Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generala


Arhipeleagul insulelor Baleare se afla in estul Spaniei in Marea Mediterana.Acesta este alcatuit din unsprezece insule mai mici si patru mai mari Mallorca,Menorca,Ibiza si Formentera.Capitala este orasul Palma pe cea mai mare insula Mallorca. Toate acestea au o suprafata de 4992 kmp si o populatie de aproximativ 750000 de persoane. Intregul grup de insule, constituie o provincie Spaniola care atrage numerosi turisti prin frumusetea si clima lor. Mallorca este cea mai frumoasa si mai bogata insula a arhipelagului,avand o clima darnica. Vaile ei sunt pline de plantatii de portocali, migdali si vita de vie, de altfel toate insulele au plantatii de citrice, vita de vie, maslini si legume. Dar o mare parte a insulelor e ocupata de pasuni de unde se hranesc turme de oi si vite. Industria se bazeaza pe fabricarea pantofilor si olarit. Multe din produsele care le obtin le exporta. Ocupatile de baza sunt pescuitul si agricultura.
In trecut grupul celor trei insule estice Mallorca, Menorca si Cabrera,era numit de vechii greci Balearide. Ibiza se afla cel mai aproape de Spania si este cunoscuta ca insula petrecerilor. 
Vacante in Rate