Saptamanal facem o selectie de oferte pentru tine!
Numar de telefon al Agentiei Eximtur
Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

BAZNA

Informaţii utile

Asezata intr-o vale cu clima blanda, ferita de vanturi si de orice factor de stres, Bazna este locul ideal pentru odihna, relaxare si tratament, locul unde poti sa te bucuri si de natura. Statiunea este inconjurata de dealuri acoperite de livezi si paduri prin care poti hoinari in voie. 
Resursele sale naturale precum si tezaurul lasat in urma de germani reprezinta o atractie tot mai mare pentru diversele categorii de turisti, fie ca sunt turisti interesati sa cunoasca noi obiceiuri si traditii fie ca sunt turisti care sosesc pentru cura balneara. Statiunea este vizitata anual de turisti care urmeaza cura de Bazna de ani buni si care au nevoie de acest tratament care se dovedeste benefic cel putin o data pe an.

Staţiune turistică

 Statiune turistica de interes national.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

aProfil: reumatologic
Factori de cura: Ape minerale clorurate sodice, iodurate, bromurate, concentrate, atermale, cu o mineralizare totală de 17,1 – 74,5 g/l (din apa izvoarelor se extrage sarea de Bazna comercializată prin farmacii); nămolul terapeutic extras de pe fundul bazinelor din staţiune are origine mixtă, predominând substanţele minerale aduse la suprafaţă de apa sondelor şi izvoarelor care sedimentează; bioclimat de cruţare, slab excitant; pe malul lacurilor sărate, în timpul verii, atmosfera este bogată în aerosoli şi hidroioni de iod şi sodiu, cu efecte terapeutice. 
Indicatii terapeuticeAfecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară, artroze, poliartroze); afecţiuni reumatismale inflamatorii (stări algice după reumatism articular acut sau după infecţii de focar); afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecţiuni posttraumatice (redori articulare posstraumatice, stări după operaţii pe articulaţii, muşchi şi oase, stări după entorse, luxaţii şi fracturi);afecţiuni neurologice periferice (pareze şi paralizii posttraumatice, sechele după polineuropatii, poliradiculoneuropatii, sechele după poliomielită); afecţiuni ginecologice (insuficienţă ovariană, cervicite, metroanexite cronice); afecţiuni asociate (afecţiuni ORL, afecţiuni endocrine, boli profesionale). 
Contraindicatii: Bolile acute sau cele cronice în perioada de exarcerbare acuta, bolile infectioase, tumori maligne, sarcina normala si patologica în orice luna, psihopatii cu tulburari de comportament, tuberculoza, alcoolism, boli cardio-vasculare decompensate, diabet zaharat, boli venerice, anemii. 
Instalatii de tratament: Instalaţii pentru băi calde cu apa minerală în vane şi bazine; instala
b

Obiective turistice şi de agrement

Bisericile fortificate de la Biertan, Mosna, Valea Viilor, Castelul Bethlen în stil renascentist de la Cetatea de Baltă, Sighişoara.

Geografie

Relief

 Relief: podis

Altitudine

Altitudine: 320 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 22°C
Temperatura iarna: 0°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Mediaş 15 km, Bucureşti 321 km, Cluj 114 km, Timişoara 290 km, Sibiu 70 km Baia Mare 247 km, Oradea 254 km, Arad 280 km, Suceava 332 km.

Cel mai apropiat aeroport

 Sibiu International 70 km

Alte informaţii

Cai de acces:
Rutiere:
 E 15 Bucureşti — Braşov — Sighişoara, apoi DN 14 până la Medinş şi DN 14 A spre Târnăveni cu abatere de laBlăjel; E 15 Oradea — Cluj -Napoca — Turda—Luduş — Iernut, apoi DN 14 A Târnăveni — Bliijel, cu abatere până în staţiune. 

 
Feroviare: gara Mediaş, pe ruta Bucureşti —Oradea, apoi cu autobuzul până în staţiune (curse regulate).

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte BAZNA fără transport inclus

Oferte BAZNA

BASSEN PENSION

Pensiune ***
SIBIU - BAZNA( Romania )

Pensiune in stil german, un loc ideal pentru cazare, intalniri sau tratament la preturi extrem de accesibile.

de la 220 lei
pachet/persoana

COMPLEX BALNEAR EXPRO

Hotel ***
SIBIU - BAZNA( Romania )

Ambianta Hotelului COMPLEX BALNEAR EXPRO din Bazna este deosebita, putand satisface cele mai exigente gusturi, oferta fiind diversificata, de la turismul de sanatate la cel de afaceri, toate acestea alaturi de o bogata oferta de odihna si agrement.

de la 217 lei