Saptamanal facem o selectie de oferte pentru tine!
Numar de telefon al Agentiei Eximtur
Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generala


Istanbul este singurul oraş din lume care a fost capitala a trei imperii: Roman, Bizantin si Otoman. Istanbulul, sau Constantinopolul cum era denumit in trecut de romani sau Bizant de catre greci, este cel mai mare oras al Turciei. Capitala culturală şi financiară, este situat pe strâmtoarea Bosfor. Oraşul a fost întemeiat de împăratul roman, Constantin cel Mare, pe locul fostei colonii greceşti, Bizanţ, iar sub numele de Constantinopol a servit drept capitala Imperiului Bizantin. Ulterior a fost cucerit de turci si a devenit capitala Imperiului Otoman.

Obiective turistice
Moscheea Albastra: Moscheea imperiala Sultanahmet, cunoscuta în toata lumea ca Moscheea Albastra din Istanbul, datorita placajelor decorative interioare din faianta bleu si alba, este cea mai mare si mai vizitata moschee din Istanbul. Construita între 1609- 1616 de catre arhitectul Mehmet Aga pentru sultanul Ahmet I, este singura moschee din Turcia care are in structura sa 6 minarete. Minaretele, situate in colturile moscheii au de asemenea in structura lor 16 balcoane care sunt decorate cu granit albastru. Mausoleul lui Soliman Magnificul si al sotiei sale, precum si mormantul lui Sinan se gasesc in gradinile acestei moschei.
Sfanta Sofia: Hagia Sophia ( “Sfânta Înţelepciune”) a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu. Este una dintre cele mai frumoase creatii arhitectonice din Turcia. Fondata de Constantin si reconstituita de Iustinian în secolul VI, biserica are un dom de 55 m inaltime si un diametru de 31 m. Traditia spune ca zona din jurul tronului imparatului era centrul oficial al lumii. Biserica Sfanta Sofia a functionat pe post de biserica pana in ziua de marti, 29 mai 1453, cand sultanul Mohammed al II-lea - Cuceritorul - a intrat triumfator in orasul Constantinopol. Sultanul a ramas uimit de frumusetea Bisericii Sfanta Sofia, hotarand transformarea bisericii in moschee imperiala.
Palatul Dolmabahce: Este denumit şi “Comoara sultanilor de pe Bosfor”, pentru că a fost reşedinţa sultanilor dupa 1853. E cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia: 15.000 de metri patrati construiti, 285 de camere, fara a socoti baile, holurile si anexele. In palat se intalneste opulenta orientala a celor sase sultani care l-au locuit (ultimii conducatori ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. De altfel, palatul seamana mai mult cu o resedinta imperiala franceza sau austriaca, decat cu locatiile din 1001 de nopti.
Palatul Topkapi: Palatul Topkapi a fost comandat de catre sultanul Mehmet II in 1959 si terminat in numai 6 ani. Este simbolul si centrul Imperiului Otoman, localizat intre Cornul de Aur si Marea Marmara cu o vedere superba asupra stramtorii Bosfor. Palatul este format din mai multe cladiri mici construite, cu curti interioare impresionante si cu 4 zone importante inconjurate de ziduri inalte. In interior pot fi admirate biserica Hagia Eirene, Museul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justitiei, pavilionul Sfintei Mantii (care contine ramasitele profetului Muhammad), pavilioane si gradini, grajduri si trezoreria. Palatul Topkapi a fost resedinta sultanilor din anii 1465-1853 .
Hipodromul: A fost construit de imparatul roman Septimiu Sever, insa cel care a facut din arena centrul public al orasului a fost Constantin. Au ramas trei monumente în Hipodrom: Obeliscul Theodosie, adus de Constantin din Egipt, Coloana Serpuita formata din trei serpi impletiti si Coloana lui Constantin Porfirogenetul.


Vacante in Rate