Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

OCNA ŞUGATAG

Informaţii utile

Localitatea este menţionată documentar pentru prima dată în 1355, fiind un important loc de extragere a sării. Odată cu încetarea exploatării, apele s-au infiltrat şi au provocat prăbuşirea tavanului minei şi astfel au apărut lacurile cu apă sărată pentru care localitatea este renumită. Alături de apele minerale sodice şi clorurate cu o concentraţie ridicată(119 g/l), climatul specific de depresiune intramontană cu veri răcoroase şi ierni reci constituie un factor de cură important.
În staţiunea Ocna Şugatag se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiuni neurologice periferice(pareze, sechele după polineuropatii), afecţiuni ginecologice (insuficienţă ovariană, cervicite). Baza de tratamant din Ocna Şugatag permite efectuarea unor băi calde în cadă, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical.


Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a
Factori de cura: Ape minerale clorurosodice concentrate, bioclimat sedativ de cruþare. Se trateaza afectiunile reumatismale degenerative, afectiunile ginecologice.

Indicatii terapeutice: Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala) afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi); afectiuni neurologice periferice (paralizii si pareze posttrumatice ale membrelor, polineuropatii dupa faza acuta, poliradiculonevrite in faza sechelara, sechele dupa poliomielita); afectiuni ale sistemului nervos central (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii); afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice). 
Instalatii de tratament: instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu apa minerala; instalatii pentru electro-, hidro- si termoterapie; sala de gimnastica medicala; masaj medical; strand pentru aerohelioterapie.
b

Obiective turistice şi de agrement

Orasul Sighetul Marmatiei, Cimitirul Vesel de la Sãpânta, Valea Izei, Statiunea pentru sporturi de iarna Borsa. 

Geografie

Relief

Relief: submontan

Altitudine

Altitudine: 490 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 18°C
Temperatura iarna: -4°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Baia Mare  35 km
Cluj  150 km
Oradea  243 km


Cel mai apropiat aeroport

Baia Mare 35 km

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte OCNA ŞUGATAG fără transport inclus

Oferte OCNA ŞUGATAG

HOTEL CRAIASCA

Hotel ***
MARAMUREŞ - OCNA ŞUGATAG( Romania )

Amplasat in centrul statiunii langa bazinele cu apa sarata, Hotel Craiasca pune la dispozitia turistilor conditii optime de cazare, masa si distractie.

de la 89.60 lei

CIRCUIT 4 NOPTI / 5 ZILE - DESCOPERA MARAMURES SI BUCOVINA

MARAMUREŞ - OCNA ŞUGATAG( Romania )

Doua regiuni pline de traditii, intr-o singura vacanta ! Ocazia perfecta de a te bucura de istoria si ospitalitatea acestor locuri !

de la 660.98 lei

CIRCUIT 3 NOPTI / 4 ZILE MINIVACANTA IN MARAMURES

MARAMUREŞ - OCNA ŞUGATAG( Romania )

O mini vacanta la mega oferta ! 3 nopti de cazare cu mic dejun in care vizitam majoritatea obiectivelor turistice din Maramures, cu ghid si autocar !

de la 457 lei

PENSIUNEA POPASUL DIN DEAL

Pensiune ***
MARAMUREŞ - OCNA ŞUGATAG( Romania )

Situata in centrul Maramuresului, pensiunea Popasul din Deal este alegerea perfecta pentru un sejur in Maramures.

de la 75.00 lei

PENSIUNEA TELEPTEAN

Pensiune ***
MARAMUREŞ - OCNA ŞUGATAG( Romania )

Pensiunea se afla la iesirea din statiunea Ocna Sugatag si ofera conditii deosebite pentru relaxare si petrecere a timpului liber.

de la 53.34 lei