Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Edinburgh

Informaţii utile

Edinburgh se afla în SE Scotiei, pe coasta estica a Central Belt, de-a lungul estuarului Firth of Forth, lânga Marea Nordului. Este capitala Scotiei din 1437 şi al doilea oras ca marime din Scotia, dupa Glasgow, cu o arhitectura deosebita în care se împleteste Goticul cu influente celtice.


Edinburgh este împartit în doua: Old Town (Orasul Vechi), delimitat de strada Royal Mile, şi New Town, care se afla la nord de cea mai importanta artera a orasului, Princes Street.
Royal Mile este strada cu cele mai importante obiective turistice şi în acelaşi timp este artera comerciala a orasului.Stradutele laterale, înguste ce pornesc de pe Royal Mile se numesc "closes" sau "wynds" (Advocate’s Close sau Mary King’s Close).
Royal Mile are la cele doua capete, doua castele: Edinburgh Castle şi Royal Palace (Palace of Holyroodhouse).
Princes Street, paralela cu Royal Mile, este conşiderata de multi a fi una din cele mai frumoase exemple de arhitectura Georgiana şi de planificare din lume.
De pe Calton Hill se deschide o priveliste minunata asupra centrului istoric al orasului, asupra estuarului râului Forth cu insula Inchkeith, a vulcanului stins Arthur’s Seat (cel mai înalt punct din oras) şi Salisbury Crags, a palatului Holyroodhouse şi asupra dealurilor Pentland spre est.
Obiective turistice şi de agrement

Castele:


Edinburgh Castle
-domina capitala de pe Castle Hill
-pe locul unde se afla castelul a existat în sec. XI un castel care de-a lungul secolelor a suferit modificari, devenind o cladire istorica complexa;
-Cea mai veche parte a castelului este St. Margaret Chapel, ce dateaza din sec. XII;
-Memorialul de Razboi al Scotiei, dupa cel de al Doilea Razboi Mondial
-Castelul adaposteste: Bijuteriile Coroanei Scotiei, Piatra Destinului, celebrul tun Mous Meg din sec. XV, One o’Clock Gun şi Muzeul National de Razboi al Scotiei


Craigmillar Castle

-Început în sec. XV, a devenit de-a lungul a 250 de ani o resedinta confortabila înconjurata de gradini şi pasuni. Istoria castelului este legata de Edinburgh şi mai ales de Regina Mary a Scotiei, care a fugit la castelul Craigmillar dupa uciderea lui Rizzio. În acest castel a avut loc complotul în vederea uciderii Lordului Darnley, sotul Reginei Mary;
-Castelul are un şir de camere private legate de sala vechiului turn;
-În Great Hall pot avea loc ceremonii de casatorie.

Lauriston Castle
-O colecţie de artă decorativă ;
-o casă Edwardiană

 

Palatul Hollyroodhouse
 -se afla la capatul strazii Royal Mile

-a fost resedinta oficiala a Majestatii Sale Mary, Regina Scotiei. Rizzio era secretarul reginei. --azi este folosit de familia regala.
  
Cladiri cu semnificatii istorice din Edinburgh:

Inchisoarea Edinburgh


Te invita la o petrecere plina de amuzament amestecata cu farâme oribile ale istoriei.
Îti începi calatoria la judecatoria din sec.XVII unde un judecator excentric te târaste în boxa acuzatului, verdictul fiind întotdeauna „vinovat”, iar pedeapsa aspra. Intri într-un labirint bântuit, întunecat şi terifiant care se întinde pe sub castel, sub Royal Mile, şi apoi... în necunoscut. Un baiat de tobe a disparut fara urma în aceste catacombe acum un secol.
Vei asista apoi la o autopsie facuta în cabinetul doctorului Knox; infamii Burke şi Hare furnizeaza cu cadavre, ucigând victimile pentru a le vinde cu 12 lire bucata.
Te vei afla şipe strazile vechiului Edinburgh devastat de ciuma, scârbit de metodele de tortura şi pedeapsa, înaintea descoperirii lui Sawney Bean şi a familiei sale, infamul canibal al Scotiei.
Închisoarea îti aduce în fata ochilor istoria înfioratoare a vremurilor trecute. Esti destul de curajos sa patrunzi în zonele întunecate ale istoriei Scotiei?

si aici nu se termina totul:
The Real Mary King's Close, situat sub actualul The Cuty Chambers, o locatie in care in fiecare an se tine Festivalul Stafiilor.
Catedrale impozante cum sunt Catedrala Sf. Giles, Catedrala Episcopala St. Mary etc.

Informaţii utile

Cel mai apropiat aeroport

Edinburgh, cca 13 km vest de oras.

Alte informaţii

Forma de guvernământ: monarhie constituţională;
Limba oficială: engleză 
Religie: protestantism 90%, catolicism 7%, altii 
Moneda: lira sterlină
Fus orar: GMT 0;
Prefix telefonic: 00 44
Vacante in Rate 

Oferte Edinburgh fără transport inclus

Oferte Edinburgh

HOTEL NOVOTEL EDINBURGH CENTRE

Hotel ****
Scotia - Edinburgh( Marea Britanie )

O alegere perfecta atat pentru cei care vor sa viziteze orasul, cat si pentru turism de afaceri. Hotelul este situat la doar cateva minute de mers pe jos de obiective precum: Royal Mile, Edinburgh Castle, Princess Street, etc.

de la 64 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL HOLIDAY INN EXPRESS WATERFRONT

Hotel ***
Scotia - Edinburgh( Marea Britanie )

Hotel de 3 stele standard, cu posibilitate de acces rapid catre centrul orasului, respectiv cele mai importante obiective: Royal Yacht Britannia, Edinburgh Castle, Royal Mile, Dynamic Earth, Edinburgh Zoo, Princess Street Gardens, etc.

de la 44 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun