Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Madrid

Informaţii utile


Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraș înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona.

Madrid este nu doar capitala țării, ci și capitala provinciei și a comunității autonome Madrid.

Puncte importante culturale și turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro.

Alte locatii care se pot vizita intr-o zi din Madrid: Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez, Alcalá de Henares, mănăstirea și complexul de palate de la El Escorial, și Santa Cruz del Valle de los Caídos.

Madrid este cunoscut și pentru viața sa de noapte și discotecile sale; pentru madrileni nu este ieșit din comun să danseze toată noaptea, iar apoi dimineața să meargă la muncă. Această viată de noapte numită la movida, a înflorit după moartea lui Franco.

Madrid este servit de Aeroportul Internațional Barajas. În ciuda populației orașului în jur de patru milioane (madrileni sau madrileños), metroul madrilen este una dintre cele mai extinse și mai rapid dezvoltate rețele de metrou din lume.

Mănăstirea și Escorialul din Madrid au fost înscrise în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În centrul Madridului, în Plaza de Castilla, se află 4 zgârie-nori cu înălțimi cuprinse între 250 și 236 metri.

 Obiective turistice şi de agrement

 Atracţii turistice
Oras cosmopolit, centru de afaceri, sediu central al Guvernului, Parlamentului Spaniol, Administratiei Publice, precum si resedinta Familiei Regale Spaniole, Madrid este caracterizat de o activitate cultural - artistica intensa si de o viata de noapte foarte activa.

Puncte importante culturale şi turistice includ faimosul Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro şi Chueca, cartierul homosexualilor, precum şi celebrele pieţe madrilene, mănăstiri şi catedrale (printre care Eremita de San Antonio - capela in care se afla mormantul marelui pictor spaniol Goya).
Daca ajungeti la Madrid profitati de ocazia de a survola orasul in teleferic, de a vizita Parcul de Distractii, Parcul Biologic, Delfinariul si nu in ultimul rand celebrele spectacole de corida si flamenco.
Madrid este cunoscut şi pentru viaţa sa de noapte şi discotecile sale; pentru madrileni nu este ieşit din comun să danseze toată noaptea, iar apoi dimineaţa să meargă la muncă. Această viată de noapte numită la movida, a înflorit după moartea lui Franco.

 

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Zaragoza: 309 km;
Valencia: 344 km;
Salamanca: 209 km;
Cordoba: 390 km.Cel mai apropiat aeroport

 Barajas: 12 km.Vacante in Rate 

Oferte Madrid fără transport inclus

Oferte Madrid

HOTEL LIABENY

Hotel ****
Madrid - Madrid( Spania )

Este situat in centrul orasului, la 100 m de Gran Via si Puerta del Sol. In apropiere se gasesc numeroase cinema-uri, monumente istorice, restaurante si muzee.

de la 39 EUR
/persoana/noapte

HOTEL CORTEZO

Hotel ***
Madrid - Madrid( Spania )

Hotelul Cortezo este un hotel modern, cu servicii si facilitati de 3 stele, amplasat in centru si oferind astfel posibilitatea de a explora usor orasul.

de la 26 EUR
/persoana/noapte

HOTEL GANIVET

Hotel ***
Madrid - Madrid( Spania )

Hotelul este amplasat in centrul Madridului, in apropiere de principalele atractii, cum ar fi muzeul Prado, Plaza Mayor, Palatul Regal sau muzeul Reina Sofia.

de la 34 EUR
/persoana/noapte

HOTEL SENATOR GRAN VIA 70 SPA

Madrid - Madrid( Spania )

Senator Gran Via 70 Spa ofera facilitati de 4 stele in centrul orasului Madrid. Avand propriul teatru si oferind acces la un centru Spa modern (contra cost), hotelul este alegerea perfecta pentru petrecerea unui sfarsit de sapatmana atat relaxant cat si distractiv in Madrid.

de la 33 EUR
/persoana/noapte

HOTEL AXOR BARAJAS

Hotel ****
Madrid - Madrid( Spania )

Hotelul de 4 stele este situat in zona aeroportului, in apropierea centrului de targuri si expozitii IFEMA.

de la 66 EUR
/camera dubla/noapte