroase.

Carti de credit

Sunt acceptate pe scara larga in toate regiunile tarii pentru o gama larga de bunuri si servicii.

Gastronomie

Bucătăria portugheză este diversă. Portughezii mănâncă mult peşte, mai ales cod uscat (bacalhau – în portugheză). Alte feluri de mâncare, preparate din carne, sunt: feijoada, cozido a portugesa, frango de churrasco, carne de porco a alentejana. Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan internaţional încă din timpurile Imperiului Roman. Câteva dintre cele mai bune vinuri sunt: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dao, Vinho da Bairrada, iar dintre cele dulci: Vinul de Porto, Vinul Madeira şi Moscatel din Setubal şi Favaios.

Orase, statiuni, obiective turistice

Capitala si cel mai mare oras din Portugalia este LISABONA. Tara navigatorilor si a cuceritorilor, tara lui Vasco da Gama, tara miracolelor, tara combinatiilor fascinante de stiluri de arhitectura, tara vinului de Porto, Portugalia este o tara ce trebuie vazută. Este tărâmul unde ai infinite posibilităţi de a te relaxa într-una din multele staţiuni de odihnă sau de a hoinări prin cartierele medievale din oraşe precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Când vine vorba de vacanţe sportive, Portugalia este una dintre primele destinaţii pentru golf din Europa, dar şi pentru alte competiţii precum cele de pescuit, călărit şi surfing. Alte experienţe pe care nu trebuie să le ratezi sunt târgurile, unde tradiţia şi muzica populară s-a păstrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peşte, ce fac din Portugalia o ţară care te îmbie să o descoperi.

Rezerva-ti o vacanta in Portugalia cu EXIMTUR, fie un sejur fara transport inclus (doar cazarea), fie lasa-ne sa ne ocupam noi de tot pentru tine si tu fa-ti doar bagajul! Sejururi cu transport inclus sau circuite turistice cu avionul sau bus. Vezi ofertele de vacanta in Portugalia!