Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Amsterdam

Informaţii utile

Nicaieri in lume nu existqa un oras atat de minunat precum Amsterdamul. Datorită canalelor, muzeelor faimoase in toata lumea şi arhitecturii istorice ametitoare, Amsterdamul este considerat drept unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Europa.


Obiective turistice si de agrement:

Muzeul Van Gogh care, dupa cum sugereaza si numele, gazduieste cateva sute de schite si tablouri ale lui Van Gogh.
Muzeul Van Loon care se gaseste intr-o cladire construita in anul 1672 pentru un bogat comerciant de arme.  
Casa Rembrandt - in care a locuit pentru o perioada si celebrul pictor Rembrandt si care acum adaposteste o colectie importanta a operelor lui Rembrandt.
Palatul Regal din Amsterdam care constituie resedinta regala si reprezinta o resedinta demna de un rege, fiind construit in anul 1648.
Moara de vant De Gooyer – este asa dupa cum sugereaza si numele, reprezinta o moara de cereale care dateaza din secolul XVIII.
Golden Bend – renumita zona rezidentiala din Amsterdam, zona in care veti putea repera cladiri datand inca din anii 1600.
Muzeul lalelelor Amsterdam – oda dedicata lalelelor.
Blawbrug – cu siguranta un pod care rivalizeaza cu cele din Paris, avandu-si inspiratia chiar in capitala Frantei. Un pod care a fost construit in anul 1884 si care continua sa impresioneze atat localnicii cat si turistii.
Madame Tussauds Amsterdam – veti intalni aici statuile unor importante personalitati la ora actuala, figurine din ceara ce impresioneaza turisti din intreaga lume.  Muzeul sexului Amsterdam- daca simtiti nevoia sa va amuzati copios cu prietenii, acest muzeu este exact ceea ce cautati oferind imagini greu de descris, dar amuzante de urmarit.
Openbare Bibiotheek Amsterdam – setea de cunoastere sau doar curiozitatea va pot impinge catre acest « turn al cunosterii », cea mai mare biblioteca din tara.
Rijksmuseum – orice fin cunoscator si iubitor de arta nu poate rata acest muzeu considerat a fi cel mai important muzeu de arta din Olanda.


Relief:

Situat pe un teren plat si jos.


Altitudine:

Sub nivelul marii (-2 metri).


Clima: 

Daca va aflati in Amsterdam atunci va veti confrunta cu veri racoroase si ierni temperate. Cea mai propice perioada sa vizitati Amsterdamul este intre lunile mai si septembrie, altfel va puteti confrunta cu ploi sau cu iernile friguroase.


Localitati in apropiere:

Rotterdam, Haga


Cel mai apropiat aeroport:

Aeroportul Schipol - situat la o distanta de 10 km. De aici aveti posibilitatea sa luati trenul calatorind catre diverse zone de pe teritoriul Olandei si bineinteles catre orase mari din Germania, Franta si Belgia.


Alte informatii relevante:

Mijloace de transport: tramvaiul, autobuzul, metrolul, bicicleta, hidrobicicleta si taxiul. Prefix telefonic: +31 (0)210


Vacante in Rate 

Oferte Amsterdam fără transport inclus

Oferte Amsterdam

HOTEL THE EXCHANGE

Hotel **
Olanda - Amsterdam( Olanda )

The Exchange este un hotel inedit, modern, oferind o atmosfera unica cu cele 61 de camere decorate diferit de catre Amsterdam Fashion Institute si ofera un confort de la 1 stea la 5 stele, in functie de tipul de camera ales. Se gaseste la 5 minute de mers pe jos de strada comerciala Kalverstraat, de zona De Negen Straatjes, cartierul Jordaan si Casa Anne Frank.

de la 64 EUR
/persoana/noapte

HOTEL IBIS CITY WEST

Hotel ***
Olanda - Amsterdam( Olanda )

Hotelul se afla in afara centrului orasului, in apropierea portului.

de la 37 EUR
/persoana/noapte

HOTEL SINT NICOLAAS

Hotel ***
Olanda - Amsterdam( Olanda )

Hotelul este situat intr-o cadire din secolul al XVII-lea, in centru Amsterdamului.

de la 65 EUR
/persoana/noapte

HOTEL CONVENT

Hotel ****
Olanda - Amsterdam( Olanda )

Hotelul este amplasat central, intr-o cladire din secolul al XIII-lea care adapoastea 2 manastiri si o tipografie.

de la 158 EUR
/camera dubla/noapte

HOTEL NOVA

Hotel ***
Olanda - Amsterdam( Olanda )

Hotelul amplasat de-a lungul unui canal se afla in centrul orasului, aproape de obiective precum Piata Dam sau Palatul Regal, pe aceeasi strada cu Muzeul de Istorie al Amsterdamului.

de la 110 EUR
/camera dubla/noapte