Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Dubai

Informaţii utile

 

Vacanta in Dubai


Dubai este al doilea mare emirat dintre cele sapte care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite : ABU DHABI (capitala administrativa), SHARJAH, AJMAN, UMM AL QUWAIN, RAS AL KHAIMAH, FUJAIRAH si DUBAI.

Obiective turistice si de agrement:


Moscheea Jumeirah a fost construita intr-un stil aparte si poate fi vizitata de catre turisti. In present aceasta moschee are 70 m inaltime, 9 cupole mari si 45 de cupole mici.  
Turnurile Emirate se numara printre primele 30 de cladiri din lume din perspectiva inaltimii acestea avand 355 metri respectiv 309 metri si sunt unul dintre simbolurile Dubaiului.
Parcul Wild Wadi Water se afla langa Beach Hotel si este un obiectiv ce nu trebuie ratat. Avand o suprafata de aproximativ 18 hectare face ca acesta sa fie un parc acvatic de invidiat.
Burj al Arab sau Turnul Arabilor este singurl hotel din lume de 7 stele, serviciile oferite fiind impecabile. Acest hotel are 321 de metri inaltime fiind mai inatlt decat Turnul Eiffel. De asemenea acest hotel are si cele mai mari preturi din lume.  
Muzeul din Dubai a fost construit in anul 1799 si a trecut prin schimbari majore fiind initial palat, apoi garnizoana si apoi din nou palat, ca in cele din urma sa fie folosit ca si muzeu dupa renovarea sa din anul 1970.
Gradina zoologica din Dubai se afla in Jumeirah si include multe specii de animale pe cale de disparitie. Intalnim de asemenea o varietate mare de pasari de preerie, pisici gigant si numeroase specii de primate.
Dubai World Trade Center este o cladire ce se ridica pe 39 de nivele, este dotat cu sali de conferinta moderne si sali de expozitie. Cladirea este un punct de atractie turistica pentru toti vizitatorii lumii.
Orasele scufundate au pastrat foarte bine arta traditionala si arata turistilor indeletnicirile vechi localnicilor in materie de olarit si tesut. Pentru ca traditiile sa fie pastrate s-a dorit tranfosmarea acestui loc intr-un microcosmos cultural prin care sa se redea viata din Dubai asa cum fusese ea cu multi ani in urma.

Relief:


Dubai este situat pe coasta golfului Persian si se afla aproape de niveul marii. Emiratul Dubaiului este marigint de Abu Dhabi la sud, Sharjah in nord-est si Sultanatul lui Oman in sud-est.

Altitudine Maxima:

16 m 6.

Temperatura medie vara si iarna Vara:

40 °C Iarna : 30 °C 7. 

Cel mai apropiat aeroport:

Cel mai mare aeroport este Dubai International si se regaseste in districtul Al Garhoud la 4km distanta de sud-estul Dubaiului.  

Alte informatii relevante:


Liniile aeriene Emirate sunt cele mai scumpe de rezervat si ofera cele mai bune servicii si siguranta maxima. Hotelul Turnul Arabilor este cel mai scump din lume si singurul de 7 stele existen pe glob. Prefix telefonic: + 971Vacante in Rate