Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Mellieha Bay

Informaţii utile

Mellieha Bay este un orasel pitoresc, cunoscut ca una dintre cele mai relaxante destinatii de vacanta din Malta. Familiile cu copii mici aleg sa isi petreaca sejurul in Mellieha Bay datorita linistii din zona.

Mellieha Bay are o plaja lunga de 600 metri, cu nisip fin, de un alb stralucitor. Apa limpede si curata are o adamcime mica, fiind ideala si pentru micutii turisti. Plajele din Malta si in special din Mellieha Bay, sunt renumite pentru practicarea sporturilor nautice ca windsurf, sky-jet, scunufundari sau yacht.

Pentru ca Mellieha Bay este o destinatie pentru familii, cluburile de noapte lipsesc cu desavarsire. In schimb, ele sunt inlocuite de numeroase taverne, baruri si restaurante, multe dintre ele aflandu-se in incinta hotelurilor. Cea mai apropiata statiune cu o viata de noapte activa este St. Julian, la 12 km distanta.

Mellieha Village este una dintre cele mai populare zone ale statiunii. Turistii aleg sa isi petreaca serile in aceasta parte a insulei datorita numeroaselor baruri si restaurante, dar si a magazinelor cu suveniruri si antichitati.Obiective turistice şi de agrement

Construcţii megalitice, închisori subterane medievale, peştera lui Calypso fac ca Insulele Malteze să fie cu siguranţă mistice. Străzile înguste şerpuitoare ale oraşelor şi satelor lor sunt pline de catedrale Renascentiste şi palate Baroce. Insulele au fost pe drept cuvânt descrise ca un muzeu în aer liber.
Arhipelagul Maltez se întinde în centrul Mediteranei, cu Malta la 93 km. de Sicilia şi 288 km. de nordul Africii.
Cu 7.000 de ani de istorie, insulele Malteze oferă vizitatorilor multe de văzut şi de făcut. Insulele au trecut printr-o perioadă Neolitică de aur, relicvele căreia sunt templele megalitice dedicate zeiţei fertilităţii. Mai târziu, Fenicienii, Cartaginezii, Romanii şi Bizantinii şi.au lăsat amprenta pe insule.

Această moştenire, unică în Mediterana, se reflectă în arhitectura naţională şi în colecţiile ţării. Sunt multe zone de moştenire şi cultură de explorat, cum ar fi:
-Capodopera sec.16 Grandmasters Palace, palat care acum este sediul parlamentului.
-Scara Infermeria, azi centru de conferinţe
-centru de Creativitate St. James (St. James Centre of Creativity), o fortificaţie restaurată unde operele de artă contemporane sunt expuse
-National Museum of Fine Arts (Muzeul Naţional de Arte Frumoase), găzduit într-o clădire Rococo din 1570, expune opere de artă începând de la Renaşterea Timpurie şi până în timpurile moderne.

Capitala Maltei, Valletta, este legată de istoria Ordinului  militar şi caritabil a Sf. Ion al Ierusalimului. Valletta are 320 de monumente, toate pe o suprafaţă de 55 ha., fiind una din zonele cele mai concentrate din lume.

Geografie

Relief

Arhipelagul maltez, situat in centrul Marii Mediterane, este format din trei insule majore: Malta, Gozo si Comino, fiind un paradis al stancilor abrupte si al lagunelor albastre; forma de relief predominanta o constituie podisurile calcaroase, strabatute de vai orientate de la SV la NE; Ape: retea hidrografica interna slab dezvoltata; arhipelagul maltez este scaldat pe toate laturile sale de Marea Mediterana.

Altitudine

Altitudinea insulelor se mentine sub 250 m

Temperatura medie

Clima mediteraneana, cu veri uscate si calde si cu ierni blande si ploioase; temperatura medie este de 14 gradeC in ianuarie si de 27gradeC in iulie.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

St. Paul's Bay, La Valletta.

Cel mai apropiat aeroport

Luqa, transferul dureaza cca 60-90 minute.

Vacante in Rate 

Oferte Mellieha Bay fără transport inclus

Oferte Mellieha Bay

Solana Hotel & Spa

Hotel ****
Malta - Mellieha Bay( Malta )

Hotel situat central, plaja de nisip din golful Melliha se afla la aproximativ 1 km. Statia de atobuz este la aproximativ 50 m de hotel.

de la 38 EUR
/persoana/noapte fara masa - loc in camera dubla standard

Hotel Seabank Resort + Spa

Hotel ****
Malta - Mellieha Bay( Malta )

Hotelul este situat la aproximativ 2 km de centrul orasului, despartit de plaja doar de o strada. Statia de autobuz se afla la aproximativ 30 m de hotel.

de la 87 EUR
/persoana/noapte cu all inclusive - loc in camera dubla standard