Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Emiratele Arabe Unite

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa



Prezentare Emiratele Arabe Unite

Prezentare generala

\


Emiratele Arabe Unite este un stat situat în sud-estul peninsulei arabice, în Golful Persic (în orientul mijlociu), compus din şapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah.
Se învecinează cu Oman la est şi cu Arabia Saudită la sud şi vest. Este o federaţie a celor şapte emirate, cu un sistem juridic bazat pe Constituţia din 1971, fără alegeri şi partide politice.
Fiecare emirat are o considerabilă autonomie politică, juridică şi economică.
Petrolul este principala sursă de venit şi componenta esenţiala pentru PIB-ul naţional.
Se estimează că ţara mai are rezerve de petrol pentru încă 50 de ani.

Geografie: Emiratele sunt situate în Peninsula Arabică, având ieşire la Golful Oman şi Golful Persic, are graniţă terestră cu Arabia Saudită şi Oman
EAU are o suprafaţă de 82.880 km², inclusiv arhipelagul cu cele 200 de insule, a cărui suprafaţă este de 5.900 km².

Relief: Deşi aproximativ 65% din suprafaţa ţării este acoperită de deşert, EAU are un relief variat reprezentat de câmpii fertile, vai şi munţi (Hajar si Jebel Hazif). Sudul şi vestul ţării sunt acoperite de deşert, cele mai mari oaze fiind Al Ain, situata la 160 km spre est de Abu Dhabi şi Liwa în sud-vest. Munţii Hajar acoperă partea estică, continuîndu-se cu o cîmpie fertilă, iar Munţii Jebel Hafiz se situează lîngă Al Ain (Abu Dhabi). Cel mai înalt punct este Jabal Zibir, 1.527m.

Clima: Tropicală şi deşertică, cu precipitaţii puţine şi temperaturi cuprinse între 10°C şi 48°C.
Suprafata: 83600 kmp.
Populatia: 4496000 loc.

Monedă: Dirham UAE (DHS).
Limba oficială este limba arabă.
Fus orar: UTC + 4
Informatii viza: Este necesara obtinerea vizei pentru intrarea pe teritoriul tarii.

Obiective turistice:
Capitala Abu Dhabi(Tatăl gazelei) este capitala Emiratelor Arabe Unite şi centru administrativ al emiratului cu acelaşi nume si este condus de către Khalifa bin Zayed al Nahyan, în acelaşi timp şi Emir al Emiratelor Arabe Unite. Abu Dhabi se află pe o insulă în formă de T, cu deschidere către Golful Arabiei (Persic).
Abu Dhabi s-a bazat în mod tradiţional pe petrol, deţinând rezerve uriaşe, a căror exploatare se estimează că va mai dura 100 de ani, dar în acelaşi timp a încercat în mod activ să îşi diversifice investiţiile în servicii financiare şi turism.
Abu Dhabi reprezintă aproximativ 87% din suprafaţa emiratelor arabe şi nu este numai cel mai mare, dar şi cel mai populat şi mai bogat dintre acestea. Cea mai mare parte a teritoriului său este totuşi deşert de nisip şi piatră. Datorită bogăţiilor sale deţine rolul conducător în regiune. Majoritatea veniturilor emiratului provin desigur, din petrol. Mulţumită acestuia, Abu Dhabi care era în anii 20 cu siguranţă, cel mai sărac, a progresat până a ajuns ce este acum. În modernizarea emiratului au fost investite miliarde şi miliarde de dolari. Comunitatea beduină s-a transformat treptat, în numai 50 de ani,  într-un stat modern, care utilizează cele mai noi tehnologii. Şi dezvoltarea sa poate să continue pentru că, Abu Dhabi deţine 90% din zăcămintele de petrol ale tuturor emiratelor.
     Este un oraş modern tipic şi dacă nu ar fi peste 40 de moschei ale căror turnuri se înalţă spre cer, ar fi greu să îţi dai seama că te afli într-o ţară arabă. Pe drumul de intrare în oraş, se află cea mai mare moschee din lume, care poate primi deodată 20 de mii de credincioşi.
Altfel, privind în jur, poţi vedea la fiecare pas, că arhitecţii au folosit ca sursă de inspiraţie America – se găsesc aici zgârie-nori, bulevarde largi, parcuri verzi şi străzi care poartă numere. Oraşul însă nu şi-a uitat nici istoria, aşa că alături de cinema city poţi vedea adevărate muzee în aer liber care se concentrează tocmai asupra trecutului – Centrul Meşteşugăresc. Unul dintre frumoasele monumente ale oraşului este palatul Qasr Al Hosn, care este denumit datorită culorii sale şi Fortăreaţa Albă sau Vechea Fortăreaţă.

Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite şi totodată un emirat cu oraşul principal Dubai City.
Dubaiul are un climat subtropical, astfel încât trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeţi pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteţi fi siguri ca nu veţi uita prea uşor vacanta petrecută aici. Deşi multi turişti cred ca într-o tara islamica nu exista viaţă de noapte, Dubai e un oraş ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, când începe week-endul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infracţionalitatea e un fenomen străin de Emirat!
In Dubai, impresionează in mod deosebit îndrăzneţele realizări arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgârie-norilor triunghiulari botezaţi Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzaţii tari au parte de tobogane cu jeturi de apă reglată termic, care te ridică si te coboară). Dar ceea ce domină Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump şi mai înalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decât Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit în mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar şi cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platformă suspendată pe care aterizează elicopterele. Celor cazaţi la acest hotel, unde preţul unei camere poate ajunge si la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispoziţie diverse programe de recreare, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu cămile etc.
Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Deşi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumpărături. Chiar si la mall-uri puteţi încerca sa obţineţi un preţ mai bun decât cel solicitat iniţial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulaţi ca abandonaţi negocierea si sa plecaţi spre magazinul de vizavi!

Ajman este cel mai mic dintre emirate şi este situat lângă ţărmul Golfului Persic. Aceasta este în prezent zona cu cel mai slab flux de turişti, dar acestă situaţie a început deja să se schimbe şi aşezările pescăreşti se transformă treptat în staţiuni turistice.
Printre atractiile turistice, se numără vechea fortificaţie din perimetrul pieţei centrale – Central Square. Clădirea cu patru turnuri a fost construită ca sediu al suveranului, dar şi ca primă linie de apărare în faţa atacatorilor din zonă. În fortăreaţă se află Muzeul Ajman, care este unul dintre cele mai frumoase locuri de aici. În apropiere, se găseşte cartierul Karama – oraşul vechi iniţial.
Mai departe, se întinde zona târgului, unde pe lângă clasicele suveniruri, puteţi cumpăra peşte şi legume proaspete. Mai încolo se află târgul Iranian, unde se vând cele mai moderne dotări pentru gospodărie. Nu omiteţi să vizitaţi şi locul în care se construiesc navele maritime din lemn.
Puteţi să vă scăldaţi aici, în locul unde cu siguranţă este cea mai curată mare din tot cuprinsul Emiratelor şi unde pe o distanţă de câţiva kilometrii se întinde o plajă publică.
Pentru ca oraşul să arate cu adevărat bine, şeicul a interzis lipirea afişelor de orice fel, uscarea rufelor la geamuri sau în balcoane. Străzile au fost înfrumuseţate cu copaci proapat sădiţi.

Sharjah este situat la nord-est de Dubai şi este al treilea ca mărime între Emiratele Arabe, atât ca suprafaţă, căt şi ca număr de locuitori. Este renumit nu doar ca principalul centru cultural, dar şi ca loc al păstrării stricte a tradiţiilor islamice. Simbolul oraşului este Koranul deschis, şi este singurul emirat în care, legal nu se poate cumpăra alcool. Stricteţea tradiţiei domină şi în materie de îmbrăcăminte. Dacă nu sunteţi corespunzător îmbrăcaţi, în acest emirat puteţi să vă aşteptaţi la reacţii „total“ ostile, cum ar fi strigăte  sau huiduieli. Aici puteţi fi închişi pentru expunerea braţelor descoperite sau a genunchilor, aşa că, aveţi grijă ce îmbrăcăminte vă pregătiţi pentru călătorie.
Şi bărbaţii pot ajunge la închisoare dacă nu poartă pantaloni suficient de lungi pentru a le acoperi genunchii. În afara distracţiilor din hotel, aici nu veţi găsi viaţă de noapte, aşa că, uitaţi de străzile mărginite de baruri şi discoteci. Va trebui să vă mulţumiţi cu facilităţile hoteliere.
Este sediul multor organizaţii naţionale şi internaţionale şi de aceea a fost evaluat de către UNESCO, ca fiind capitala lumii arabe. Oraşul se întinde pe trei lagune şi este nu numai un centru turistic, ci şi comercial şi economic. În centrul oraşului se află un canal care uneşte două lagune, iar în preajmă se găsesc alei şi promenade pitoreşti, motiv pentru care adesea este numit Veneţia arabă.
Merită să mai vizitaţi aici, târgul Souq al Arsah unde găsiţi toate suvenirurile.
Sharjah Heritage Museum expune reşedinţa tradiţională a unei familii arabe bogate şi vă oferă posibilitatea de a vedea cum trăieşte o astfel de familie şi cum işi are aranjată locuinţa. Înteresant este şi Muzeul de Artă Sharjah, care expune cea mai mare colecţie de artă arabă din Golful Persic. Muzeul Arheologic prezintă exponate din diversele localităţi ale emiratului. Este interesant prin modul interactiv în care este organizată vizitarea şi prin filmele documentare care sunt proiectate. Copii se pot distra jucînd diverse jocuri tematice. Pentru această diversitate merită mulţumiri şeicul local, care s-a preocupat ca vizitarea colecţiei sale să nu fie monotematică şi plictisitoare şi chiar a reuşit acest lucru.
De-a lungul ţărmului se întinde o plajă publică lungă de 4 km. Aici este valabilă restricţia potrivit căreia femeile nu au voie să stea în costum de baie, ci trebuie să poarte îmbrăcăminte care să le acopere, printre altele braţele, burta şi genunchii. Bărbaţii trebuie să poarte şorturi suficient de lungi. Încălcând aceste reguli, riscaţi să ajungeţi la închisoare.

Cultura si Religie: Înrădăcinate în cultura islamică, Emiratele Arabe Unite are legături strânse cu restul lumii arabe şi islamică. Guvernul sa angajat să păstreze forma de artă şi cultură tradiţională, în primul rând, prin Fundaţia Culturală Abu Dhabi.
Aproape toţi cetăţenii sunt musulmani, aproximativ 85% dintre ei sunt Sunni, iar restul de 15% sunt Shia.
Dubai este singurul emiratul în EAU cu un templu hindus şi Gurdwara SikhSikh.

Mincarea: Nu trebuie să vă temeţi că veţi fi obligaţi să vă obişnuiţi cu bucătăria locală.
Graţie globalizării şi aici a pătruns bucătăria europeană, aşa încât în oraşele mai mari este mai de grabă dificil să găseşti mâncare arăbească. Orice gurmand se va simţi în largul său, deoarece pe lângă mîncarea europeană deja menţionată, aici se găseşte mâncare mexicană, japoneză, chineză, polineziană, thailandeză, iraniană, coreeană, indiană sau pakistaneză. Bucătăria arabă, care adesea este numită libaneză, oferă aperitive delicioase din peşte proaspăt şi fructe de mare Cele mai apreciate şi mai luxoase restaurante le găsiţi în hotelurile de cinci stele. Deoarece aici cererea este mare, trebuie să vă faceţi rezervare din timp.
 În largul lor se vor simţi aici şi cei care preferă mîncarea simplă şi fast food-urile. Şi Emiratele se numără printre ţările care găzduiesc fast food-uri de renume internaţional precum McDonald´s, KFC, Pizza Hut, Dunkin Donuts, Burger King, cafenele de asemenea cunoscute în întreaga lume, cum sunt spre exemplu Fashion Café, Hard Rock Café, Starbucks, TGI Friday´s. Puteţi încerca însă şi locurile mai ieftine, cu sandwichuri arăbeşti: shaorma, falafel, kebab. În timpul zilei vă puteţi răcori cu minunatele sucuri  naturale preparate pe loc din fructe proaspete, sau puteţi încerca laptele de cocos natural, servit chiar din nucă şi veţi vedea că este cu totul altfel decât cocosul importat  la noi.
Carnea de porc este în general, o plăcere interzisă în EAU şi în alte ţări musulmane. În aceste ţări ea este frecvent înlocuită cu carnea de miel, oaie sau vită. Dacă veţi avea norocul să găsiţi pe lista de bucate şi carne de porc, aceasta va fi riguros marcată pentru a nu se putea confunda cu celelalte feluri de carne.
Alcoolul este un alt fruct interzis al lumii arabe. În restaurantele care nu se află în hoteluri nu îl veţi găsi deloc. În resturantele hotelurilor se găseşte dar, în gamă limitată. Excepţie fac emiratele Sharjah unde alcoolul nu este deloc permis la vânzare, şi Ajman, unde dimpotrivă veţi găsi alcool şi la unele magazine specializate.

 Distractie: safari - acest tip de excursie este oferit de aproape toate agenţiile. Este vorba despre excursii cu automobile de teren, chiar în deşert. Se formează o coloană din cîteva maşini şi apoi se pleacă în călătorie. Drumul începe palpitant, pe dunele de nisip. Adesea, se fac şi scurte popasuri pentru ca turiştii să poată admira valurile nisipoase. După sălbăticia naturii urmează vizite în satele de beduini, cine cu griluri, care printre alte atracţii vă oferă şi dansatoare orientale.
Excursiile mai scumpe includ şi înnoptarea în tabere sau prelungirea şederii în natură pe durata a câteva zile.
Schiatul pe dune - această posibilitate este oferită de cele mai multe ori cu prilejul excursiilor safari. Se schiază pe dunele mari şi toate echipamentele sunt asigurate de către organizator.
Plimbarea pe cămile - de regulă este inclusă în safari, dar se poate organiza şi separat, ca plimbare pur şi simplu. De cele mai multe ori constă doar în câţiva paşi pentru a face cîteva fotografii, de aceea dacă doriţi o plimbare adevărată, merită să solicitaţi anticipat la hotel organizarea acesteia.
Scăldatul - aveţi la dispoziţie plajele publice sau plajele mai bine dotate ale hotelurilor. Pe unele plaje publice este înterzis pentru femei să se scalde fără îmbrăcăminte, dar pe plajele hotelurilor nu este nici o problemă să poarte costume de baie. Nicăieri nu este permis însă, ca femeile să nu poarte sutien (topless).
Golful - este una dintre atracţiile principale ale zonei. Frumoasele terenuri verzi acoperite cu iarbă, răsar ca nişte oaze în deşert. Dotările de înaltă ţinută şi calitate sunt de la sine înţelese. Se cere să purtaţi îmbrăcăminte tradiţională de golf.
Alte sporturi - aproape toate hotelurile de lux au terenuri de tenis, dar acestea mai există şi în cadrul cluburilor private de prestigiu. Printre alte sporturi populare se numără şi cursele de cămile, fotbalul sau crichetul.
Viaţa de noapte - la fel ca toate centrele turistice EAU oferă o bogată experienţă a vieţii de noapte. Veţi găsi aici nenumărate restaurante, baruri şi discoteci de renume.

\

Clasificarea hotelurilor

\


Clasificarea unitatilor de cazare din Emiratele Arabe Unite este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Descopera oferta de cazare Dubai si planifica-ti urmatoarea vacanta exotica.

Din diverse motive, căutarea nu a întors nici un rezultat.
Te rugăm să încerci schimbarea parametrilor, sau contactează-ne prin formularul de mai jos.

 

Cerere oferta

 

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.