Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Londra

Informaţii utile


Populația Londrei este de 7.421.229 locuitori (la 1 ianuarie 2005) în Londra Mare, cărora li se adaugă alte câteva milioane din zona metropolitană. Există o imensă diversitate de etnii si religii, Londra fiind unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Europa si din lume.
 În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată; ca și numeroase ambasade și consulate.
Westminster (Palatul și Abația) și Biserica Sf.Margareta din Londra au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
 


Obiective turistice şi de agrement

 Turnul Londrei - care impune respect prin structura sa impozanta ca si prin gardienii sai faimosi cunoscuti sub numele de Beefeaters. Cum ar putea cinva insa sa omita sa ii mentioneze si pe gardienii inaripati, si anume corbii ?
Palatul Buckingham - nici o vizita la Londra nu va fi completa pana cand nu asistati pe viu la schimbarea garzilor de la Palatul Buckingham. Asadar nu ratati momentul orei 11.30 AM.
Piata Trafalgar - o piata menita a celebra Victoria lui Nelson si in acelasi timp poate una dintre cele mai importante atractii turistice ale Londrei.
Westminster Abbey - superba catedrala gotica datand din secolul al XI-lea, scena incoronarii unora dintre cei mai importanti monarhi ai Angliei.
Catedrala St. Paul - opera de arta apartinand lui Sir Christopher Wren; constructia catedralei a durat 35 de ani si dateaza din anul 1710. O data ajunsi acolo nu puteti rata Galeria Soaptelor la care se ajunge facand efortul de a urca o scara cu nici mai mult nici mai putin de 259 de trepte. Orice soapta rostita acolo calatoreste intr-o fractiune de secunda catre cealalta parte a zidului.
Kensington Palace - va aflati in fata fostei resedinte regale, un palat care a devenit renumit pentru ghinionul pe care l-ar fi purtat femeilor de i-au calcat pragul.
British Museum - un muzeu ce adaposteste numeroase opere de arta intr-o cladire impozanta adoptand stilul greco-victorian.
London Eye - Ochiul Londrei sau altfel cunoscut ca Millennium Wheel, aceasta roata este considerata ca fiind cea mai inalta roata de acest tip din Europa (135m). Locatia aleasa pentru aceasta roata este una excelenta, pe malul de sud al raului Tamisa, intre podurile Westminster si Hungerford.
Big Ben - considerat de multi a fi emblema capitalei britanice, turnul gazduieste un clopot cu greutate: numai 13 tone...

Madam Tussauds Londra - pasind in acest muzeu de ceara veti avea ocazia sa atingeti vedete sau personaje celebre altfel inaccesibile muritorilor. Puteti experimenta diverse senzatii sau sa va simtiti faimos pasind in sectiunea Blush, sa experimentati sentimente de frica in Camera Groazei, etc.
Hyde Park - oaza de verdeata care se intinde pe suprafata a 142 de hectare.
Si lista nu se termina aici...

Geografie

Relief

 Marea Britanie este cunoscuta ca fiind un stat insular, alcatuita din mai multe insule situate in Oceanul Atlantic si in marile din jur.Altitudine

24 m.

Temperatura medie

 Temperatura medie este de  6°C in ianuarie, respectiv 22°C in iulie.
Ajunsi in Londra veti experimenta ierni blande si veri calde. Vremea este in general ploioasa, iar norii se simt ca la ei acasa.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Birmingham, Manchester.Cel mai apropiat aeroport

Londra este bogata avand un total de 5 aeroporturi. Cel mai important este Heathrow situat la 15 km vest.

 Alte informaţii

Mijloace de transport includ tramvaiul, metroul, autobuzul sau trenul.

Prefix telefonic: +44 (0)210
Moneda oficiala: Lira sterlina.
Vacante in Rate 

Oferte Londra fără transport inclus

Oferte Londra

HOTEL LANCASTER HALL

Hotel ***
Anglia - Londra( Marea Britanie )

Hotel de 3 stele standard, simplu, cu servicii corespunzatoare clasificarii, situat in zona Hyde Park / Kensington Gardens.

de la 60 EUR
/persoana/noapte

HOTEL CROWNE PLAZA LONDON DOCKLANDS

Hotel ****
Anglia - Londra( Marea Britanie )

Hotel foarte bun din lantul Crowne Plaza, situat in zona centrului de conferinte "Excel", cu multiple posibilitati de acces rapid catre centrul orasului sau alte puncte de interes.

de la 118 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL MEGARO

Hotel ****
Anglia - Londra( Marea Britanie )

Hotel in stil "boutique", situat langa St Pancras Eurostar Terminal, la doar 10 minute de mers cu taxi-ul de obiective precum: Covent Garden sau Oxford Street.

de la 164 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL DAYS INN HYDE PARK

Hotel ***
Anglia - Londra( Marea Britanie )

Hotel mic, cochet, cu servicii caracteristice standardului "Days Inn", situat in zona Paddington.

de la 110 EUR
/persoana/noapte

HOTEL AMERICANA

Hotel ***
Anglia - Londra( Marea Britanie )

Hotel modern si foarte primitor. Situat in zona Baker Street / Regents Park.

de la 94 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun