Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Barcelona

Informaţii utile

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Populația orașului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane. Barcelona a fost locul în care s-au desfășurat Jocurile Olimpice de vară din 1992. În vara lui 2004 Forumul Internațional al Culturii s-a desfășurat în acest oraș.


Obiective turistice şi de agrement

 La Sagrada Familia – cladire reprezentativa prin nonconformismul sau, considerata de multi a fi “cea mai neconventionala biserica din Europa si o emblema a Barcelonei”. Cladire ce poarta amprenta lui Gaudi prin materialele alese si vasta gama de culori intrebuintata.
Poble Espanyol – un melange de stiluri diferite menit a creiona diversele regiuni ale Spaniei. Considerat de unii a fi un « sat » mai mare, aici se gasesc cladirea primariei, o manastire, multe magazine, cladiri reprezentative si o piata maaaare cunoscuta sub numele de Plaza Mayor
Palatul National (Palau National) – maiestuos si situat pe un deal cunoscut sub numele de Montjuic, palatul isi face cunoscute atractiile inca din anul 1929. Acestea includ printre multe altele Muzeul de arta catalana si magnifica Fantana magica.
Palatul Muzicii Catalane – daca iubiti bijuteriile, chiar daca doar cele arhitecturale, atunci nu trebuie sa ratati acest Palau de la Musica Catalana.
Palatul Guell – la fel de impresionant ca majoritatea palatelor gazduite de Barcelona, acest palat a fost proiectat de catre renumitul arhitect Antoni Gaudi pentru « magnatul industrial catalan Eusebio de Guell ». Daca UNESCO va suna cunoscut atunci e bine de stiut ca palatul face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 1984.
FC Barcelona – Stadion si Muzeu - Plajele din Barcelona - Muzeul lui Picasso – muzeu ce adaposteste una dintre cele mai complete colectii ale marelui maestru Pablo Picasso - Parcul Guell – renumit pentru gradinile sale si pentru excelenta panorama asupra orasului.

Geografie

Relief

Situata in estul Spaniei, pe malul marii Mediterane, Barcelona este privilegiata prin faptul ca ajuns acolo veti avea ocazia sa aveti acces atat la mare cat si la munti. Nu ratati placerea de a va bucura de o baie in mare, aruncand un ochi catre magnificii munti.Altitudine

12

Temperatura medie

 Barcelona se bucura de o clima temperata mediteraniana, care aduce soarele pe cerul ei facand ca majoritatea zilelor sa fie insorite. Iarna temperatura medie se inscrie in jurul valorii de 10ºC in timp ce luna august este renumita deja pentru caldura cu care te intampina: 29º C. Ideal ar fi sa vizitati Barcelona in lunile mai sau iunie.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Zaragosa: 310 km;
Valencia: 366 km;
Toulouse: 392 km;Cel mai apropiat aeroport

 Aeroportul Barcelona se numără printre cele mai aglomerate aeroporturi din Spania. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Barcelona, care se află la 10 km distanţă de oras.Alte informaţii

Transport intern : Barcelona beneficiaza de o retea de transporturi foarte bine dezvoltata si de asemenea « ieftina si eficeinta » care include trenul, autobuzul, metroul si de ce nu chiar si taxiul. Prefix telefonic : +34 (0)210

Vacante in Rate 

Oferte Barcelona fără transport inclus

Oferte Barcelona

HOTEL VILADOMAT

Hotel ***
Barcelona - Barcelona( Spania )

Hotelul este situat in partea de Vest a zonei Eixample, in apropierea principalelor obiective turistice. Placa Catalunya si Las Ramblas sunt la 2 statii de metrou departare.

de la 34 EUR
/persoana/noapte

HOTEL FOUR POINTS BY SHERATON DIAGONAL

Hotel ***
Barcelona - Barcelona( Spania )

Hotelul se afla pe Avenida Diagonal, aproape de plaja.

de la 91 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL EVENIA ROCAFORT

Hotel ***
Barcelona - Barcelona( Spania )

Hotelul este amplasat central, aproape de numeroase muzee si alte obiective culturale de interes.

de la 46 EUR
/persoana/noapte

HOTEL PULITZER

Hotel ****
Barcelona - Barcelona( Spania )

Hotelul este amplasat in centrul Barcelonei, in zona Pietei Catalunya.

de la 159 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL NOVOTEL CITY

Hotel ****
Barcelona - Barcelona( Spania )

Hotelul este situat in centrul Barcelonei, la 15 minute de Sagrada Familia.

de la 69 EUR
/persoana/noapte