Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

St. Julian`s

Informaţii utile

St Julians, iIniţial un sat de pescari, mai târziu s-a transformat într-o resedinta de vara pentru localnicii bogati, iar acum a devenit una dintre statiunile insulei cunoscuta pentru viaţa de noapte şi de divertisment, în special preferata de  tineri şi de cei de vârstă mijlocie. La câţiva paşi de Paceville, acest sat încă păstrează o parte din locuinţele vechi. Un mic golf adaposteste încă numeroase barci colorate malteze, care sunt acostate aici tot timpul anului. 

Obiective turistice şi de agrement

Construcţii megalitice, închisori subterane medievale, peştera lui Calypso fac ca Insulele Malteze să fie cu siguranţă mistice. Străzile înguste şerpuitoare ale oraşelor şi satelor lor sunt pline de catedrale Renascentiste şi palate Baroce. Insulele au fost pe drept cuvânt descrise ca un muzeu în aer liber.
Arhipelagul Maltez se întinde în centrul Mediteranei, cu Malta la 93 km. de Sicilia şi 288 km. de nordul Africii.
Cu 7.000 de ani de istorie, insulele Malteze oferă vizitatorilor multe de văzut şi de făcut. Insulele au trecut printr-o perioadă Neolitică de aur, relicvele căreia sunt templele megalitice dedicate zeiţei fertilităţii. Mai târziu, Fenicienii, Cartaginezii, Romanii şi Bizantinii şi.au lăsat amprenta pe insule.

Această moştenire, unică în Mediterana, se reflectă în arhitectura naţională şi în colecţiile ţării. Sunt multe zone de moştenire şi cultură de explorat, cum ar fi:
-Capodopera sec.16 Grandmasters Palace, palat care acum este sediul parlamentului.
-Scara Infermeria, azi centru de conferinţe
-centru de Creativitate St. James (St. James Centre of Creativity), o fortificaţie restaurată unde operele de artă contemporane sunt expuse
-National Museum of Fine Arts (Muzeul Naţional de Arte Frumoase), găzduit într-o clădire Rococo din 1570, expune opere de artă începând de la Renaşterea Timpurie şi până în timpurile moderne.

Capitala Maltei, Valletta, este legată de istoria Ordinului  militar şi caritabil a Sf. Ion al Ierusalimului. Valletta are 320 de monumente, toate pe o suprafaţă de 55 ha., fiind una din zonele cele mai concentrate din lume.

Geografie

Relief

arhipelagul maltez, situat in centrul Marii Mediterane, este format din trei insule majore: Malta, Gozo si Comino, fiind un paradis al stancilor abrupte si al lagunelor albastre; forma de relief predominanta o constituie podisurile calcaroase, strabatute de vai orientate de la SV la NE; Ape: retea hidrografica interna slab dezvoltata; arhipelagul maltez este scaldat pe toate laturile sale de Marea Mediterana.

Altitudine

altitudinea insulelor se mentine sub 250 m

Temperatura medie

Clima mediteraneana, cu veri uscate si calde si cu ierni blande si ploioase; temperatura medie este de 14 gradeC in ianuarie si de 27gradeC in iulie.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Sliema, Valletta.

Cel mai apropiat aeroport

Luqa, transferul dureaza cca 20-30 minute.

Vacante in Rate