Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Constanta Romania

...

Citeste mai mult

Prezentare Constanta Romania


1.INFORMATII GENERALE


Asezare :  judetul Constanta este situat in partea sud-estica a Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in sudul Dobrogei.
Vecini : la est: Marea Neagra, la vest: Judetul Ialomita, la nord: Judetele Braila si Tulcea, la sud: Bulgaria.
Suprafata : suprafata judetului este de 7.071 km patrati, ocupand locul 8 intre judetele Romaniei.
Populatie :  este de 630.679 locuitori.
Orase
Municipii
: Constanta (resedinta judetului), Medgidia, Mangalia. Municipiul Constanta are o populatie de 348.000 locuitori si este ste un  mare port al tarii, centru industrial, comercial cultural si studentesc, statiune balneara si centru arheologic de seama.
Orase: Cernavoda, Eforie, Baneasa, Ovidiu, Harsova, Murflatar, Navodari, Negru Voda, Techirghiol.
Relieful :  se prezinta sub forma unui podis tabular (100 - 200 m altitudine), ce apartine Podisului Dobrogei de Sud si Podisului Dobrogei Centrale (Podisului Casimcei), inclinat de la sud spre nord, catre Valea Carasu si dinspre Dunare spre tarmul Marii Negre.
Clima :  are caracter continental , cu veri fierbinti si uscate, ierni reci, vanturi puternice din nord-est, ploile fiind rare si neuniform repartizate.
Cursurile de apa :  Casimcea, Carasul, Topolog. De-a lungul vaii Carasu (pe 64,2 km) s-a realizat Canalul Dunare - Marea Neagra.

 

2. ATRACTII TURISTICE

Litoralul Marii Negre
Nota caracteristica a spatiului constantean este data de litoralul marii negre, un „pamant al fagaduintei“, ce se intinde in judetul Constanta pe o lungime de peste 100 km (din totalul de 244 km) care formeaza iesirea la mare a Romaniei. Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime, cu salinitate redusa (17 - 18‰ la tarm si temperatura apei vara de 20 - 250C).  Peste tot plajele sunt orientate spre rasarit. Intre Mamaia si Mangalia se intinde parca un singur oras, o complexa statiune. De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai.
Lacuri
Techirghiol
, cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale si constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni, pentru care este atat de solicitata statiunea de pe malurile sale. Este cel mai intins lac salin din tara noastra (11,7 km2).  Lacul reprezinta si o insemnata baza de agrement, fiind dotat cu numeroase barci si salupe.
Bugeac, liman fluvial, important centru piscico pe dreapta Dunarii. Oltina, liman fluvial, important centru piscicol pe dreapta Dunarii. Corbu, Tascau, Tatlageac, limanuri fluviomarine, unde se pot practica sporturi nautice, au o deosebita importanta datorita namolului cu calitati terapeutice.
Sinoe si Siutghiol, lagune marine, reprezinta fostele golfuri marine iar in prezent sunt importante pentru piscicultura.
Pesteri :  Pesterile de la Gura Dobrogei, rezervatie complexa (speologica, paleontologica, geologica, faunistica) situata langa comunele Limanu si Targusor, formata din trei pesteri (Limanu, Liliecilor si La Adam, renumita prin bogata fauna cuaternara) unde intalnim mari colonii de lilieci.
Rezervatii si monumente ale naturii
Dunele litorale la Agigea: este o  rezervatie naturala de dune marine reprezentata de un platou de 8 - 10 m format din depunerea continua a nisipului. Rezervatie floristica in cadrul careia se dezvolta cca 120 de specii de plante caracteristice litoralului romanesc al Marii Negre.
Canalele Harsova: rezervatie geologica si paleontologica, unde traieste un sarpe urias de tip piton.
Canaraua Fetii: rezervatie faunistica situata la sud de Lacul Oltina.
Padurea Hagieni: rezervatie forestiera intre Hagieni si Albesti. Datorita frumusetii peisajului si a curiozitatilor sale floristice si faunistice: broasca testoasa uriasa, numeroase specii de paienjeni, este un punct de atractie pentru numerosi vizitatori.
Fantanele Murfatlar: rezervatie floristica la (1 km sud de podgoria Murfatlar), langa Basarabi.
Statiuni turistice
Mamaia:
este cea mai mare statiune din Romania situata la 3 km nord de Constanta la o altitudine de: 6 - 8 m. Este denumita „Perla Marii Negre” este dezvoltata pe o fasie de nisip scaldata la rasarit de valurile marii, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol.
Eforie Nord : este o statiune balneoclimaterica permanenta (la 14 km sud de Constanta) situata la o altitudine de: 6 - 20 m altitudine, pe fasia litorala dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra.  A doua statiune a litoralului (ca marime), Eforie Nord este renumita in toata Europa datorita tratamentelor cu factori naturali existenti aici. Cele doua baze de tratament cu functionare permanenta poseda instalatii pentru bai calde (cu apa sarata concentrata provenita din lacul Techirghiol sau din mare), instalatii pentru impachetari calde cu namol, instalatii pentru tratament ginecologic, cabinete pentru efectuarea de tratament cu Gerovital, Boicil si Pell Amar.
Eforie Sud: este o  statiune balneoclimaterica (la 18 km sud de Constanta)  a carei minunata riviera maritima coboara in trepte succesive spre plaja, lunga de aproximativ 2 km.
Costinesti: este o statiune balneoclimaterica estivala (la 28 km sud de Constanta) situata la o altitudine de: 2 - 4 m. Este denumita si „Statiunea Tineretului”.
Techirghiol: este o statiune balneoclimaterica permanenta (la 18 km sud de Constanta) situata la o alitudine de 15 – 20 m, pe malul lacului cu acelasi nume, intr-o valcea inconjurata de mici coline. NeptunOlimp: este o statiune balneoclimaterica (la 6 km de Mangalia) situata la o altitudine de 5 - 20 m, pe pragul de nisip dintre mare si padurea Comorova, fiind o oaza de liniste si prospetime, o adevarata gradina a litoralului romanesc.  Neptunul dispune de o moderna baza de tratament (electroterapie, hidroterapie, tratamente cu namol, sali de gimnastica, sauna, tratament cu Gerovital si Aslavital, produse terapeutice romanesti de renume mondial prevenind imbatranirea prematura si regenerand organismul).
Jupiter - Cap Aurora: statiuni climaterice estivale situata la 40 km de Constanta si la 4 km de Mangalia, intre padurea Comorova si tarmul marii. Plaja statiunii Jupiter se intinde pe o distanta de 1 km intr-un golf pitoresc. Cap Aurora, cea mai tanara statiune a litoralului romanesc atrage nenumarati turisti prin frumusetea peisajului si a hotelurilor sale, cu nume de pietre pretioase. Saturn: statiune climaterica estivala situata la 42 km de Constanta si la 1 km de Mangalia, la o altitudine de: 3 - 10 m.
Venus (la 5 km de Mangalia), statiune balneoclimaterica sezoniera, pe un promontoriu caracterizat prin coborarea in panta, ce formeaza un frumos amfiteatru. Statiunea, ce poarta numele zeitei frumusetii, dispune de o salba de hoteluri cu nume de fete, hoteluri cu un stil arhitectural original. Mangalia: statiune balneoclimaterica permanenta situata la 44 km de Constanta.  Mangalia este cea mai sudica statiune de pe litoralul Marii Negre, singurul loc din tara noastra unde iarna temperatura ramane peste 0 grade C. Baza de tratament include sectii de recuperare medicala, instalatii pentru bai calde cu apa sulfuroasa si cu apa de mare, namoloterapie, kinetoterapie, hidroterapie, sauna, sali pentru gimnastica medicala, cabinete de geriatrie (tratamente cu Gerovital, Boicil, Pell Amar).
Vestigii istorice
Cetatea Histria la Histria
(la 62 km de Constanta), cea mai veche asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei, intemeiata in 657 i.Hr, de colonistii greci veniti din orasul Milet (Asia Mica). Cetatea Tomis in Constanta (pima jumatate a sec.VI i.Hr.). Colonistii greci din Milet au infiintat orasul portuar Tomis. Din orasul antic mai pot fi vazute astazi valoroase vestigii: „Turnul Macelarilor” refacut in timpul lui Iustinian, zidul roman de incinta sec. III d.Hr., mari vase antice din ceramica, expuse intr-un frumos parc arheologic.
 Edificiul roman cu Mozaic in Constanta, monument unic in aceasta parte a Europei, realizat in sec. III - IV d.Hr. Mozaicul, ce se afla pe terasa unui edificiu comercial roman are o marime impresionanta de 2000 m2.
Cetatea Callatis la Mangalia, colonie intemeiata de dorienii veniti din Heracleea Pontica sec.VI i.Hr., devine un infloritor oras in sec. IV - III i.Hr.
Asezarea neolitica Cernavoda, necropola de tip Hamangia, unde a fost descoperita vestita statueta „Ganditorul”.
 Cetatea Sucidava la Dunareni, asezare getodacica si mai apoi castru roman fortificat in sec. II - VII d.Hr. Cetatea Capidava, asezare dacica din sec. I i.Hr. - I d.Hr., ulterior castru roman consolidat de imparatul Traian.
Cetatea Axiopolis la Cernavoda, asezare antica intemeiata de regele Traciei, Lysimachos (306 - 281 i.Hr.), ulterior vatra geto-dacica, romana, bizantina (Axiopolis = oras intunecat). Primeste in sec. XIX denumirea slava de Cernavoda („apa neagra”).
Asezarea Altinum la Oltina, asezare civila si statie a flotei militare fluviale romane, sec. I - IV d.Hr. Farul genovez de la Constanta, construit intre 1858-1860 chiar de o companie engleza. Geamia „Hunchiar” in Constanta (1867 - 1868), construita in stil maur.
Edificii religioase
Moscheea din Constanta
, construita in 1910 in stil maur, in locul vechii geamii din 1822. Este o copie fidela a marii moschee Konya din Anatolia (Turcia). Detine o frumoasa pictura interioara. Din minaretul, inalt de 50 m, se deschide o incantatoare panorama a orasului si portului.
Catedrala ortodoxa din Constanta, construita intre 1883 - 1895 in stilul vechii arhitecturi din Tara Romaneasca, cu picturi murale interioare executate de D. Mircea.
Alte edificii religioase: Biserica elena Metamorfosis din Constanta (1865 - 1867), Moscheea Esmahan Sultan din Mangalia (1590), construita in stil maur, Manastirea Dervent , Biserica ortodoxa „Sfantu Gheorghe” din Constanta (1905 - 1911), cu picturi murale realizate de Nicolae Tonitza.
Edificii culturale
Muzeul de istorie nationala si arheologie
din Constanta, unul dintre cele mai bogate muzee din tara, prezinta colectii de arheologie preistorica, greaca, romana, bizantina, medievala.
Complexul muzeal de stiintele naturii din Constanta, cuprinde Acvariul, Delfinariul, Planetariul si Observatorul Astronomic. Acvariul expune peste 100 de specii de pesti din Marea Neagra si din alte mari ale lumii.
Muzeul de arta din Constanta, detine valoroase lucrari (pictura, sculptura si grafica) ale artistilor nostri de frunte: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Dimitrie Paciurea, Ion Tuculescu, Ion Jalea, Vida Gheza.
Alte edificii culturale: Muzeul Marii din Constanta, are o bogata colectie de fauna acvatica din apele planetei, Muzeul de Arta Populara din Constanta are colectii etnografice dobrogene, arta populara, ceramica, tesaturi, scoarta, Muzeul Marinei prezinta istoria marinei romanesti si a flotei comerciale.
Monumente si statui
Monumentul triumfal „Tropaeum Traiani”
de la Adamclisi (64 km de Constanta), edificiu unic in provinciile romane, ca dimensiuni si bogatie decorativa.  De o valoare exceptionala sunt metropolele care ne infatiseaza scene din lupta dacilor cu romanii, fiind un autentic act de istorie daco-romana. Statuia lui Ovidiu din Constanta, in memoria poetului latin Publius Ovidiu Naso, nascut in 43 i.Hr si exilat la Tomis in 8 d.Hr, unde a murit dupa 9 ani.
 Statuia lui Eminescu de la Constanta, realizata de sculptorul Oscar Han in 1930 si amplasata pe malul marii.


3. ETNOGRAFIE

Muzeul de Arta Populara Constanta : primele achizitii, datand din anii 1971-1972 erau facute in afara unor criterii stiintifice de rigoare, intamplator si in graba, urmarind achizitionarea a tot ce se considera apartinand trecutului (preluarea colectiei a insemnat in fapt, doar 270 de piese, mai toate apartinand turco-tatarilor). Implicarea propriu-zisa in cercetarea etnografica a Dobrogei s-a realizat in vara anului 1973, moment in care luand contact cu lumea satului am deprins metode concrete de lucru, criteriile de selectie fiind relevate direct de contactul cu materialul etnografic depistat.

 

 

 

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Facilitati

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 8 hoteluri

ORASE IN ROMANIA

Hotel CLASS imbina ideea unui hotel confortabil plin de intimitate cu un design foarte rafinat raspunzand astfel tuturor cererilor si exigentelor contemporaneHotel CLASS imbina ideea unui hotel confortabil plin de intimitate cu un design rafinat rasp . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotelul DALI este locul ideal atat pentru afaceri cat si pentru relaxare Este un hotel modern rafinat cu camere spatioase majoritatea cu vedere la mare care ofera nu numai servicii complete de cea mai buna calitate ci si o atmosfera speciala un sent . . .

ORASE IN ROMANIA

Cu acces rapid spre centru port zona industriala si litoral Hotel MARIA va ofera toate facilitatile unei unitati de cazare de 3 stele standard respectiv 3 stele superior pe drept meritateDescriere camere Dotari camere aer conditionat TV minibar seif . . .

Hotel NEVADA este construit in 2014 si se afla situat la 3 minute de statiunea Mamaia fiind locul ideal atat pentru oamenii de afaceri cupluri ce doresc o atmosfera romantica grupuri de prieteni dornici de relaxare si distractie cat si pentru familii . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotel OXFORD are grija de afacerile si timpul dumneavoastra liberDescriere camere Dotari camere aer conditionat TV minibar baie cu dus balcon internet - wireless telefon Număr total camere 96 Duble 90 - 54 camere cu 2 paturi si 36 camere cu pat mat . . .

ORASE IN ROMANIA

Hotel Ramada din Constanta s-a nascut din dorinta de a oferi oaspetilor o experienta unica a relaxarii si a starii de bine Situat la granita dintre statiunea Mamaia si orasul Constanta pozitionat fiind pe malul lacului Hotelul Ramada Constanta es . . .

Constanta

Situat in Constanta cel mai vechi oras al Romaniei Hotelul Maria ofera camere spatioase cu aer conditionat TV cu ecran plat si acces gratuit la Wi-Fi Se ofera parcare privata gratuitaHotelul Maria are un bar si un restaurant unde se servesc preparate . . .