Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Privind folosirea de cookies pentru personalizarea informatiei te rugam sa iti exprimi preferinta. (Vezi detalii):

Seteaza
Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Funchal

Informaţii utile

Vizitatorii pot petrece zile de mult dorite: excursie cu "cable car" spre Monte, cu o frumusete ce-ti taie respiratia, si care se intinde in munti, deasupra orasului. Statia de plecare este la Parcul Almirante Reis, localizat in zona veche a orasului. Statia Monte este situata linga Gradina Tropicala, la Caminho das Babosas si poate primi pina la 800 pasageri/ora. Acest tip de echipament este folosit in mod curent si in alte orase portugheze (Guimaraes). Calatoria de la Funchal la Monte dureaza aproximativ 15 minute.

 

In timpul invaziei din secolul 20, calatoria Funchal - Monte era facuta cu trenul cu aburi. Acum, dupa 100 de ani, trenul cu aburi a fost inlocuit de "cable car". Cabinele sint construite pentru transportul a 8 persoane. Sistemul mono-cablu a fost considerat cel mai sigur. "Cable car" este un mijloc nou de transport in regiune si a devenit una din atractiile majore ale turistilor care viziteaza Madeira.Staţiune turistică

Astăzi Funchal este un oraş turistic important, cu hoteluri, port, şi un aeroport internaţional Aeroport Funchal (FNC), situat în comuna din apropiere de Santa Cruz.

Pe lângă oraşul Funchal, destinaţii turistice includ: Ribeira Brava , Curral das Freiras , Porto Moniz , Santana , a Laurisilva pădure, o Natural UNESCO site-ului, în centrul de Insula Madeira şi plajele din Porto Santo insulă. Există, de asemenea, un pasager telegondolă ( Funchal pasageri teleschi ), care transportă persoane din secţiunea de jos a oraşului la suburbie din Monte .

Geografie

Relief

Funchal este localizată în interiorul-o vale în formă de amfiteatru natural, cu pante domoale începând de la coasta, care ridica la 1200 de metri, care a oferit un adăpost natural pentru primii colonisti.

Altitudine

633 m

Temperatura medie

Temperatura medie vara 26 C , iarna 16 C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Nucleul urbanizate al orasului Funchal cuprinde mai multe parohii civile care înconjoară municipiul ( Câmara de Lobos , Santa Cruz , Machico şi Ribeira Brava ), şi include o populaţie de 150.000 locuitori (reprezentând cel mai mare oras din afara Portugalia continentală. Municipalitatea în sine este o grupare de mai multe entităţi administrative mai mici, care include Funchal, Câmara de Lobos , Caniço şi Santa Cruz, situat de-a lungul coastei de sud a Madeira . Funchal este un oraş cosmopolit şi panoramice, cu parcuri, magazine şi hoteluri.

Cel mai apropiat aeroport

Funchal

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte Funchal fără transport inclus

Oferte Funchal

Hotel Savoy Calheta Beach

Hotel ****
Madeira - Funchal( Portugalia )

Hotel situat pe coasta de Sud a insulei, la cativa pasi de plaja cu nisip, la aproximativ 35 km de aeroport.

de la 84 EUR
/persoana/noapte cu all inclusive - loc in camera dubla standard

Hotel Golden Residence

Hotel ****
Madeira - Funchal( Portugalia )

Situat intr-o zona linistita, la aproximativ 400 m de plaja cu pietricele "Praia Formosa" (se coboara pe scari). Locatia ofera o priveliste minunata asupra oceanului si coastei „Cabo Girão“. Centrul Funchal este la aproximativ 3,5 km.

de la 43 EUR
/persoana/noapte cu mic dejun - loc in camera dubla cu amplasare partiala spre mare

Hotel Orca Praia

Hotel ***
Madeira - Funchal( Portugalia )

Situat pe plaja cu pietre, cu amplasare spre mare, la aproximativ 6 km de centrul orasului Funchal. In fata hotelului se afla statia de autobuz.

de la 34 EUR
/persoana/noapte cu mic dejun - loc in camera dubla cu balcon mic

Hotel Porto Santa Maria Adults Only

Hotel ****
Madeira - Funchal( Portugalia )

Situat in centrul vechi din Funchal, despartit de plaja printr-o promenada, cu vedere spre port. In apropiere se gasesc restaurante, magazine.

de la 67 EUR
/persoana/noapte cu mic dejun - loc in camera dubla studio amplasare spre gradina