Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Punta Cana

Informaţii utile

 Aşezare geografică
Punta Cana este o regiune din districtul municipal Punta Cana-Bavaro-Veron-Macao, aflată în La Altagracia, cea mai estică provincie din Republica Dominicană. Zona este cunoscută pentru plajele sale aflate chiar în faţa Oceanului Atlantic şi Mării Caraibelor, dar şi pentru numeroşii turişti care vin în această destinaţie, începând din anul 1970. În nord, Punta Cana se învecinează cu satul şi plaja Cabeza de Toro, dar şi cu plajele Bavaro şi El Cortecito. Cel mai apropiat oraş este Higuey, este la 45 de kilometri distanţă şi durează o oră pentru a ajunge acolo.


Paduri de cocotieri peste care adie briza oceanului, plaje largi, nisipoase, care intra lin in apa albastra sunt caracteristicile panoramei din sud-estul Republicii Dominicane, in statiunea Punta Cana. Este locul ideal pentru vacante de relaxare intr-un loc select.

Daca stati in Rezervatia turistica la cativa kilometri spre est, va puteti plimba pe plaja pana ajungeti in oras. Veti trece de Plaja Bergantin, care este vizitata aproape in exclusivitate de catre dominicani si cativa turisti tineri care admira frumusetile locale.


Natura este minunata, mai ales de-a lungul coastei si pe alocuri inca mai exista paduri tropicale (langa Cabarete de exemplu) si se pot vedea balene cu cocoasa.Obiective turistice şi de agrement

Turism
Resorturile din Punta Cana Bavaro îmbină varietatea arhitecturii şi designului interior, inspirate din modelele spaniole şi mexicane, cu tradiţionala cultură dominicană. Zona de coastă este dominată de vânt. Apele oceanului sunt liniştite. De la nord la sud, principalele plaje sunt: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, Bávaro, El Cortecito – în partea de nord - şi Cabeza de Toro, Cabo Engaño, Punta Cana, Juanillo – în partea de sud.
Bavaro este zona aflată între Cabeza de Toro şi Macao Beach. S-au construit hoteluri de-a lungul coastei de est şi Bavaro a devenit un centru de servicii cu mall-uri, fast-food-uri, restaurante, bănci, clinici, supermarketuri.

Atracţii turistice şi cazare
Staţiunea oferă un stil european de vacanţă şi toată gama de sporturi marine şi modalităţi de petrecere a timpului liber: Parcul Manati, spectacol cu delfini, spectacol cu cai dresaţi, ce rivalizează cu Şcoala Spaniolă de Călărie.
Punta Cana organizează 12 cursuri profesionale de golf, care sunt cele mai bune cursuri din cele 50 cunoscute în lume. Punta Cana intenţionează să devină o Mecca a golfului.
Pentru cazare, resortul Excellence este cea mai bună opţiune. Aici turistul se simte liber. Nu îl filmează, nu îl deranjează nimeni. Resortul este “Adult Only”, aşa că libertatea e cuvântul cheie.
E minunat să stai pe plaja plină de cocotieri în timp ce bei un cocktail dintr-o nucă de cocos, numit Coco Loko. Apele Oceanului sunt foarte curate, dar destul de agitate. Apa are o adâncime mică şi la 20-30 metri de mal. Divertismentul este de nota 11. Echipa de animaţie chiar face animaţie şi chiar se implică personal în discuţii cu fiecare invitat. 
O altă atracţie turistică este Showul şi programele artistice. Include clovni, acrobaţi, dansuri tribale şi aruncători de flăcări, cântăreţi. În plus, regizează videoclipurile după mpdelul celor în care apare Michael Jackson. Resortul are propiul club aşa că distracţia este mare în fiecare seară. Echipa de animaţie e prezentă până pe la ora 11-12. 

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Santo Domingo aproximativ 160 km, Manat Park Bavaro aproximativ 2.8 km, Altos de Chavon aproximativ 57 km, Cayo Levantado aproximativ 117 km, Boca Chicaaproximativ 131 km, Casa de Campo aproximativ 62 kmCel mai apropiat aeroport

La 20 km Aeroportul Punta Cana.Alte informaţii

-moneda recomandata este dolarul

-nu este nevoie de viza

Vacante in Rate