Cum sa-ti faci calatoria cu avionul mai placuta, in mod complet gratuit?


Azi vrem sa vorbim despre moduri in care poti contribui la propriul tau confort in timpul zborului cu avionul, in mod complet gratuit si fara prea mari batai de cap, cu ajutorul catorva trucuri simple.


1. Verifica randul si locul inainte de a cumpara biletul


Imagine de  Ryan McGuire  de la  Pixabay


Deoarece nu iti ia foarte mult timp, te sfatuim sa afli dinainte unde vei sta, mai ales pe parcursul unei calatorii lungi. Unele companii aeriene iti permit  libertatea de a-ti alege locul in timpul zborului, asa ca te sfatuim sa acorzi atentie scaunelor care nu se rabateaza, si celor care sunt pozitionate langa surse aer rece sau toaleta pentru a te asigura ca ai scaunul cel mai potrivit nevoilor tale.


2. Imbraca-te cat mai confortabil


De multe ori cand ajungem la o destinatie dupa un zbor lung trebuie sa fim pregatiti sa mergem la o intalnire sau sa participam la un eveniment. Dar daca mergi in vacanta si nu esti obligat de nimic sa cobori din avion in tinuta office, ia-ti cele mai confortabile haine posibile, daca se poate, in mai multe straturi.


Imagine de Marco Oetjen de la Pixabay

Mai mult, pe langa o tinuta ce-ti ofera flexibilitate, o mica paturica de voiaj poate fi utila pentru a afce fata variatiilor de temperatura din avion. In plus, incalta-te comod pentru a te simti cat mai bine pe scaun in timpul zborului.


3. Ia la tine o sticla de apa

In avion ai toate sansele sa te deshidratezi, fie pentru ca lichidele pe care le primesti pe parcursul zborului sunt insuficiente, fie pentru ca aerul conditionat te poate deshidrata pe parcursul calatoriei.


Imagine de Darko Djurin de la Pixabay

Chiar daca nu ai voie cu sticle cu apa la check – in, iti poti impacheta in bagajul de mana o sticla de plastic goala, pe care sa o umpli imediat dupa ce ai trecut pe partea cealalta. Un termos de voiaj este la fel de bun. Astfel te poti hidrata pe parcursul zborului si nu depinzi de lichidele care ti se ofera in avion. Unele companii taxeaza inclusiv apa pe zboruri, asa ca e mai bine sa te pregatesti din timp.


4. Ia la tine o perna pentru gat

Investitia intr-o pernuta speciala pentru avion este extrem de mica, in forma de U pe care iti poti odihni gatul si capul intr-o pozitie confortabila. O calatorie lunga pe un scaun care nu se pliaza perfect pe structura corpului tau te poate incomoda grozav si mai ales iti poate provoca dureri de cap sau de spate. 

O astfel de pernuta este usor de impachetat in bagajul de mana si iti poate fi un aliat de incredere in timpul oricarui fel de zbor, fie el de o ora sau de zece.


5. Ia ceva care sa te binedispuna

Intr-o cursa de scurta durata nu vei avea la dispozitie un ecran pe spatarul scaunului din fata si o oferta de filme la care sa te uiti. In timpul unei calatorii intercontinentale, insa, majoritatea companiilor aeriene pun la dispozitie si o astfel de facilitate. Cu toate acestea, este posibil sa afli ca trebuie sa platesti ca sa vezi un film.


Imagine de Michael Zimmermann de la Pixabay


Imagine de Karolina Grabowska de la Pixabay

Cel mai bine este ca indiferent de durata calatoriei sa ai ceva care sa te deconecteze pe parcursul zborului. Revista avionului este o solutie, desigur, dar daca ai o carte pe care tot nu reusesti sa o termini, ia-o cu tine. La fel, o tableta sau un notebook pe care ai deja niste filme interesante ti-ar putea face calatoria mult mai suportabila sau un simplu player la care sa asculti muzica preferata.
Tu cum iti faci calatoriile lungi cu avionul mai confortabile total gratuit? Ai si alte trucuri si secrete pe care le folosesti?


SOURCE AND TAGS