Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Baile 1 MAI

Informaţii utile

Statiunea Baile 1 Mai este situata in judetul Bihor, la numai 2 km de Baile Felix si 4 km de Oradea.

Statiunea a fost cunoscuta de-a lungul timpului si sub numele de Baile Episcopiei (sec. XV-XVII). S-a facut remarcata mai ales datorita apelor minerale si a namolului sapropelic extras din lacul aflat in localitate. 
Efectul benefic al apelor termale din statiune a fost descoperit cu foarte multi ani in urma. Primele tratamente care se faceau erau cu namolul extras de pe fundul albiei paraului Peta si din jurul izvoarelor termale. Acesta era aplicat direct pe partile dureroase ale corpului si asa s-a descoperit efectul de vindecare si ameliorare a bolilor reumatice.


Staţiune turistică

Statiune turistica de interes national.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

aProfil: reumatologic.
Factori de cura: ape termale.
Indicatii terapeutice: Afecţiuni reumatismale inflamatorii (poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, stări după reumatism articular acut); afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombara însoţită sau nu de cervicobrahialgii, lombsciatalgii, artroze, poliartroze); afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrită scapulohumerală etc.); afecţiuni postraumatice (redori articulare postraumatice, stări după operaţii pe articulaţii, muşchi şi oase, stări după fracturi, entorse, luxaţii); afecţiuni neurologice centrale şi periferice (hemipareze la minimum 6 luni de la data apariţiei, parapareze la minimum 3 luni după mielite, după operaţii pe măduvă, după traumatisme vertebrale, diverse pareze şi paralizii ); afecţiuni ginecologice (metroanexite cronice, tulburări minore de pubertate sau de menopauză); afecţiuni asociate (boli metabolice şi de nutriţie, boli endocrine).
Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.
Instalatii de tratament: Instalaţii pentru băi cu apă minerală termală în căzi şi bazine, cu posibilităţi de kinetoterapie şi elongaţii subacvale; instalaţii pentru aplicaţii calde cu nămol; instalaţii pentru tratamente ginecologice cu ape minerale termale şi cu nămol cald; buvete pentru cură internă cu apă minerală; instalaţii complexe de electro- şi hidroterapie; instalaţii de aerosoli şi hidroterapie; instalaţii de aerosoli şi inhalaţii; bazine în aer liber cu apă minerală termală, unele cu funcţionare permanentă, indiferent de anotimp; săli de gimnastică medicală; masaj medical; saună.
b

Obiective turistice şi de agrement

Lacul cu Nuferi, strandul "Venus", cu o capacitate de cateva mii de locuri si cu multe bazine (din care unul olimpic si unul cu trambuline pentru sarituri) si "strandul cu valuri", cu o capacitate mai mica, dar care are o atractie deosebita datorita valurilor care sunt produse in apa din bazin (aceste valuri sunt produse de un motor construit de ingineri austrieci in jurul anului 1835 fiind cel mai vechi strand din Romania).  Deasemenea sunt deschise contra cost, piscinele hotelului Perla si Alegria la standarde de 4 stele.
In Oradea se pot vizita Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Memorial Ady Endre si Muzeul Memorial Iosif Vulcan, Muzeul Militar National, Cetatea Oradea, Pasajul Vulturul Negru, Biserica cu Luna.
In localitatea Betfia (3 km de Baile 1 Mai), exista un un platou carstic unic in zona - un aven cu o adancime de 86 de metri, numit "Craterul de la Betfia".

Geografie

Relief

Relief: campie


Altitudine

Altitudine: 150 m.

Temperatura medie

Temperatura vara: 21.3°C
Temperatura iarna: 9°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Oradea - 4 km, Cluj Napoca - 152 km,  Arad - 123 Km, Timisoara 182 km, Sibiu - 296 km, Bucuresti 596 Km.

Cel mai apropiat aeroport

Oradea - 7 km

Alte informaţii

Cai de acces :
- rutier: Bucuresti - Oradea pe E 60 (Brasov - Targu Mures - Cluj Napoca - Oradea), E 79 Craiova - Deva - Oradea, E 671 Timisoara - Arad - Oradea si apoi Oradea - Baile 1 Mai pe E 66
- feroviar: in Baile 1 Mai se poate ajunge pe calea ferata pana la Oradea din Bucuresti (650 km), Cluj Napoca, Baia Mare sau orice alta directie, iar din Oradea cu mijloace auto pana in statiune.
- aerian: Bucuresti - Oradea si curse externe speciale.
Vacante in Rate 

Oferte Baile 1 MAI fără transport inclus

Oferte Baile 1 MAI

HOTEL PERLA

Hotel ***
BIHOR - Baile 1 MAI( Romania )

In anul 2007 aparea pe piata turistica din Romania Hotelul “Perla”. In anul 2008 s-a inagurat Complexul de Agrement si Relaxare “Perla” iar incepand cu anul 2009 functioneza Center Wellness & Spa ”Perla“.

de la 115.37 lei