Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Mahe

Informaţii utile

Pe o lungime de doar 27 km se gasesc aproximativ 68 de golfuri naturale, iar Grand Anse este locul ideal pentru iubitorii de wind-surfing. Plaja Beau Vallon Bay a devenit in timp un foarte puternic centru de sporturi acvatice.
Este o insula spectaculoasa, cu cele mai inalte varfuri din arhipeleag (Morne Seychellois – 905 m), acoperita de vegetiatie tropicala si cu 70 de plaje cu nisip fin.

  Obiective turistice şi de agrement

Chiar daca insula Mahe este centrul economic si politic al arhipeleagului, a reusit sa-si pastreze farmecul si frumusetea naturala. 75 de plaje exista pe aceasta insula minunata, ce pot fi vizitate, in special datorita nisipului fin, marginit doar de palmieri.
Orasul Victoria permite turistilor sa faca o vizita pe jos.
Alte obiective: Turnul cu ceas, Parcul National Morne Seychellois, Parcul National Baie Ternay Marine, Parcul National Port Launay Marine, Parcul National Ste. Anne Marine, care se afla in apropierea insulei.
Padurile de pe insula Mahe merita, de asemeni, sa fie vizitate, deoarece va permite sa vedeti cele mai frumoase specii de orhidee si plante carnivore precum cea numita pitcher.  

Geografie

Relief

Mahe este cea mai mare insula din arhipeleagul Seychelles, situata in partea de nord est. Cel mai inalt varf al insulei este varful Morne Seychellois, la 905 metri. Insula Mahe are si un lant muntos care o strabate, iar in cea mai mare parte, zona este acoperita nu doar de stepa, dar si de paduri si zone cu granit. Cele mai frumoase zone sunt cele care includ plajele mirobolante ale insulei.  Altitudine

0-905 m.

Temperatura medie

Clima tropicală umedă. Temperatura medie multianuală: + 27 grade C. Temperatura medie multianuală a apei de mare: + 29 grade C.
 Temperatura pe insula Mahe este calda tot timpul anului, fara prea mari variatii. Lunile ianuarie si februarie sunt vizitate de ploi tropicale, in timp ce in perioada mai – octombrie, clima este extreme de uscata. Din decembrie pana in martie, lucrurile revin la normal, vantul din nord-vest aducand putina umezeala, in timp ce se instaleaza vara sudica. In insula Mahe nu este niciodata prea frig sau prea cald.  
 

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Praslin – 40 km; La Digue – 45 km.Cel mai apropiat aeroport

Aeroportul International Seychelles este la 11 km de orasul Victoria, oras din cadrul insulei Mahe. Aeroportul a fost infiintat in anul 1972 de Majestatea Sa, Regina Elizabeta a II-a si a fost unul din cele mai importante evenimente ce s-au intamplat pe insula Mahe.Vacante in Rate