Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Bodrum

Informaţii utile

Orasul este un bun punct de pornire într-o călătorie de-a lungul coastei cariene, amestecand mitologie si istorie, cu o arhitectura tipic mediteraneană, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri stâncoase.
Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), orașul Bodrum și-a câștigat celebritatea prin faptul că este orașul natal al istoricului grec Herodot, si totodata locul unde se gaseste Mausoleul din Halicarnas - una dintre cele șapte minuni ale lumii antice (ruinele aflate în partea de nord a orașului Bodrum (la cca 1 km de centru) sunt cuprinse într-un muzeu în aer liber, fiind vizitabile de către public).Obiective turistice şi de agrement

Un alt punct de atractie este si castelul Sf. Petru din preajma portului Bodrum, construit de către Cruciații Ioaniți din resturile Mausoleului, distrus de un cutremur de pamânt în secolul XII, de asemenea si un muzeu de arheologie subacvatica unde se poate admira cea mai bine conservata epava.

Amfiteatrul cu o capacitate de 13.000 de spectatori, dateaza din perioada Mausoleului, modificat si de romani.
Poarta Myndus este poarta de vest a orasului construita de Mausolusin anul 364 i.H - compusa din 4 turnuri a fost asediata de Alexandru Macedon.

Cel mai placut mod de a explora zona este cu iaht, minicroaziera The Blue Cruise de o saptaman sau doua va va da posibilitatea sa vizitati golful Gokova cu miriadele de pesti si cu superbele nuante de albastru mediteranean sau insula Cleopatrei.

Plajele din aceasta zona sunt printre cele mai curate, iar marea de o claritate de margean invita la scufundari, snorkeling, windsurf, jetski, parasailing. De asemenea se pot inchiria iahturi, barci pentru 1 zi de explorare a insulei Negre "Karaada", unde izvoarele calde pornesc din pestera pentru a se varsa in mare.

Experimentati o zi de cumparaturi in bazarul din Bodrum, un amestec ametitor de condimente, covoare, ierburi aromatice, fructe si peste proaspat, bijuterii lucrate manual, savurand un ceai racoritor cu menta.

Geografie

Relief

LitoralTemperatura medie

Climat mediteranean,  cu temperatura medie iarna: 15 grade si vara: 34 grade.
Luna cu cele mai multe zile ploioase: decembrie
Luna cu cele mai putine zile ploioase: august

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Insula Kos (Grecia) - 22 kmCel mai apropiat aeroport

BodrumVacante in Rate