Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Moscova

Informaţii utile

Prima referinţă este din 1147, când era un orăşel obscur într-o mică provincie, cu populaţie predominant fino-ugrică numită Merya.

Moscow International Business Center

Moscova a supravieţuit mai multor dezastre printre care se includ incendiile, revoltele, ocupaţiile străine. În septembrie 1812, în perioada războaielor Napoleoniene, oraşul a fost ocupat de armatele lui Napoleon. Patrioţii ruşi au dat foc oraşului curând după intrarea sa şi rezultatul a fost retragerea armatei Franţei din Rusia, lucru care a contribuit mult la căderea lui Napoleon.

După revoluţia din octombrie 1917, Moscova a devenit capitala Rusiei. O mare parte din oraş a fost modernizată după victoria bolşevică. A fost capitala Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice până în 1991. În decembrie 1941, în perioada celui de al doilea război mondial, puternicele armate germane au fost decisiv învinse în apropierea Moscovei.

În 1991 oraşul a fost centrul discuţiilor şi luptelor politice care au dus la dizolvarea URSS.Staţiune turistică

Moscova este un port, capitala şi cel mai mare oraş din&nbspFederaţia Rusă. Este situată pe râul cu acelaşi nume,  Moscova. Oraşul Moscova este centrul economic, politic şi cultural al Rusiei. Autostrăzile şi numeroasele linii aeriene fac legătura dintre Moscova şi restul Rusiei. Căile navigabile, incluzând Canalul Moscovei, Canalul Volga-Don, Râul Moscova fac ca portul sa fie accesibil vaselor din Marea Baltică, Marea Albă, Marea Neagră, Marea Caspică.

Moscova are o suprafaţă de aproximativ 800 km², fiind un oraş de tip radial concentric. În centrul Moscovei se află Kremlinul, care este sediul guvernului, iar în apropiere se găseşte  Piața Roșie

Obiective turistice şi de agrement

Piata Rosie – este cea mai cunoscută piaţă din Moscova. Piaţa separă Kremlinul, fosta reşedinţă imperială, în prezent sediul preşedinţiei ruse, de zona comercială Kitay-gorod. Este locul din care pornesc, în toate direcţiile, marile străzi ale Moscovei şi drumuri ale Rusiei, fiind de aceea considerată centrul Moscovei şi al Rusiei.

Mausoleul Lenin – este locul în care a fost depusă mumia lui Vladimir Ilici Lenin. Trupul său îmbălsămat a fost expus publicului la scurtă vreme după moartea sa din 1924. În fiecare an, pe 21 ianuarie, simpatizanţii Partidului Comunist se adună să depună flori la mausoleul lui Lenin din Piaţa Roşie, marcând astfel aniversarea morţii primului conducător al statului sovietic.

Catedrala Sf Vasile –cel mai cunoscut simbol al Rusiei ortodoxe, numita si catedrala Mijlocirii Maicii Domnului sau catedrala Pokrovskaya. A fost construita intre anii 1555 – 1561, pentru a marca campania victorioasa a Iui Ivan cel Groaznic impotriva tatarilor din Hanatul de Kazan , si este alcatuita din noua capele ridicate pe o singura fundatie.

Kremlin-ul – se intinde pe o suprafata de aproximativ 27 de hectare si cuprinde mai multe catedrale si cladiri civile. Catedrala Arhanghelului Mihail, Catedrala Adormirii si Catedrala Bunei Vestiri sunt cele trei catedrale ce reprezinta monumente de referinta pentru istoria Rusiei. In aceste locuri, contruite in secolele XV-XVI au fost, fie incoronati, fie inhumati multi dintre tarii Rusiei. Palatul Terem si Palatul Fatetelor sunt unite de Marele Palat al Kremlinului. Acesta a fost inaugurat de tarul Nicolae I si reprezinta cea mai mare constructie din Kremlin, ce a costat 11 milioane de ruble. Partea de nord a Kremlinului este ocupată de Arsenal. Primul Arsenal a fost construit de Petru cel Mare în 1701. Arsenalul din ziua de azi a fost construit în 1817 după ce trupele lui Napoleon au distrus vechea clădire în timpul invaziei sale eşuate în Rusia din 1812. Zona de nord-vest a Kremlinului este ocupată de Clădirea Armureriei. Construită în 1851, este în zilele noastre muzeu.

Teatrul Balshoi – a fost asociat, inca de la inceputurile sale cu baletul. „Lacul Lebedelor” al lui Tchaikovsky a avut premiera la acest teatru pe 4 martie 1877. In 
„palmaresul” teatrului se mai regasesc „ Spargatorul de nuci”, „Giselle”, „Romeo si Julieta”. In timpul erei comuniste trupa de balet a teatrului Balshoi a facut numeroase turnee internationale, castigandu-si renumele si aducand castiguri importante pentru tara.

Galeria Tretyakov – este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. In contrast cu Muzeul Puskin ce detine o colectie de opere de arta internationale, galeria Tretyakov cuprinde o colectie de arta ruseasca. Aici se gaseste cea mai mare si mai valoroasa colectie de icoane rusesti, precum si cele mai faimoase lucrari ale artistilor rusi moderni ca Ilya Repin.

Muzeul Puskin – este dedicat artei vestice si adaposteste picturi ale celor mai importanti artisti impresionisti si post-impresionisti. 

Parcul Gorki – este cel mai cunoscut dintre numeroasele parcuri ale Moscovei, un loc preferat de rusii de toate varstele. Cuprinde numeroase cafenele si alte locuri perfecte pentru relaxare iar pe perioada iernii se poate practica patinajul. Exista, de asemenea, tot in sezonul rece, si un concurs de sculpturi in gheata.

Geografie

Relief

Relieful de pe teritoriul Moscovei este una destul de complicată. Cele mai înalte puncte de pe teritoriul Moscovei sunt acolo, la Sud-Vest, 250 de metri deasupra nivelului mării şi 130 de metri deasupra Moskva-River.Altitudine

190 m.

Temperatura medie

Temperaturile ridicate din iulie si august se situeaza in jurul valorii de 22°C, iar iarna mediile pot ajunge la valori aproximative de -12°C.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Noginsk (56.8 km ), Lyubertsy (20 km ), Kolomna (112)Cel mai apropiat aeroport

Aeroport Moscova
Metropola detine aeroport international propriu.Alte informaţii

7 mai – Ziua Radioului. Comemoreaza acea zi din anul 1895 cand Alexander Popov si-a demonstrat cu succes inventia.

9 mai – Ziua victoriei ( Rusia comemoreaza victoria asupra Germaniei naziste din anul 1945, cand Germania a capitulat in fata trupelor aliate). O parada militara are loc in fiecare an la Moscova, pentru a sarbatori acest trimf.

12 iunie – Ziua Rusiei. Pe data de 12 iunie 1990 parlamentul rus si-a declarat suveranitatea. Sarbatoarea a fost recunoscuta oficial in anul 1991, dar 2003 a fost primul an in care a fost celebrata intr-un mod maiestuos, dupa ce a fost promovata de Vladimir Putin.

Vacante in Rate 

Oferte Moscova fără transport inclus

Oferte Moscova

HOTEL MAXIMA SLAVIA

Hotel ***
orase - Moscova( Rusia )

Hotel de 3 stele localizat in afara centrului orasului, in apropierea parcului Losiniy Ostrov.

de la 65 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL HOLIDAY INN SUSCHEVSKY

Hotel ****
orase - Moscova( Rusia )

Hotel amplasat aproape de centrul Moscovei, la aproximativ 5 km de Piata Rosie.

de la 112 EUR
/camera dubla/noapte