Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

San Francisco

Informaţii utile

Obiective turistice si de agrement:


Cele mai importante atractii turistice sunt:
Primaria si Muzeul de Arta Asiatica: sunt localizate in centrul orasului si adapostesc cele mai populare obiecte de arta si colectii din lumea asiatica.
Muzeul Cable Car: unde se poate vizita centrala care da viata intregului sistem de transport al orasului.
Podul Golden Gate: acest pod leaga Saulito de oras si este localizat in stramtoarea Golden Gate. Aceasta este punctul de legatura dintre Oceanul Pacific si Golful San Francisco. Podul se incadreaza in stilul art deco si este celebru pentru lungimea sa de 2737 metri ridicat la 150 metri deasupra apei.
Insula Alcatraz: este localizata chiar in mijlocul golfului ce a fost odata o celebra inschisoare iar astazi este un important centru turistic. Tot aici se regaseste si cel mai vechi far situat in Vestul Americii. Pentru a putea vizita aceasta inslua, trebuie sa faci rezervari cel putin cu 7 zile inainte pentru ca zona este extrem de vizitata de turisti din intreaga lume.
Transmerica Pyramid
Coit Tower
China Town: poti descoperi civilizatia asiatica dar pentru aceasta ai nevoie de cel putin 2-3 ore. Zona este impanzita de magazine, cafenele, restaurante si ceainarii chinezesti, plus hoteluri si moteluri extrem de ieftine.
Lombard Street – este o strada dificil de circulat deoarece aceasta este proiectata cu o inclinatie de 27% pe o lungime de 400 metri. Doar turistii curiosi se aventureaza pe aceasta strada pentru ca se circula foarte greu si exista 7 viraje foarte stranse.


Relief:


Orasul este localizat in peninsula San Francisco, chiar in varful acesteia fiind regiunea centrala a ariei geografice San Francisco Bay Area. Terenul este foarte divers, deluros iar strazile pot fi extrem de abrupte.


Altitudine:


Fiind situat in jurul unui golf, altitudinile sunt in general relativ scazute pana la nivelul marii, insa difera in functie de zonele orasului.


Temperatura medie vara si iarna:


In oras predomina ceata pe timp de vara insa atmosfera este extrem de placuta. Clima este blanda pe tot parcursul anului, de aceea multe din casele construite aici nu au sisteme de incalzire proprii. Oamenii pot lua masa afara, insa terasele au sisteme de incalzire. Din cand in cand, zilele pot fi reci si ploioase.


Cel mai apropiat aeroport:


Orasul are aeroport propriu numit San Francisco International Airport.


Alte informatii relevante:


San Francisco este al 14-lea oras ca marime din SUA, dar si un centru financiar si turistic foarte important pentru SUA mai ales pentru ca face legatura cu Pacificul. Orasul se poate mandri cu faptul ca aici traiesc in armonie diverse etnii.  


Vacante in Rate 

Oferte San Francisco fără transport inclus

Oferte San Francisco

HOTEL SERRANO

Hotel ****
Orase - San Francisco( Statele Unite ale Americii )

Hotelul se afla in centrul orasului, la 3 strazi de zona comerciala Union Square, in zona Theatre District.

de la 170 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL KING GEORGE

Hotel ***
Orase - San Francisco( Statele Unite ale Americii )

Hotelul se afla in centrul orasului, langa Union Square si la 8 km de podul Golden Gate.

de la 107 EUR
/camera dubla/noapte