Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Budapesta

Informaţii utile

 

Metropola, cu cele 2 milioane de locuitori ale sale, este impartita in doua de maiestuosul fluviu, Dunarea. Pe de o parte se inalta dealurile ale Budei, iar de cealalta parte se intinde zona joasa a Pestei. Panorama deosebit de frumoasa de pe malul fluviului a fost declarata parte a patrimoniului mondial al UNESCO.

Numele de astazi are o vechime de numai 128 ani; initial, Obuda, Buda si Pesta erau orase separate.

Budapesta a primit titlul de „Oraşul băilor” în 1930, deoarece este capitala cu cele mai multe izvoare cu apă termală din lume. În adâncurile oraşului se află mai mult de o sută de izvoare cu apă termală sau cu efect curativ, deasupra cărora s-au construit 50 de băi. 

Se mandreste cu 237 monumente, 223 muzee si galerii de arta, 35 teatre, 90 cinematografe, 2 cladiri de opera, 12 sali de concerte. 

Buda - pe malul drept al Dunarii, cu cele mai importante repere turistice ale orasului si cu cele mai multe spatii verzi (Janos-hegy cu cel mai inalt punct al Budapestei: 526 m, Normafa, Szecheny-hegy, Kis- si Nagy-Hars-hegy, Remete-hegy, Harmashatar-hegy, toate acestea facand parte din Rezervatia Naturala a Budei); tot aici se afla si singurele pesteri din Budapesta deschise pentru public: Palvolgyi (pestera cu stalactite) si Szemlo (salina). 
Obuda - cu ruinele romane (Muzeul Aquincum). Alte muzee mai importante din zona:  Muzeul Varga Imre, Muzeul Vasarely si Muzeul Kiscelli. 
Cartierul cetatii de pe dealurile Budei se mandreste cu palatul din Piata Szent Gyorgy construit in sec. al XIV-lea; in prezent gazduieste cele mai frecventate muzee si galerii din Budapesta: Muzeul de Istorie, Biblioteca Nationala Szechenyi, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Ludwig. Un alt obiectiv turistic ar fi Biserica Matthias, reconstruita in sec. al XIX-lea, scena a incoronarilor si a nuntilor regale. Alte obiective turistice importante: Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Nicolae, Manastirea Dominicana, Pestera Castelului, Muzeul Istoriei Militare, Capela Evreilor, Conacul Erdody-Hatvany. 
Dealul Gellert - cu Citadela ofera panorama deosebita a intregului oras. Izvoarele termale din subsolul dealului alimenteaza 3 spa-uri construite la baza acestuia inca de pe vremea ocupatiei otomane: Baile termale Gellert - cel mai mare spa al Ungariei, Baile Rudas si Baile Rac. Alte obiective turistice ce merita atentia turistilor: mormantul lui Gul Baba, un altar musulman pe Rozsadomb (Dealul Trandafirilor) si Baile Kiraly. 
Pesta - se intinde pe malul stang al Dunarii, unde trecutul se imbina perfect cu prezentul; se mandreste cu cele 9 poduri peste Dunare, dintre care cel mai vechi este Podul cu Lanturi (1894); cu cea mai veche biserica a orasului; cea mai mare sinagoga a Europei (in prezent sala de concerte); Muzeul Evreilor; Muzeul National al Ungariei; Muzeul de Arta; cladirea Parlamentului; Basilica Sf. Stefan (a doua ca marime din Ungaria); strada Andrassy; cladirea Operei; Parcul Central; Piata Eroilor, Muzeul de Arta si Palatul Artelor; pe Insula Szechenyi se afla Castelul Vajdahunyad si baile termale Szechenyi; Gradina Zoologica. 
Insula Margareta - se intinde pe 2 km lungime intre Podul Margareta si Podul Arpad.

Merita sa mentionam Cotul Dunarii cu orasele Szentendre, Visegrad,  Esztergom,  Godollo si Rackeve.

Esztergom este reşedinţa arhiepiscopului din Esztergom. Simbolul oraşului este catedrala (cea mai mare biserică a Ungariei, cu cel mai mare tablou de altar pictat pe o singură pânză din lume).

Orasul Visegrad a fost atestat documentar în urmă cu o mie de ani, devenind cetatea de scaun a regilor maghiari după reconstrucția totală ce a urmat invaziei mongole din secolul XIII. Există doua cetați la Visegrad: una datând din perioada romană, pe malul Dunării, care acum se află în ruine, si o cetate aflată în vârful muntelui.  Fosta resedinta regala a fost unul dintre cele mai frumoase palate construite vreodata in Ungaria. Insa doar un rege a folosit palatul - Carol Robert, monarhii de la Bela IV pana la Matei Corvinu doar contribuind la dezvoltarea Visegradului, transformandu-l intr-un mare centru renascentist. Curtea regala a fost reconstruit autentic.

Programe optionale (tarifele sunt disponibile la cerere in agentiile EXIMTUR)

- Tur de oras (pentru individuali, ghid vorbitor de limba engleza).

- Tur de oras pentru de grupuri de 20-25 persoane (cu ghid vorbitor de limba romana).

- Croaziera pe Dunare cu cina festiva.

- Croaziera pe Dunare pentru grupuri: Budapesta - Viena / Viena-Budapesta

- Program folcloric la Crama Borkatakomba (cina cu specific unguresc, degustare de vin, muzica lautareasca) - pentru grupuri

- Excursie de o zi in Pusta Maghiara: program de echitatie, vizitarea hergheliei, plimbare cu trasura prin Parcul National, mancaruri specifice.

- Excursie de o jumatate de zi la Godollo, vizitarea Castelului Reginei Sissi, vizitarea hergheliei, spectacol de echitatie, plimbare cu trasura, mancaruri specifice.

- Excursie in Cotul Dunarii (Parc National ocrotit de UNESCO). Se viziteaza orasul medieval Szentendre - oras-muzeu in aer liber al artistilor plastici, Muzeul Satului, orasul medieval Esztergom - capitala Ungariei pana in 1241, Basilica Episcopala Cardinala - una dintre cele mai mari biserici din lume, Cetatea Medievala Visegrad - capitala Ungariei in sec. al XIV-lea si resedinta de vara a lui Matei Corvin.

- Turul panoramic al lacului Balaton: Siofok - peninsula Tihany - Balatonfured - Badacsony - Pestera termala Tapolca - Heviz - orasul baroc Keszthely – Zalakaros.

- Excursie pe Insula Margareta (plimbare cu masinute electrice, triciclete etc.)


Acces Budapesta 

Ruta Escala Compania aeriana Zile de operare Ore de zbor
Dus / Intors
Pret (de la)
CLUJ – BUDAPESTA – CLUJ - MALEV LU,MI,JO,VI,SA
MA,MI,JO,VI,DU
ZILNIC
*VEZI NOTA 1 SUB TABEL
06.30-06.30
 
16.20-16.25
 
 
23.20-01.15
13.50-15.45
 
206 EUR
(emitere cu minim 30 zile inainte de plecare)
TARGU MURES – BUDAPESTA – TARGU MURES - MALEV ZILNIC 15.50-16.00 13.20-15.20 174 EUR
(emitere cu minim 30 zile inainte de plecare)
TARGU MURES – BUDAPESTA – TARGU MURES - WIZZAIR MA,JO,SA 14.55-14.55 12.25-14.25 68EUR
(emitere in momentul efectuarii rezervarii)
OTOPENI – BUDAPESTA – OTOPENI - MALEV
ZILNIC
LU-VI
ZILNIC
LU-VI,DU
 
06.20-06.35
10.35-11.05
16.05-16.20
20.40-20.55
13.20-15.35
07.40-10.05
23.05-01.20
17.55-20.10
 
225 EUR
(emitere cu minim 30 zile inainte de plecare)
NOTE:
 
1)       IN INTERVALUL 16JAN-01MAR, MALEV VA OPERA DOAR LA ORELE: 16.20-16.25(DUS) / 13.50-15.45(INTORS).
2)       IN INTERVALUL 17JAN-28FEB, MALEV VA OPERA DOAR IN ZILELE DE LU,MI SI VI.
 
Tarifele sunt exprimate in Euro/ persoana, cu toate taxele incluse si sunt informative. Tariful se supune unor termene si conditii impuse de compania aeriana, disponibile la momentul rezervarii.

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte Budapesta fără transport inclus

Oferte Budapesta

HOTEL BEST WESTERN PREMIER PARLIAMENT

Hotel ****
Ungaria - Budapesta( Ungaria )

Situat in centrul cultural al orasului, amenajat intr-o cladire istorica, hotelul dispune de spatii frumos decorate si de camere moderne cu mobilier elegant.

de la 62 EUR
/camera dubla/noapte fara mic dejun

HOTEL IBIS BUDAPEST CITY

Hotel ***
Ungaria - Budapesta( Ungaria )

Hotel situat central, foarte cunoscut, ideal pentru persoanele care cauta un hotel mic, linistit si bine amplasat.

de la 30 EUR
/persoana/noapte

Hotel The Aquincum

Hotel *****
Ungaria - Budapesta( Ungaria )

Situat pe malul drept al Dunarii, hotelul este foarte aproape de insula Margareta.

de la 183 EUR
/persoana/pachet 3 nopti cu mic dejun

HOTEL UNIO

Hotel ***
Ungaria - Budapesta( Ungaria )

De la hotel, la doar 10-20 de minute de mers pe jos puteti ajunge la Casa Nationala a Operei, la Conservatorul Liszt Ferenc, la Muzeul Casa de Teror si multe alte atractii.

de la 19 EUR
/persoana/noapte

HOTEL SOFITEL BUDAPEST CHAIN BRIDGE

Hotel *****
Ungaria - Budapesta( Ungaria )

Hotelul este situat la poalele Podului cu Lanturi din Budapesta, aproape de Parlament, Opera. Hotel recomandat pentru servicii de 5 stele, caracteristice lantului hotelier Sofitel.

de la 106 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun