LOCAȚII DE WEEKEND DIN ROMÂNIA CU FACILITĂȚI PENTRU COPII


Atunci când alegi o destinație de călătorie pentru întreaga familie, trebuie să iei în considerare atât ce vor adulții să facă și să viziteze, dar mai ales cum vor copiii să se distreze. Cei mici au nevoie de noi provocări care să le mențină viu interesul, să aibă acces la o bogată ofertă de distracție, dar și la activități care să le creeze amintiri de neuitat. Așa cum probabil știi, copiii care au călătorit încă de mici cu părinții sunt cei mai deschiși la experiențe de turism noi, văd lumea altfel și țin minte detalii surprinzătoare despre locuri sau evenimente, căci le-au trăit din tot sufletul. Dacă vrei să oferi întregii familii o excursie de un weekend memorabilă, pornește alături de noi ca să explorăm câteva locuri și să vedem cât de ofertante sunt pentru cei mici și cei mari. De ce ai nevoie atunci când călătorești cu copiii? Ce unități de cazare ți se potrivesc cel mai bine? Hai să vedem câteva criterii de selecție.
  • Amplasament excelent pentru petrecerea timpului liber în natură, dar și în zone urbane/rurale cu posibilități de plimbare, vizitare, explorare, distracție;
  • Unitățile de cazare ar trebui să aibă oferte generoase pentru familiile cu copii și să fie dotate cu spații de joacă, oferte speciale pentru cei mici, sau activități care să le fie pe plac;
  • Camerele de hotel sau pensiune ar trebui să fie generoase, pentru ca familia să se desfășoare în voie, iar oferta să fie flexibilă și bogată în ceea ce privește cazarea, mâncarea și relaxarea.
  • Acum că am trecut în revistă cam ce ar trebui să cauți pentru o excursie în familie, hai să vedem unde poți merge pentru un weekend memorabil!

Băile Felix - Hotel President SPA

Baile Felix Hotel President Spa La numai 8 kilometri distanță de Oradea, Băile Felix este o stațiune balneară cu regim permanent, care în ultimii ani a devenit destinația preferată a familiilor cu copii de toate vârstele. Peisajul montan și aerul curat sunt printre primele lucruri de care te vei bucura aici. Mai mult, dacă vrei să ai parte atât de beneficiile tratamentelor balneo-climaterice, dar și de tot ce are zona de oferit, îți recomandăm hotelul President SPA. Camerele spațioase și serviciile de 4 stele vor fi sigur pe gustul părinților, în timp ce copiii se vor bucura de acces liber la piscină, la locul de joacă pentru copii special amenajat și mai ales de aqua park. Având în vedere că vă aflați în inima unei regiuni superbe, nu ratați o vizită la Oradea, un oraș care devine din ce în ce mai frumos și mai ofertant ca distracție, cultură, arhitectură și spații verzi sau locuri de joacă pentru copii. Cei mici probabil că vor vrea să viziteze și Peștera Urșilor, așa că, dacă nu ați văzut-o încă, ar fi păcat să o ratați, căci este o experiență de care copiii își vor aduce aminte cu drag.
Vezi detalii

Hotel O3Zone – Băile Tușnad

Bucuria plimbărilor prin natură, descoperirea de locuri și senzați noi este cea mai bună detașare pentru copii și părinți contibuind la buna lor dezvoltare și la un echilibru emoțional. Aici natura este aproape de oricine indiferent de vârstă, iar hotelul oferă excursii cu ghizii proprii spre principalele obiective turistice din zonă: Lacul Sf. Ana, Tinovul Mohos, Stânca Șoimilor Bixad, Turnul Apor, excursii cu căruța prin împrejurimi, plimbare cu trenulețul prin stațiune sau o plimbare cu bicicleta. Nici un spațiu de joacă nu oferă pentru copii libertatea și distracția unei ieșiri în natură, iar aerul curat și tare de munte combinat cu o seară la piscină va contribui la o zi perfectă pentru cei mici.
Vezi detalii

Bran - Complex Club Vila Bran

Complex Club Vila Bran Legendara zonă Bran nu mai are nevoie de prezentări extinse. Dacă aveați în plan să-i duceți pe copii într-un city break undeva în străinătate într-o stațiune de munte cu tot dichisul, să stiti că Bran este o alegere la fel de bună. Complex Club Vila Bran este un loc de poveste, parcă special construit pentru a bucura inimile copiilor și familiilor venite în excursie aici. Complexul oferă nu doar peisaje montane cum numai în România putem găsi, ci și nenumărate posibilități de distracție și aventură pentru cei mici: Valea cu povești (parc de distracție tematic), sală de teatru, parc istoric, și multe altele. Nici părinţii nu se vor plictisi, căci baza de agrement construită la standarde internaționale și serile cu program de divertisment din cadrul restaurantului tradițional le vor fi cu siguranţă pe plac. O vizită la Castelul Bran nu poate fi trecută cu vederea, mai ales că cei mici – dacă sunt la vârsta la care se simt prinți și prințese în poveștile lor – vor avea distracția asigurată. Fie că alegeți piscinele interioare sau exterioare, sala de squash, locul de joacă pentru copii, clubul copiilor, terenurile de tenis sau de mini-baschet pentru cei mici, o plimbare cu bicicleta prin împrejurimi, relaxare la piscină sau câteva ore de relaxare în hamac în parcul natural, nu veți regreta nici o clipă că ați ales această locație pentru mini-vacanța voastră. La Bran se ajunge destul de repede din orice parte a țarii, așa că nu aveți nici un motiv să ratați un weekend memorabil într-o zonă turistică și istorică de importanță națională.
Vezi detalii

Daneș - Domeniul Dracula

Danes Domeniul Dracula Ei bine, cui nu îi plac legendele legate de Dracula? Dacă România este vizitată anual de sute de mii de turiști străini aflați aici ca să dezlege misterul fabulosului personaj, în timp ce alții se află în căutarea firului istoric care să îi conducă la adevărul despre Vlad Țepeș, de ce nu am profita și noi de bogăția culturală pe care o avem la îndemână? De ce nu le-am deschide apetitul celor mici pentru literatură, cinema, istorie, cultură și artă? Domeniul Dracula este un domeniu în adevăratul sens al cuvântului, aflat în apropierea localității Daneș, în județul Mureș. Peisajul și specificul transilvănean îți taie răsuflarea, iar oferta Domeniului Dracula va încânta adulții și copiii deopotrivă. Dincolo de locurile de joacă pentru copii, special amenajate, ai aici posibilitatea de a face echitație (Centrul Ecvestru fiind un obiectiv turistic în sine), de a vă plimba pe domeniu, de a vizita ferma de animale și de a vă relaxa și juca la piscină. Pasionații de pescuit se vor bucura să găsească aici toate condițiile pentru a da curs acestei pasiuni, în timp ce restul membrilor familiei pot face un picnic de poveste în pădure sau pot admira lebedele de pe lac. Stâna amenajată și mica grădină zoologică cu animale sălbatice îi vor bucura mult pe copii – iar dacă ești acel părinte care vrea să faciliteze dragostea și respectul copiilor pentru natura adevărată, nealterată, aici este locul perfect. Nu îți mai zicem nimic despre cazare și masă căci, așa cum îți poți imagina, totul este la superlativ aici.
Vezi detalii

Murighiol - Pensiunea Peninsula

Murighiol, Delta Dunării, a devenit în ultimii ani o importantă destinație turistică, fiind un punct important din care se organizează excursii în Deltă. În Murighiol găsiți multe oferte de cazare și multe atracții turistice pentru excursii de o zi. Un șir de lacuri din jurul localității, brațul Sfântul Gheorghe și lacurile Razim, Murighiol și altele, creează peisaje unice pentru un sejur memorabil în Delta Dunării. O odihnă în sânul naturii, cu activități distractive și aventuri în fiecare zi vă este garantată! Una dintre locațiile pe care o recomandăm în Murighiol este Pensiunea Peninsula, situată chiar pe malul lacului. Pensiunea Peninsula oferă un Aqua Park în aer liber, restaurant cu terasă de 54 de locuri și încă o terasa cu promenadă de 64 de locuri. În toate zonele proprietății este disponibil WiFi gratuit. Cel mai nou corp de cazare (la standarde foarte ridicate) al pensiunii a fost inaugurat în 2017; pensiunea dispune și de parcare proprie, loc de joacă pentru copii, piscină cu tobogan pentru adulți și copii, Aqua Park, centru SPA (piscină interioară încălzită, jacuzzi cu aromo-terapie, saună umedă și uscată), ponton, bărci și caiace de închiriat. În inprejurimi se poate pescui.

Facilități copii: piscină în aer liber -Aqua Park cu tobogane, loc de joacă

Vezi detalii

Sfântu Gheorghe - Complex Green Village

Localizat în Sfântu Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, Complexul de 4* Green Village Delta înseamnă deopotrivă o vacanță pe litoral și o evadare în inima Deltei. Vă recomandăm călduros excursiile pe canalele și lacurile din acestă zonă unică în Europa. Baza nautică este dotată cu bărci rapide, bărci pescărești și caiace. Amatorii de pescuit pot avea surpriza unor capturi de mari dimensiuni (în fiecare an se prind somni de 60-80 kg). De momeli se pot ocupa gazdele complexului, iar dacă se dorește, se pot organiza adevărate competiții cu premii. Pentru cei mici se pot organiza cursuri de pescuit pe lacurile din Green Village! Birdwatching-ul sau vânătoarea fotografică reprezintă alternative spectaculoase pentru turistul specialist sau începător. Vă recomandăm să aduceți multe casete video, filme sau carduri de memorie pentru aparatele foto-video, precum și un trepied solid. Nu veti regreta! Green Village ocupă o suprafață de cca. 30.000 mp si dispune de 89 de camere, din care 30 de apartamente cu o cameră dublă și living și 1 apartament cu două camere duble și living. Camerele au o suprafață cuprinsă între 25 si 40 de mp fiecare. Apartamentele au la parter un living de cca.20 mp și o terasă de cca.15 mp, iar la etaj un dormitor de cca.30 mp. Facilități copii: Kids Club - cort special amenajat pentru joacă, măsuțe și scaune din lemn, tăbliță cu cretă: ansamblu de tobogan și leagăn, piscină cu apă pentru copii, diverse jucării de exterior. Vezi detalii
Sperăm că propunerile noastre ți-au surâs și că vei profita de vremea încă bună pentru a-ți rezerva un weekend de neuitat împreună cu cei mici. Aer curat, mâncare sănătoasă, servicii ireproșabile, relaxare, joacă, distracție și aventură: ce altceva îți mai poți dori într-o excursie de un weekend în România?

SOURCE AND TAGS