Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Varsovia

Informaţii utile

 

Varşovia este notabilă printre capitalele din Europa nu pentru mărimea sa, vârsta sa, sau frumuseţea sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este un phoenix care a renăscut de mai multe ori din cenuşa războiului. Suferind daune mari în timpul ocupărilor suedeză şi prusacă din 1655-1656, a fost asaltată din nou în 1794, când armata rusă a masacrat populaţia suburbiilor varşoviene.

Pe 27 februarie, 1861 o mulţime din Varşovia a protestat împotriva ocupaţiei ruse a Poloniei, cinci protestatari fiind omorâţi de către trupele ruseşti.

Pe 1 august, 1944, populaţia oraşului a început Revolta varşoviană; după ratarea acesteia, oraşul a fost distrus din ordinul lui Hitler; suburbiile malului stâng, controlate de germani, au fost golite de populaţia rămasă, iar clădiriile au fost demolate. După război varşovienii s-au întors, iar oraşul a revenit la rolul său de capitală a Poloniei şi de centru social, politic, economic, ştiinţific şi cultural al ţării. Multe dintre străzile, clădiriile şi bisericile istorice au fost restaurate conform formei lor iniţiale. Centrul istoric al Varşoviei a intrat în 1980 pe lista UNESCO a Locurilor de Moştenire Mondială.Obiective turistice şi de agrement

Principalele atractii: Muzeul National, Castelul Regal, Parcul Lazienki, Palatul Wilanow, Biserica Metropolitana Ortodoxa, Biserica Sfintei Cruci, Muzeul de Istorie din Varsovia. Centrul vechi este refacut in totalitate dupa razboi, deoarece atat nemtii cat si aliatii au avut grija ca in timpul razboiului sa-l niveleze complet. Interesant este faptul ca l-au refacut pe baza unor picturi si fotografii de epoca.

Geografie

Relief


CampieAltitudine

100 m

Temperatura medie

 temperaturile medii în ianuarie fiind intre -1.0° C si -6.0° Vara, în iulie, temperatura medie este de 16,5oC în zona litoralului şi de 19oC în sud.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

     Lublin ( 168 km ), Radom (104 km ),            Cel mai apropiat aeroport

Aeroport Varsovia
Metropola detine doua aeroporturi: Okecie (aeroportul principal care este destinatia pentru majoritatea avioanelor) si Modlin (mai indepartata decat Okecie, fiind destinatia curselor low-cost).Alte informaţii

Coduri poştale de la 00-001 la 04-999
Prefix telefonic +4822


Ziua Nationala
Ziua Constitutiei, 3 mai (1791)

Vacante in Rate 

Oferte Varsovia fără transport inclus

Oferte Varsovia

HOTEL MDM

Hotel ***
Polonia - Varsovia( Polonia )

Hotel de stele localizat central, in apropiere de Piata Constitutiei.

de la 63 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL LE MERIDIEN BRISTOL

Hotel *****
Polonia - Varsovia( Polonia )

Hotelul este localizat central, in apropierea Palatului Prezidential, intr-una dintre cele mai populare zone comerciale ale Varsoviei. De la hotel, osaspetii pot face plimbari cu trasura spre principalele atractiui turistice ale orasului.

de la 87 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL METROPOL

Hotel ***
Polonia - Varsovia( Polonia )

Hotel de stele localizat central, vis-a-vis de Palatul de cultura si Stiinte.

de la 25 EUR
/persoana/noapte

HOTEL NOVOTEL CENTRUM

Hotel ****
Polonia - Varsovia( Polonia )

Hotel confortabil situat in vecinatatea centrului vechi al orasului, vis-a-vis de Palatul Culturii si Stiintei.

de la 74 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL MERCURE GRAND

Hotel ****
Polonia - Varsovia( Polonia )

Hotel recent renovat, cu amplasare centrala si acces rapid la transportul public, ideal pentru calatorii in scop de afaceri sau in scop turistic.

de la 32 EUR
/persoana/noapte