Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Salou

Informaţii utile

Prezentarea generala: Salou se remarca prin clima excelenta pe care o are si prin plajele sale, ideale pentru familiile cu copii. Alte atractii ale statiunii sunt bucataria cu specific mediteranean si produsele tipice locale. Statiunea Salou are o plaja lunga de aproximativ 3 km si un mic golf, iar promenada din golful Salou duce pana in Cambrils.

De-a lungul intinsului sau litoral, protejat de Capul Salou, plajele alterneaza cu golfuri cu nisip fin, care se bucura de o clima exceptionala si ofera o multitudine de posibilitati de petrecere a timpului liber.

 Obiective turistice şi de agrement

Marea faleza Les Palmeres este unul dintre locurile emblematice ale localitatii taragoneze. Imprejurimile localitatii permit descoperirea unor peisaje nemaipomenite sau petrecerea unei zile de neuitat in parcul de distractii Universal’s Port Aventura. Salou se bucura deasemenea de un port sportiv de unde nu lipsesc posibilitatile de practicare a sporturilor nautice.

Plaje
Llevant este una dintre cele mai cunoscute plaje ale costei Dorada. Formata din nisip fin auriu, are o lungime de 1200m si o latime de 70m, iar valurile sunt linistite. Are ca dotari: dusuri, sezlonguri, mai multe parcari spatioase, un parc de distractii. Exista deasemenea o faleza maritima cu tot felul de restaurante si magazine, inconjurate de palmieri. Pe plaja se practica tot felul de sporturi.
Ponent, situata de partea opusa clubului nautic, se bucura de toate dotarile necesare. In spatele plajei este un mic parc pentru copii, cu palmieri, in spatele caruia se afla faleza maritima cu o multime de restaurante si magazine. Nisipul plajei, auriu fin, este de foarte buna calitate (1200m – lungime, 33m – latime), apa este foarte limpede, valurile sunt domoale; pe plaja exista un post de prim-ajutor.
Llarga una dintre cele mai atractive plaje din Salou, este formata din pietris marunt (600m – lungime, 30m – latime), este destul de linistita. In spatele plajei, este o padure de pini marini, exista hoteluri si de o parte si de alta a acesteia. Se poate practica parasailing-ul.


Geografie

Relief

Litoral.Altitudine

5m

Temperatura medie

Temperatura media vara: 21 - 28 grade C
Temperatura medie iarna: 4 - 13 grade C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

10km distanta de Reus.
101km distanta de Barcelona.Cel mai apropiat aeroport

18km distanta de aeroportul Reus.Vacante in Rate