Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Gyula

Informaţii utile


 

Orasul este situtat in Campia Maghiara de Sud, la granita cu judetul Arad.  În această zonă a ţării sunt cele mai multe zile însorite, iar apa termală abundentă îi ajută pe cei care doresc să urmeze tratamente curative.
Simbolul orasului este o fortareata din caramida din secolul al XV-lea, singura construita in zona de campie in Europa Centrala care a ramas intacta pana in prezent. In timpul verii, in curtea fortaretei are loc festivalul de teatru Gyula Castle Theatre.
In Piata Erkel se afla una dintre cele mai vechi patiserii din Ungaria, datand din anul 1840. Decorurile si uneltele de lucru sunt cele originale.
Este locul de nastere al renumitului compozitor Ferenc Erkel (1810 - 1893), fondatorul operei nationale maghiare, cel care a compus si imnul national. Casa Memoriala Ferenc Erkel este unul dintre punctele de atractie ale orasului.
Merită să faceţi o plimbare de-a lungul canalului Élővíz („apa vie”) care străbate oraşul cu o climă plăcută sau o plimbare cu barca pe lacul de agrement din faţa cetăţii din Gyula.
Baile termale aflate in parcul de 8.5 ha al castelului Almasy, situat vis-a-vis de fortareata, sunt unele dintre cele mai frumoase bai din Ungaria. Bazinele de apă termală şi cele de agrement, paradisul acvatic al copiilor, cât şi bazinele cu apă termală care funcţionează şi pe timpul iernii, la fel ca şi centrul wellness din Băile Cetăţii, oferă distracţie pentru toate vârstele.  Complexul de băi dispune de 9 bazine în aer liber şi 11 bazine acoperite. Apa de 72 ºC, ce vine la suprafaţă de la 2500 m adâncime, este utilizată cu succes la tratarea îmbolnăvirilor aparatului locomotor, infecţii, afecţiuni ginecologice, neurologice, super-aciditate gastrică, reabilitare după accidente. 

 Staţiune turistică

 

 

Vacante in Rate 

Oferte Gyula fără transport inclus

Oferte Gyula

Aqua Hotel Gyula Superior

Hotel ***
Ungaria - Gyula( Ungaria )

Este situat langa Baile Varfurdo. Se redeschide dupa renovare in 12 aprilie 2017.

Hotel Corvin

Hotel ***
Ungaria - Gyula( Ungaria )

A fost construit in 1996 si de atunci a devenit foarte popular in randul turistilor datorita atmosferei sale prietenoase.

Hunguest Hotel Erkel

Hotel ***
Ungaria - Gyula( Ungaria )

Situat in Gradina Cetatii, in vecinatatea Bailor Cetatii, inconjurat de parcul castelului Almassy de 8,5 hectare. Singurul hotel din Gyula cu acces direct catre Baile Cetatii (accesul se face printr-un coridor inchis si incalzit).

de la 40 EUR
/ persoana / noapte cu demipensiune - loc in camera dubla