Vacante

Prezentare Cluj Napoca Romania

Clujul este un puternic centru universitar si medical, un pol al diversitatii si multiculturalismului ...

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

141 hoteluri gasitePrezentare Cluj Napoca Romania

Clima: temperat continentală
Oras in apropiere: Turda, la 29 km
Aeroport apropiat: Cluj Napoca
Alti factori: BISERICA ŞI MĂNĂSTIREA FRANCISCANILOR Ansamblul se numără printre cele mai vechi construcţii din judeţul Cluj şi a fost ridicat între anii 1728-1745 pe locul unei vechi biserici datând din 1272. Mănăstirea a fost construită în stil gotic cu sprijinul lui Iancu de Hunedoara şi dispune de un patrimoniu care cuprinde diverse obiecte de cult, icoane, o serie de manuscrise vechi şi o bibliotecă.
BISERICA MINORITA Lacasul a fost ridicat cu sprijinul reginei Maria Tereza începând cu anul 1779, la cererea ordinului minoritilor care se stabilisera în Cluj din 1486. Dupa perioade de stagnare a lucrarilor de constructie, biserica este terminata cu ajutorul fondurilor donate de Maria Tereza. Constructia a fost realizata dupa planurilor arhitectului Johann E. Blaumann.
BISERICA BOB Lacasul de cult a fost ridicat datorita episcopului Ioan Bob, dar fara aprobarea autoritatilor, între anii 1800-1803. Biserica a fost construita în stil baroc dupa planurile arhitectului Joseph Leder, structura sa fiind asemanatoare cu cea a bisericii ortodoxe din deal.
BISERICA CALVARIA Monumentul este ctitoria calugarilor ordinului benedictin care au ridicat o biserica în stil romanic la sfârsitul secolului al XI-lea. Se pare ca pe locul acestei biserici a fost construit între anii 1470-1508 actualul monument de arhitectura gotica. În 1820 lacasul a fost reconstruit în forma actuala.
BISERICA SFÂNTUL MIHAIL Lacasul a fost ridicat pe locul capelei Sf. Iacob între anii 1350-1487 si este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura gotica din Transilvania. Altarul a fost executat în jurul anului1390 iar turnul a fost construit în 1860. Picturile murale au fost executate în secolul al XV-lea iar vitraliile si sculpturile sunt bine conservate.
BISERICA Sf. PETRU SI PAVEL Lacasul a fost ridicat în 1416 în stil negotic si poarta hramul sfintilor Petru si Pavel. Interiorul si exteriorul bisericii a fost zugravit dupa modelul bisericii de încoronare din Budapesta iar actuala ei înfatisare se datoreaza modificarilor efectuate între anii 1844-1848. În 1977 lacasul a fost restaurat în întregime.
BISERICA ORTODOXA SI FORTIFICATIA DIN CLUJ MANASTUR Deasupra Somesului Mic la Cluj-Manastur se observa urmele unei fortificatii din lemn si pamânt construita în secolul al IX-lea care a apartinut voievodatului lui Gelu si a fost distrusa în 1241 în urma invaziilor tataro-mongole. BISERICA REFORMATA Ridicat cu sprijinul regelui Matei Corvin în a doua jumatate a secolului al XV-lea pentru calugarii minoriti franciscani, lacasul se numara printre cele mai masive constructii gotice din Transilvania. Biserica adaposteste piese unice printre care se numara amvonul ce dateaza din 1646, mobilierul din lemn lucrat în secolul al XV-lea de mesteri bistriteni, orga construita în 1766 în stil rococo, diverse obiecte de cult, icoane s.a.
BISERICA ORTODOXA DIN DEAL Lacasul numit si Biserica Sf. Treime din Deal a fost ridicat între anii 1795-1796 cu sprijinul negustorilor români din Brasov. Patrimoniul bisericii cuprinde manuscrise si carti religioase, icoane si obiecte de cult, tiparituri de mare valoare - unul dintre acestea este "Liturghierul" tiparit în 1797 la Bucuresti. În perioada anilor 1919-1932 biserica a fost catedrala a Episcopiei reînfiintate a Vadului si Feleacului.
BISERICA ORTODOXA DIN VAD În comuna Vad a fost ridicata în secolul al XV-lea o biserica ortodoxa, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Petru Rares. Lacasul a fost construit de mesteri transilvaneni si moldoveni dupa modelul manastirilor din Bucovina. În incinta bisericii a functionat o scoala în limba slavona.
CASA MATEI CORVIN Este un alt monument istoric de marca al Clujului construit în secolul al XV-lea. Aici s-a nascut în 1443 Matei Corvin. Dupa renovari succesive, cladirii i s-a redat forma initiala.
UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI
În 1872 la Cluj exista o institutie de învatamânt superior cu facultatile de medicina, litere, stiinte si drept iar între anii 1893-1903 a fost construita actuala cladire care adaposteste 8 facultati.
ZIDURILE DE APARARE ALE CETATII CLUJULUI În secolul al XIII-lea au fost ridicate primele ziduri de aparare ale cetatii Clujului prevazute cu turnuri de observatie. Cetatea se afla pe malul drept al Somesului si ocupa 7 ha. Doua secole mai târziu au fost construite, cu sprijinul mestesugarilor, alte ziduri din piatra, având porti de intrare si bastioane menite sa protejeze vechea fortificatie. Fragmentele de fortificatie care s-au pastrat pâna azi sunt Turnul Pompierilor si Bastionul Croitorilor, care au rezistat în timp pastrându-si forma originala.

Galerie foto